Tēva dienas pasākums: Mūsu tēti labākie! Mūsu tēti stiprākie!

Pajautājot bērnam, kāds ir tavs tētis, atbilde vienkārša - „Mans tētis ir vislabākais! Mans tētis ir visstiprākais! Mans tētis ir vismīļākais”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Tā kā tēti bērniem ir tik mīļi un labi, tad arī šogad iepriecinām mūsu mīļotos tētus Tēva dienā. Lai katrs tētis justos īpaši gaidīts, 5. grupiņas bērni zīmēja sava tēta portretus, kurus ierāmēja, pielīmēja tētiem raksturīgās ūsiņas, kā arī sirsniņas, kas simbolizē, cik ļoti katrs bērns mīl savu tēti un aizmugurē ar ielūguma tekstu, ka tieši tā bērniņa tētis (vectēvs/ brālis/ krusttēvs) ir gaidīts uz Tēva dienas pasākumu.

Visiem tētiem ierodoties pasākumā, bērni viņiem par godu noskaitīja dzejolīti:
Tētis nāk, tētis nāk,
Viņam pretī jāpanāk!
Tētis augsts, bet es zems,
Viņš pie rokas mani ņems!


Klausoties dzejolītī, visi tēti jūtās lepni, ka ir tēvi, dažs tētis jūtās tiešām aizkustināts, visus tētus rotā plats smaids sejā.


Tā kā tēti ielūgumā saņēma bērna zīmētu tēta portretu, tad arī tētiem ir pienācis brīdis parādīt savu māksliniecisko talantu- katram tētim uzdevums ir uzzīmēt savu mīļoto atvasīti. Kā nu tas bija, kā nu ne, bet visi tēti izrādījās mākslinieki! Tā kā katram māksliniekam pienākas sava izstāde, tad arī no tētu mākslas darbiem tiek rīkota izstāde grupiņas garderobē, kur visi tuvākie var apskatīt šos darbiņus.


Tā kā bērni raksturojuši savus tētus kā stipriniekus, tad tētiem ir stiprinieku uzdevums - bērnu celšanas sacensības. Tēti nostājas rindiņā un viņu uzdevums ir pēc iespējas vairākas reizes un augstāk pacelt savu meitiņu/ dēliņu. 

Bet tas vēl nav viss! Ja jau tēti ir stiprinieki, tad viņiem ir jābūt arī veikliem! Šodien tētiem ir īpaša diena, bet arī bērni vēlās justies īpaši un lepni par saviem tētiem un kuram gan nepatīk, ja viņu paņem opā (klēpī) un panēsā? Tāpēc tēti ņem klēpī savu bērnu- kikerigā vai uz kakla un uz izturību, kurš apskries apkārt laukumiņam! Katram bērnam kabatā ir konča, ar kuru pacienāt savu vienīgo, īpašo un pašu veiklāko tētuku uz pasaules pēc garā skrējiena! Un, protams, katram pa pīrāgam spēka uzņemšanai!

Kā jau visiem zināms, mīlestība bieži vien nāk caur vēderu! Mammas mājās taisa kulinārijas šedevrus, dažreiz arī tēti to dara lieliski, bet šodien tēti atceras bērnību un taisa smilšu kūku, kuru izdekorē ar dabas materiāliem (visu, kas atodās laukumiņā- PII apkaimē). Inventārs: Plastmasas bļoda kūkas formai, lāpstiņas, dabas materiāli. Gardas gan tās kūkas izskatās! Kūku šedevri iznākuši tētiem!

Tā kā bērni ir nopietni gatavojušies šim pasākumam, tad katrs zēns un katra meitene audzinātājai stāstīja, kāpēc tētis ir vislabākais, ar ko viņš nodarbojas, kas viņā ir tik īpašs, kāpēc bērni mīl savus tētus. Audzinātāja lasa katra bērna sacīto, tētu uzdevums ir uzminēt, par kuru tēti tas tiek teikts- kurš ir kurš? Vai katrs tētis sevi atpazina? Protams! Tikai dažam bija lielāks pārsteigums, ka tas ir viņš, dažam likās precīzs apraksts :)


Dažu bērnu teiktais par saviem tētiem:
MANS TĒTIS IR LIELS. VIŅŠ STRĀDĀ DARBĀ. VIŅŠ MĪL MAMMU, MANI, KRISTERU UN MAKSI UN ES MĪLU VIŅU. VIŅŠ SKATĀS TELEVIZORU UN IET ĀRĀ DARBOTIES.
                                                                 -MĀRTIŅŠ-


MANS TĒTIS VAR UZSPERT GAISĀ BUMBU UN TĀ NOĶERT. VIŅŠ IR SMUKS. VIŅŠ BRAUC UZ MEŽU STRĀDĀT UN MĒRA KOKUS, UN DZENĀ BRIEŽUS. ES MĪLU SAVU TĒTI!
                                                             -RALFS-


MANS TĒTIS MAN KĀDREIZ NOĶĒRA DIVAS ĶIRZAKAS. VIŅAM PATIKA KĀ MĒS ĶĒRĀM LIELO DELFĪNU, BET NOĶĒRĀM ZELTA ZIVTIŅU. MANS TĒTIS IR MAN DRAUGS!
                                                             -EDVARDS-


MAN TĒTIS ĒD GAĻU AR SALĀTIEM. VIŅŠ STŪRĒ LIELU FOLKSVĀGENA STŪRI POLICIJĀ. VIŅŠ IR MILZĪGS. TĒTIS DARA UN DARA...UN TIKAI PĒRK KOLU. VIŅŠ MANI ŽĒLO UN MĀSU ARĪ ŽĒLO.
                                                              -RENĀRS-


TĒTIS VISU REMONTĒ- ARĪ INSTRUMENTUS. MĒS AR TĒTI TAISĪJĀM VELOSIPĒDU. VIŅŠ TAISĪJA LIELO BASEINU. VIŅŠ IR SAVĀDĀKS-JŪS NEZINĀT KĀDS. VIŅŠ IR LIELS,ĻOTI- LĪDZ MANĀM MĀJĀM. ES VIŅU MĪĻOJU!
                                                            -ALEKSEJS-


MANS TĒTIS IR LIELS, ĻOTI LIELS. A MAMMA IR BIŠĶĪT MAZIŅA.LIELA. MĒS ABI DIVI AR TĒTI SPĒLĒJAMIES. VIŅAM IR JAUNA MAŠĪNA.
                                                                     -REINIS-


NEATCEROS- VIŅŠ MAN NETEICA KĀ VIŅU SAUC! Ā,  IZDOMĀJU... VIŅAM BIJA BĀRDA, BET TAGAD IR MAZIŅA BĀRDIŅA.
                                                                 -TOMS-


Tā kā jau iepriekš tika minēts, mūsu tēti ir labākie, stiprākie, veiklākie, mākslinieciskākie, tāpēc katram tētim tiek pasniegta medaļa kā labākajiem tētiem un simboliskās ūsiņas kā skaistākajiem un mīļākajiem tētiem!

Reklāma
Reklāma

 

Pēc medaļas pasniegšanas neliela fotosesija… Foto ar labākajiem tētiem... Audzītes arī iejutās tēta un bērna lomā… Savukārt bērni aizņēmās no tētiem ūsiņas un arī iepozēja!

 

Visi ir cītīgi pastrādājuši, pasportojuši, tāpēc nu ir laiks arī atpūtai un cienasta baudīšanai!

 

Paldies mīļie tēti par darbošanos ar bērniem, paldies mammas par atbalstu un līdzdarbošanos, paldies bērni par to, ka jūs mūs tik stipri mīlat! Noslēgumā arī kopbilde ar visiem dalībniekiem!

 

Iesūtījuši: Jēkabpils PII „Zvaniņš” 5. Grupas 26 bērni, mammas un tēti, audzinātājas un auklīte.

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!