Tēvu diena – Spēku diena, re cik mans tētis stiprs!

Šogad jau trešo gadu mūsu bērnudārzā svinam Tēvu dienu. Mūsu bērnudārzā šos svētkus organizējam kā kopīgu talku tēviem, kuri ar savu padomu, spēku un varēšanu palīdz mums realizēt daudz tādu ideju, kur nepieciešams tēvu stiprais roku pieskāriens.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērni gatavo tēviem dāvanas. Parasti tie ir bērni zīmēti darbiņi, kurus skaisti noformētus uzdāvinām saviem tēviem. Ir bijušas tēvu skaistās ūsas, tēta portrets, svētku kaklasaite. Audzinātājas kopīgi ar iestādes pavārīti un māmiņām gatavo pikniku Stiprajiem tētiem! Vienmēr šis pasākums ir noticis bērnudārza pagalmā, kur uz ugunskuru top garda zupa vai putru, kuru svētku izskaņā visi ar gardu muti notiesājam. 

Šajos trīs pasākumos mūsu Stiprie tēti ir palīdzējuši atjaunot bērnudārza mēbeles (pārslīpējuši grupu soliņus, plauktiņus, galdus un nolakojuši), labiekārtojuši bērnu rotaļlaukumus, palīdzējuši uzstādīt rotaļceltnes un atjaunot smilšu kastes. 

Šogad tēvu diena sanāca reizē ar Eiropas sporta dienu, tādēļ tēvi mums palīdzēja veidot netradicionālu sporta inventāru, ko varēsim izmantot, sportojot ar bērniem. Pēc tam ar lielu prieku un aizrautību sākās kopīga orientēšanās, kuras laikā bija jāatrod noteikti punkti bērnudārza teritorijā. Orientēšanās punktu apraksti sagādāja gan lielu prieku, gan grūtības, jo ne visi zināja, kur pagalmā atrodams Ronis (bērnu rotaļceltnes – kuģa nosaukums), Trīsdakšu bērzs (bērzs ar trīs lieliem zariem, kur bērni mīl uzrāpties) vai Divtārpu leņķis (divu garu koku krustpunkts, kas izskatās pēc tārpiem) un vēl citi asprātīgi uzdevumi.


Tā kā šogad tā bija Tēvu - Spēka diena, pats grūtākais uzdevums – “Stiprais TĒTIS” - jānotur savs bērns izstieptās rokās. Tas bija ilgs un priecīgs tvēriens un jautrs lidojums bērniem! Šīs dienas vienmēr bērnudārzā rada pārliecību, ka ģimene mūs vieno, stiprina un kopīgi mēs varam visu!    Bērni kopīgi ar tēviem gatavo netradicionālo sporta inventāru.

 

Tēvu diena Ozolaines PII, Limbažu pagastā, Limbažu novadā

 

 

 

Gandrīz visi kopā, citi vēl kavējas aiz šķūņa pie gardās spēka putras!

Ar cieņu Ozolaines PII audzinātāja, metodiķe Inese Kārkle

 

 

__________________________________________________________________________________

Reklāma
Reklāma

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!