Kā mēs svinam Tēva dienu. Bērnudārza pasākuma SCENĀRIJS

Olaines pirmsskolas izglītības iestādē „Zīle” „Zīļuku” grupā Tēva dienu svinam jau otro gadu. Tēti ar lielu atsaucību piedalās Tēva dienas svinību pasākumā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Olaines pirmsskolas izglītības iestādes „Zīļuku” grupas Tēva dienas svinību scenārijs.
Uz grupas svinībām ierodas visi grupas bērnu tēti. Vispirms lai radītu noskaņu skolotājas pastāsta, ka tradīcijas Latvijā vēl nav iedibinātas kā svinēt šos nesen ieviestos svētkus. Tāpēc kā to svinēt skolotājas izdomāja pašas. Kad grupas skolotājas ir beigušas savu stāstījumu bērni deklamē tautas dziesmas par tēti, vectētiņu, par gudro padomiņu. Bērni uzdāvina tētiem pašgatavotus (šūtus no auduma) atslēgu piekariņus automašīnas formā.
Pēc svinīgās uzrunas skolotājas aicina bērnus ņemt savu tēti pie rokas un izkārtoties divās komandās. 


Uzdevumi:
1. KAMIELĪŠI. Tētis paņem bērnu uz muguras, skrienot veic noteiktu attālumu. Uzdevums veikts, kad visi komandas biedri veikuši  distanci.


2. JAUTRIE ĀMURĪŠI. Sadalās vairākās komandās (tik cik ir iepriekš sagatavotu āmuru un koka plaknes). Katrai komandai koka ripā iesitot  dekoratīvās nagliņas jāveido grupas simbols „Zīļuki”.


3. MĀMIŅAS PORTRETS. Katrs tētis ar savu bērnu zīmē māmiņas portretu, ko pēc tam uzdāvināt Mātes dienā. 


4. BURVJU CEPURES. Sakārtoties divās komandās.  Jāizveido jautrā cepure, jāuzliek tā galvā, jāpaņem savs bērns un jāveic distance tā lai cepure nenokristu no galvas. Uzdevums veikt, kad visi komandas biedri veikuši distanci.


5. PA MĀKOŅIEM. Katrai komandai tiek izdalīti divi lieli mākoņi. Katrs pāris (tētis un bērns) veic distanci mainot mākoņus tā lai tiktu no viena distances gala līdz otram. Uzdevums veikt, kad visi pāri ir staigājuši pa mākoņiem.


6. STIPRIE PINGVĪNI. Bērns nostājas uz tēta pēdām. Šādi katrs pāris veic noteikto distanci. Uzdevums veikts, kad visi tikuši galā.


7. BALONU VĪRIŅŠ. Katram pārim tiek izsniegts balons, papīra pēdas, acis, ausis, mute, cepure, deguns, rokas, u.c., līme, šķēres.  Uzdevums – piepūst balonu, piestiprināt pie pēdām, izgriezt pārējās ķermeņa daļas un pielīmēt uz balona. Uzdevums veikts, kad pašiem šķiet vīriņš gatavs.

Kad visi uzdevumi veikti skolotājas apbalvo tētus ar medaļām. Svētki norisinās jautrā un brīvā gaisotnē. Visi ir apmierināti un laimīgi, priecīgi par pavadīto vakaru.

Reklāma
Reklāma


Svētku scenāriju veidoja, organizēja un vadīja skolotājas Andra Andersa un Agrita Bagdone

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!