Tēvu dienas svinību scenārijs "Pirātu kuģis"

Tēva dienas svinības kā pirātu ballīte ar dārgumu meklēšanu un kuģu būvēšanu. 

Pasākumā tēviem un bērniem bija jāsaģērbjas kā pirātiem vai jūrniekiem.

FOTO: Shutterstock.com

Pasākumā tēviem un bērniem bija jāsaģērbjas kā pirātiem vai jūrniekiem.

 

Mērķis

Sekmēt iespēju Gulbenes 3.pirmsskolas izglītības iestādes „Auseklītis” tētiem kopā ar bērniem apgūt jaunas amata prasmes, dažādot brīvā laika pavadīšanas iespējas, ietverot tajā savu spēju un prasmju dažādošanu, papildināšanu, radošu ideju apmaiņu daloties un gūstot pieredzi.


Uzdevumi

  • Tuvināt tēvus pirmsskolas izglītības iestādei, nododot savu prasmi un pieredzi citiem.
  • Stiprināt tēvu un bērnu attiecības kopā darbojoties un atpūšoties.


Nepieciešamie materiāli
Pirātu vai jūrnieku apģērbs, akvārija gatavošanai (maisiņi, ūdens, eļļa, zivtiņas, spīdumi), kuģīšu locīšana origami (krāsainais papīrs), kuģu vai plostu būvēšanai (dabas materiāls, līmes pistoles, patronas), mīklas par ūdens tēmu, uzzīmēti kartes gabali, zelta dārgumi (konfektes), pirātu uzlīmes, zāles noformējums atbilstoši tēmai.


Svētku norise

  • Visi pulcējas zālē, kur visus sagaida Kapteine Neatlaidīgā. Kapteine uzdod dažādus atjautības uzdevumus tēviem un bērniem.
  • Bērni un tēvi sadalās 3 komandās, kur katrai savā darbnīcā ir jāveic savs uzdevums, lai nopelnītu kartes gabalus un saņemtu pirātu uzlīmi.

1. darbnīca  - katram tēvam ar savu bērnu no dotajiem materiāliem jāizveido akvārijs.
2. darbnīca - katram no papīra ir jāsaloka savs kuģis.
3. darbnīca - komandai kopīgi no dotajiem materiāliem jāuzbūvē kuģis vai plosts.

  • Visiem kopīgi jāatmin Kapteines mīklas un no atminējumu pirmajiem burtiem jāsaliek vārds (Kapteinis), kā arī jāsaliek karte.
  • Visi kopā dodas laukā pēc kartes meklēt apslēptos dārgumus. 
  • Kopīga cienāšanās un ballīte grupā.

 

Tēvu dienas norise

Aktivitātē piedalījās 26 bērni no vidējām grupām un 24 tēvi, kas kopā darbojās trīs radošajās darbnīcās, piedalījās dažādās rotaļās, minēja mīklas un jautri pavadīja laiku, meklējot pirātu dārgumus. 
Pasākumā tēviem un bērniem bija jāsaģērbjas kā pirātiem vai jūrniekiem. Visas aktivitātes notika uz kuģa klāja "Lidojošais holandietis". 
Tēvi kopā ar bērniem apgūst origamī – no papīra izloka kuģi un to noformē.
  
Tēvi kopīgi veido pirātu kuģi vai plostu, izmantojot dažādus materiālus.
  
Tēvi ar bērniem veido akvāriju.
  
Dejas un rotaļas.


Visi kopīgi meklē pirātu dārgumus.

 

Reklāma
Reklāma

Ideju iesūtījusi: Gulbenes 3. pirmsskolas izglītības iestādes „Auseklītis”

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!