Krāšņā Pirātu diena Gulbenē, atzīmējot Tēva dienu. FOTO

Tēvu dienas norises scenārijs Gulbenes 3.PII „Auseklītis” „Lācēnu” grupiņā 2012. gadā. Skaties un iedvesmojies!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasākuma norise bija plānota grupas laukumā. Sekojot norādēm kartē, abas komandas apiet apkārt PII un atrod dārgumu lādi. Diemžēl, no rīta lija lietus un ātri vajadzēja pārplānot darbošanos uz iekštelpām. Tā, izmantojot Ziemassvētku eglītes statīvu un slotaskātu, kam piesieti karodziņi, ieliekot to gultā un piestiprinot auklas, tapa kuģis. Ceļojumu pārplānojām pa koridoriem un noslēgumu folkloras telpā. 


Viss sagatavots, visi sapulcējušies un pirātu svētki varēja sākties. Pirātu galvenā vadone Rudā Mērija sveica visus pirātu zemē, paskaidrojot, ka jānokomplektē apkalpe diviem kuģiem. Viņa solīja, ka pārbaudījumi būs smagi un grūti. 


Pirmais uzdevums – izveidot divas komandas:

  • Tēvi, skaitoties uz pirmais – otrais sadalījās divās komandās;
  • Tādā pat veidā divās komandās sadalījās bērni un pievienojās lielajiem „pirātiem”;
  • Abas komandas izlozēja kapteini (no pieaugušajiem).

 

Komandām bija jāizpilda sekojoši uzdevumi:
1. Pirātu kuģis.
Ierodoties uz salas, pirāti katrs savai komandai uz auduma uzzīmē komandas karogu un  izdomā savai komandai nosaukumu.
2. Banānkoku valstība
Katrai pirātu komandai ir iezīmēta sava trase ar dažādiem šķēršļiem. Klusi pieķeroties pie auklas pirāti viens aiz otra dodas pa pirātu pēdām uz priekšu pa džungļiem.


3. Papagaiļu namiņš
Mēs esam pierādījuši, ka komanda kopā var izdarīt neiespējamas lietas. Bet, lai paraudzītos, kas atrodas papagaiļu namiņā, mums visai komandai ir jāizveido piramīda ar nosacījumu, ka visai komandai ir jābūt kopā, sadevušamies rokās tā, lai kāda no ķermeņa daļām būtu saskārušās. Lai to visu varētu novērtēt, Rudā Mērija to iemūžinās foto.

Pēc uzdevumu veikšanas komandas iestiprinājās, lai atgūtu spēkus. Katra komanda saņēma „pirātu dziru” – kvasa pudeli ar noformētu etiķeti. Tad sekoja „čūsku” ēšana – komandas kapteinis baro komandu no krūzes ar pinceti liekot katram mutē „čūsku” – želejas konfekti čūskas izskatā.

  

 

Pēc iestiprināšanas komandas saņēma aploksnes ar kartēm un varēja sākties ceļojums:

  • No pirmā uz otro kartē apzīmēto punktu komanda dodas saliedētā kolonnā – rokas izverot caur kājām;
  • No otrā punkta uz trešo visi lec uz vienas kājas;
  • No trešā uz ceturto punktu visi pārvietojas „zosu gājienā”.

Un tā bijām nonākuši folkloras telpā pie pūra lādes, kuru sargā latviešu tautu meita – lelle tautu tērpā. Komandām bija jāskaita tautas dziesmas par rudeni, lai lāde atvērtos. Pūra lādes dibenā bija divas dārgumu lādes ( katrai komandai). Lādē atradās zelta naudas gabali – šokolādes medaļas katram komandas loceklim, arī krelles, brošas, ķēdītes un aproces (paldies māmiņām par sarūpētajām rotām no saviem krājumiem). Rotas varēja nēsāt un priecāties visu dienu. 

Reklāma
Reklāma


Pasākumā valdīja prieks un jautrība – apmierināti gan bērni, gan pieaugušie. Bērni jau tajā pašā dienā taujāja, kad atkal būs pirātu svētki. Mums, skolotājām, vienmēr gandarījums, ja mūsu pasākumi izdodas un veicina vecāku un skolotāju sadarbību un visi tiek uzlādēti ar pozitīvām emocijām. 


Pasākumu veidoja grupas skolotājas Zigrīda Ozoliņa-Ozola un Solvita Žīde sadarbībā ar skolotāja palīgu Solvitu Kārkliņu un sporta skolotāju Solvitu Brezinsku.

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!