Kā mēs sveicam savus tētus? Ar videosveicienu, fotostūrīti un gardu cienastu

Septembrī Saulītes grupa atzīmēja Tēvu dienu ar pasākumu bērnu ģimenēm. Tas iesākās ar grupas audzinātāju veidotu video filmas pirmizrādi, kurā bērni stāstīja par saviem tētiem. Pēc tam devāmies uz bērnudārza rotaļu laukumu, kurā bērni kopā ar vecākiem konstruēja un taisīja putnu barotavas, paralēli cienājoties ar atnestajiem kārumiem un fotografējoties.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Šoreiz dāvanā tētiem bija gandrīz 9 minūtes gara video filma, kurā visi 26 bērni atbildēja uz jautājumiem:
Kāds ir Tavs tētis?
Kas Tavam tētim garšo?
Ko dara Tavs tētis?
Ko Tu dari kopā ar savu tēti?


Filmas beigās katrs bērns pasaka savam tētim, ka viņš viņu mīl, jo, iespējams, šos vārdus ikdienā mēs lietojam par maz. Filmas emocionālais vēstījums bija tik liels, ka gan mammas, gan tēti aiz sajūsmas gan smējās, gan arī apraudājās. Šis video vēstījums bija īpašs tiem tētiem, kuri ikdienā neatrodas kopā ar savu ģimeni, jo strādā ārzemēs.

Video filmējām ar fotokameru, un katru nofilmēto video sižetu montējām programmā Sony Vegas. Bet iepriekšējā pieredzē ir izmantots arī mūsdienās katram kabatā esošais mobilais telefons, ar kuru ir viegli, ērti un ātri uzfilmēt katra bērna atbildes. Un šos video ātri var salikt kopā pašā vienkāršākajā programmā - Movie Maker.

Video filma tika ievietota grupas kopīgajā interneta adresē, kurā tiek glabātas visas ikdienā un pasākumos fotografētās bildes, lai ir ērti pieejamas ikvienai no šīm ģimenēm, esot mājās.


Tad gatavojām putnu barotavas
Par pasākuma galveno uzdevumu izvirzījām putnu barotavu konstruēšanu. Materiālus var izvēlētiesdažādus, pēc to pieejamības. Mums, sadarbībā ar vienu no bērnu tēviem, bija iespēja dabūt
kokmateriālus, tāpēc barotavas taisījām no koka. Daži tēti kopā ar bērniem taisīja putnu barotavu
grupai, kura ziemā bija izlikta pie bērnudārza galvenās ieejas. Citi tēti ar bērniem taisīja putnu
barotavas, kuras ņēma līdzi uz mājām. Šī bija lieliska iespēja tētiem aktīvi pavadīt laiku ar bērniem,
turklāt aktivitāšu rezultāts kalpoja cēliem mērķiem.





Sekojas cienasts
Šajā reizē vecāki ņēma līdzi nelielus cienastus vēdera baudai un slāpju remdēšanai. Darot fizisku darbu, tomēr iestiprināšanās ir svarīga lieta! Kamēr tēti ar bērniem darbojās pie putnu barotavu taisīšanas, tikmēr arī mammas varēja veicināt sadraudzību, savā starpā sarunājoties.


Tapa arī fotostūris
Lai šis pasākums paliktu ilgāk atmiņā, viss process tika iemūžināts arī fotogrāfijās. Veidojot tradīciju pasākumos fotografēties kopā ar ģimeni, arī šoreiz ģimenes aicinājām uz interesantām fotogrāfijām, izmantojot dažādus atribūtus. Bērni varēja izvēlēties kādus uzrakstus turēt (supertētis; Tēti, es tevi mīlu!; vislabākais tētis utt.), kā arī no kartona tika izveidotas brilles, lūpiņas, ūsas, cepures utt.
Uzrakstu pamatnēm vajadzīgs kartons, kas jānoklāj ar melno guašu, kas sajaukta ar līmi. Pamatnes formu izgriež pēc vajadzības.

Kartona brilles, lūpiņas, ūsas, cepures utt. var izveidot no krāsainā kartona. Izgriež attiecīgo formu un ar karsto līmi piestiprina pie bambusa iesmiem.

Lai arī jums daudz ideju un kvalitatīvi pavadīts laiks Tēvu dienas pasākumos!

Iesūtīja Agnese Vadone – Līce
 

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

Reklāma
Reklāma

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!