Pieredze, kā tēva dienu svinēja Balvos. FOTO

Mēs 3.grupas bērni no tālā Balvu novada Pirmsskolas izglītības iestādes „Pīlādzītis” gribam pastāstīt, kā mēs suminājām savus Tētus pagājušogad.

Tēti rauj rāceni!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tēti rauj rāceni!


Katru gadu septembra otrajā svētdienā pasaulē atzīmē Tēva dienu. Arī mūsu pirmsskolas izglītības iestādē „Pīlādzītis logopēdiskajā grupiņā tika organizēta Tēva dienai veltīta pēcpusdiena ar moto „Mans tētis vislabākais”. 


Uz pasākumu bija ieradies Karlsons ar Brālīti. Karlsons vēlējās noskaidrot, kādam ir jābūt tētim. 


Jau senos laikos ir teikts, ka īstam vīrietim ir jāizdara trīs lietas: jāiestāda koks, jāuzceļ māja, jāizaudzina bērns. Pēcpusdienas gaitā tika īstenotas visas šīs trīs lietas. Kā pirmo, bērns kopā ar tēti zīmēja un līmēja koku. Celtniecības darbi arī labi padevās, kad visi ļoti aktīvi darbojās pie mājas būvniecības, izplēšot ķieģeļus no avīzēm. Pēc kopīgi paveikta darba tika uzcelta liela, skaista māja.


Vislielākās pūles tomēr prasa bērna audzināšana. Bērns ir jāpabaro, jāmāca, kopīgi jārotaļājas. Lai veiksmīgi veiktu tālākos uzdevumus, bērni sākumā jāpabaro. Sacensību stafetē dārzeņi veikli bija jānogādā katlā un dārzeņu zupa bija gatava.


Tā kā Brālītim ļoti patīk burtu spēles. Viņš aicināja bērnus salikt savu vārdu, tēti mazliet palīdzēja :) . Pēc tik grūta darba vajag arī izklaidēties, tāpēc kopīgi tika dejota „Putniņu deja” un tika spēlēts hokejs. Vakaros bērniem jāstāsta pasakas un jādzied šūpuļdziesmas. Ar šo uzdevumu tēti veiksmīgi tika galā.


Bērni ar ļoti lielu interesi skatījās pasaku „Rācenis”, kur aktieru lomās iejutās tēti. Pēc pasakas neizpalika šūpuļdziesma „Velc pelīte, saldu miegu.”


Karlsons un Brālītis bija ļoti priecīgi un pārsteigti par tētu līdzaktīvo, enerģisko darbošanos, veicot dažādos uzdevumus un pierādot, ka 3. grupiņas tēvi ir vislabākie.


Kā dāvanā katrs tētis saņēma bērna gatavoto fotokartiņas statīvu un apsveikumu.

 

Dāvaniņas izgatavošana:
Nepiec.mat.: vidēji liels akmens, guaša krāsas, stieplīte un apsveikuma kartiņa 
1) nokrāso akmentiņu (pēc paša izvēles, kādās krāsās un kā; 2) aptin met. stieplīti ap akmentiņu, atstājot garāku „katiņu”- pie kā piestiprināt apsveikumu vai foto  un dāvaniņa gatava!

 

  

FOTO: Karlsons ar Brālīti.

 

    FOTO: Visi kopā - bērni ar tētiem, audzinātājām un Ciemiņiem un ar dāvanām :)

 

FOTO: Hokeja metieni kopā.

 
 

FOTO: Tēti atveido „Rāceni”. 


 

FOTO: „Stāda koku”.

Reklāma
Reklāma

 

FOTO: Rotaļājas kopā ar bērnu. 

 

 

FOTO: Samīļo tēti un pasniedz dāvaniņu-fotogrāfijas „turētāju”
  

Ar cieņu un mīlestību, 3.grupas bērni un skolotājas, un auklīte

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!