Tēva dienai veltītā glezna „Mīļais tētis” izstādīta Rīgas Mākslas telpā

Glezna „Mīļais tētis” ir veltījums ikkatram Latvijas tētim 2014. gada Tēva dienā. No šodienas glezna izstādīta Rīgas Mākslas telpā (Kungu iela 3), kur būs apskatāma līdz šā gada beigām. Lielformāta gleznas radīšanā Tēva dienas svētkos, ko organizēja portāls „Mammamuntetiem.lv”, piedalījās ģimenes no visas Latvijas, kā arī māsas mākslinieces Elita un Ilze Patmalnieces. 

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Tēviem veltītā glezna tapusi 2014. gada Tēva dienas svētkos, ko 13. septembrī Rīgā, kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”, rīkoja ģimeņu organizācija „Mammamuntetiem.lv” un nodibinājums „Fonds Mammām un Tētiem”.

Māksliniece Elita Patmalniece un lepnie tēti 2014

Gleznas izmērs ir gandrīz četri metri platumā un viens metrs divdesmit centimetri augstumā. Mākslas darbā, izmantojot „Vivacolor” dāvinātās krāsas, ir attēloti ne mazāk kā 33 tētu portreti.

"Mammamuntetiem.lv" portāla vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, "Tēva diena 14'" svētku vadītājs Juris Šteinbergs, un māsas mākslinieces - Ilze un Elita Patmalnieces

Reklāma
Reklāma

 

Lai aplūkotu šo tēviem veltīto gleznu, ieejas biļete nav jāiegādājas – glezna atrodas pie ieejas Rīgas Mākslas telpā no Mazās Jaunielas (centrālā ieeja – Kungu ielā 3).

Arī pērn Tēva dienas svētkos tika radīts lielformāta mākslas darbs – glezna ar nosaukumu „Drosme”. Tās tapšanā piedalījās gan 2013. gada Tēva dienas svētku dalībnieki, gan grafiti mākslinieki Aigars Mamis un Roberts Rūrāns. Glezna „Drosme” bija veltīta tēviem visā Latvijā – kā pateicība par tēva lomas uzņemšanos.