Sportiskā tēvu un bērnu pēcpusdiena. Idejas

Strādāju par Mārupes novada PII “Zeltrīti” gulbīšu grupas skolotāju. Šogad bērnu dārzs svinēja savu 5 gadu jubileju. Kopā ar bērniem katru gadu cenšamies sagatavot tētiem Tēvu dienā kādu jauku pārsteigumu. Bet visvairāk gan bērniem, gan pieaugušajiem patīk sporta pasākums, kurā piedalās bērni un vecāki. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv



Pirmo reizi šos svētkus kopā ar skolotājas palīdzi Guntu Magoni organizējām 2013. gadā sagatavošanas grupā. Bērni pirms svētkiem uzzīmēja tēvu portretus, uztaisīja medaļas, ar mūzikas skolotāju iemācījās dziesmu veltītu tētiem. Svētku dienā mazie un lielie gulbīši sapulcējās sporta zālē. Bērni nodziedāja tēviem dziesmiņu, katrs bērns pateica savam tētim mīļus vārdus. Un tad tēviem starp bērnu uzzīmētiem portretiem vajadzēja atrast savējo. Gandrīz neviens tētis nekļūdījās - ikkatrs sevi atpazina! Visi svētku dalībnieki sadalījās divās komandās un izveidoja plakātu ar savas komandas prezentāciju. Pēc komandu iepazīstināšanas ar sevi sākās stafetes, kurās tēvi varēja parādīt savas spējas lekt maisos, braukt ar skūteri, nest savus bērnus uz pleciem u.c. Un galvenais nebija uzvara, bet tas prieks, kuru radīja kopā būšana un bērnu sajūsma par saviem tēviem. 


Pēc stafetēm visi kopā gājām rotaļā ”Gribam zināt”. Apļa vidū bija tētis ar savu bērnu. Mēs gājām pa apli un dziedājām – “gribam zināt, gribam zināt ko (sekoja bērna vārds, piemēram, Amanda )ar tēti dar.” Tētim ar savu bērnu vajadzēja izdomāt un parādīt kādu darbību, kuru pēc tam atkārtoja visi rotaļas dalībnieki. Un te izdomai nebija robežas! Pēc šīs jautrās izpriecas bērni pasniedza medaļas pieaugušajiem un skolotāja  bērniem. 


Pagājušo mācību gadu gulbīšu grupiņā atnāca trīsgadīgie bērniņi. Līdzīgi svētki tika organizēti par godu mūsu mazulīšu tētiem. Šie bija pirmie kopīgie grupas svētki. Vecāki varēja labāk iepazīt viens otru. Pasākums arī notika sporta zālē un sākās tas ar aktivitātēm pie liela un krāsaina izpletņa – metām un ķērām bumbiņas, taisījām ”vētru”, griezām karuseli. Pēc stafetēm – bumbu ripināšanas un mešanas grozos, šokolādes griešanas u.c. visi kopā devāmies uz grupiņu un ar krāsām uzzīmējām kopīgu mākslas darbu veltītu tēviem. 


Ja mūsu pasākumi kādu iedvesmos vai palīdzēs izdomāt kādu citu jaunu svinību veidu - būšu ļoti priecīga!


Iesūtījusi: pirmsskolas skolotāja Natālija Andrianova.

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

Reklāma
Reklāma

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!