101 skaista ideja, kā apsveikt mammu Mātes dienā

Pastāsti vai parādi bildēs, kā tu sirsnības pilnajos svētkos – Mātes dienā – sumini savu māmiņu! Ar paša saiņotu dāvanu, pašsacerētu dzejoli, kopīgu ceļojumu pa Latviju vai vienkārši kopā pavadītu pēcpusdienu. Balvās trīs uzvarētājiem dāvanu kartes no modes un izklaides centra "Rīga Plaza".

101 skaista ideja, kā apsveikt mammu Mātes dienā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Māmiņdienas bildinājums

Nesen bija mana dzimšanas diena, un drauga māsa man uzdāvināja biļetes uz Multikino filmu, kā rezultātā, vakar vakarā devāmies uz Rīga Plaza, lai 18.50 skatītos filmu, nopirkām popkornu, koliņu un devāmies uz savām vietām. Skatījāmies reklāmas un pa laikam jau uzkodām popkornu, bet, kad filma bija jau sākusies, ēdot popkornu uzdūros kam mīkstam, pirmā doma bija, ka darbinieki ielikuši kādu mantiņu, bet nē, velkot ārā, sapratu, ka tā ir sirds veida kastīte un tajā iekšā bija gredzens, mīļotais izteica bildinājumu.

Šī bija trešā māmiņdiena manā mūžā, bet pati jaukākā :) 

Iesūtījusi Vita Riekstiņa.

 

 

Plaukstu nospiedumi

Šogad savu māmiņu plānoju apsveikt ar pašas taisītu dāvaniņu un apsveikuma kartiņu. Manu mammu vienmēr tas ir iepriecinājis, tādēļ šogad arī tā darīšu. Es ar saviem bērniem uztaisījām skaistus roku nospiedumus, ierāmējām tos un pasniegsim kā dāvanu. Šo dāvanu saiņosim caurspīdīgā  papīrā ar skaistu ziediņu klāt. Klāt dāvaniņai noteikti ies pašas taisīta apsveikuma kartiņa, kurā ir skaists pantiņš. Vēl klāt noteikti ies manas mammas mīļākais gardums. Zefīri.

Tavas rokas ir vismīļākās

Tavs smaids ir vissiltākais

Tavas rūpes ir vielielākās

Tavs maigums ir vislabākais.

Iesūtījusi Anna Radionova 

 

 

Dāvaniņa uz ārzemēm

Mūsu dēliņam Magnusam ir 7 mēneši, bet viņš vēl ne reizi nav saticis savu omīti, jo viņa nedzīvo Latvijā. Ome ļoti skumst, tāpēc cenšamies iepriecināt kā nu varam: zvanām omei uz Skype - kameras priekšā gan ēdam biezenīšus, gan ejam vannā plunčāties; gan mainām autiņbikses, gan graužam omes dāvinātās rotaļlietas. Reizēm sarunas laikā gadās arī iemigt. Magnus atpazīst omes balsi, tāpēc, kad beidzot satiksies, viņi nebūs svešinieki. Mūsu ģimenē jau ir ierasts joks: bēbīšiem lidmašīnas biļete nav jāpērk, tāpēc Magnus pie omes lidos pats.

Apsveikuma fotogrāfija tapusi šī joka noskaņās. 

Iesūtījusi Dina Kagane-Kovalova 

 

 

Sveiciens no zeķēm!

"Esmu trīs bērnu māmiņa un jau viena mazbērna vecmāmiņa. Tāpēc Māmiņdienā katru gadu saņēmu 3 apsveikuma kartiņas vai zīmējumus, bērnu saplūktās pienenes vai citas pavasara puķes!:)

Viens neparasts apsveikums ir īpaši palicis atmiņā, jo nebija zīmēts, kā parasti, bet bija izveidots no zeķēm!!!:) Vienu gadu Māmiņdienu rītā, ieejot bērnistabā, lai modināt bērnus, ieraudzīju uz grīdas izveidotu apsveikumu no bērnu zeķēm un pāris lakatiem :)"

Iesūtījusi Vita Verza 

 

 

Sirsnīgie nospiedumi mīklā

Šī gada dāvanas manai mīļai mammai un nu jau arī omītei. Mazdēliņš gatavoja pārsteigumu omītei no sāls mīklas - plaukstas un pēdiņās nospiedumu, pats arī krāsoja ar nelielu manu palīdzību, es gatavoju daudz krāšņu ziedu, kuri pēcāk tika kārtoti vāzē. Mīļi un vienkārši, bet prieks omītei un mammai bija milzīgs, pat nobira prieka asariņa.  

Iesūtījusi Kristīne Vilka.

 

 

Pirmā Mātes diena bērnudārzā

Māmiņdienu kā kaut ko īpašu atceros no skolas laikiem, kad zīmējām apsveikuma kartiņas, mācījāmies no galvas dzejoļus, lasījām pienenes, lai apsveiktu mammu. Gadiem ejot, kaut kā tā īpašā sajūta pazuda, protams, neaizmirsu mammu apsveikt, bet dāvanas un apsveikumi kļuva vairāk praktiski. Piemēram, pagājušogad uzdāvināju mammai siltumnīcas plēvi - vecā bija nolietojusies, bet mammai dārzkopība ir hobijs.

Bet šodien manī atgriezās tā īpašā "māmiņdienas sajūta", jo mani pirmo reizi apsveica mana meitiņa (2 g. 9 mēn.). Viņa pirmo gadu iet dārziņā un es saņēmu savu pirmo uzaicinājumu uz māmiņdienas pasākumu. Mazie ķipari rādīja teātri, dejoja un beigās apsveica mammas. No savas meitiņas saņēmu samteni pašas apgleznotā podiņā, turklāt jau agri pavasarī pa kluso redzēju, ka bērni paši sēja un laistīja samtenes. Otra dāvana bija kartiņa ar meitiņas plaukstu nospiedumiem manā mīļākajā krāsā un sirsniņu vidū. Otrā pusē dzejolītis.

Māmiņ, saņem šo dienu,

Mīļu, jauku, ko tev dodu.

Saņem ziediņus, kurus tev nesu,

Paņem sirsniņu, ko dodu es tev.

Saņemot šādu dāvanu, man asaras sāka birt, cik tas bija mīļi un aizkustinoši. Šodien es atkal izbaudīju to īpašo „māmiņdienas sajūtu”, bet jau kā mamma.

 

Iesūtījusi Solvita 

 

 

Slepenā gatavošanās

Kā jau visas mammas, es arī saņēmu dāvanu no mana dēliņa Ņikitas. Zinu to, ka viņš ļoti nopietni un diezgan ilgi gatavojās šai dienai. Jo biju dzirdējusi viņa sarunas. Viņš taisīja dāvanu, mācījās dzejolīti, un tā, lai tik es neko nepamanu. Un tad beidzot pienāca šī diena, viņš no rīta cieši mani apskāva, nobučoja un pasniedza dāvanu... Tas tiešām bija ļoti mīļi, no visas viņa mazās sirsniņas!

Iesūtījusi Anastasija  

 

 

Mīlestība gada garumā

Jau no bērnības man un brālim mamma ir iemācijusi, pateikt paldies saviem mīļajiem un padarīt katru svētku dienu par īpašu, tādēļ jau no agras bērnības,  katru gadu ar brāli cenšamies izdomāt ko jaunu un oriģinālu! Nepērkam veikalos pirktas dāvanas, jo tas nav tas, kas ir pašu rokām un ar lielu mīlestību gatavots! 

Pagājušajā gadā izlēmām no visas sirds pacensties padarīt mammas īpašo dienu īpašu gada garumā. 

Dāvana tapa vairākus mēnešus jo darbs bija diezgan apjomīgs.

Dāvanai nepieciešamis:

  • Krāsainais papīrs vismaz 4 bloki vai arī , baltais papīrs un krāsainie zīmuļi.
  • Lentīte
  • 365 novēlējumi vai aforismi, vai arī kāds mīļš vārds ko vēlies pateikt mammai!
  • Trauks vai lielais dāvanu maisiņš kur to visu ielikt (der arī kāda lielāka apavu kaste vai divas).
Reklāma
Reklāma

Dāvanas doma - Katru rītu mamma, pirms darba izlasīs kādu no šīm kartītēm un ar pozitīvām domām uzsāks dienu. Tadejādi svētku diena būs katra diena!  

Iesūtījusi Signija Skrastiņa 

 

Virtuālais apsveikums

Reiz sensenos laikos kā nu sanācis, kā nu ne, man bija jāstrādā... Domās jau biju aizmirsusi, ka ir tāda māmiņdiena, bet realitātē saņēmu no “facebook” vēstījumu - Sveiciens mammai! Tas bija mīļi un ļoti aizkustinoši. 

Iesūtījusi Anda.

 

 

Kopā būšana un paldies

"Vēlos izstāstīt, kā es esmu iepriecinājusi savu mammu:

1) ielūgums uz pēcpusdienu Vīna studijā - laba mūzika, simboliska vīna glāze - sirsnīga kopā būšana... Sarunas, smiekli un lielais paldies, ka esam viena otrai! 

2) braucām uz tirdzniecības centru - lutināt sevi un izklaidēties - paķemmējām veikalus - jo iepirkšanās mums kopš sevi atceros ir kopēja nodarbe - laikojam kleitas un pauzē izdzeram Kafiju Latte! Piekrītam pāris pārdevēju ieteikumiem - izmēģinām kaut ko jaunu - fočējamies pārģēbšanās kabīnē... Tad atkal ceļojums apavu veikalu labirintos - un kā veicas - īstās, skaistās un tik ļoti kārotās jaunās kurpes ir kā radītas māmiņai... Lūk arī dāvana! Apbalvojums abām ar saldējumu kokteili... Un tik ļoti superīgā noskaņojumā vizinu māmiņu mājup.

Mājās vīrs un abi mazie dēli ir uzgrillējuši zivi - ideāla vakara izskaņa piemājas lapenē. Secinājumi: mūs vieno gan izklaide, gan ģimene - un mums ir tā veicies - ka mums ir, kas mūs gaida mājās un jau iztālēm gavilē: tēti, tēti - mamma un ome jau ir klāt! :)"

Idejas iesūtījusi Zane.

 

Lielais paldies!

Neaizmirsīsim apsveikt un godināt Māmiņdienā mūsu māmiņas, vecmāmiņas, krustmāmiņas, tantes! Sirsnīgs paldies viņām, ka mēs vispār esam uz šīs pasaules. Pateiksim paldies par audzināšanu, mācībām - gan par mīļajām pamācībām, gan grūtajām un reizēm arī bargajām. Jo viss kopumā ir izveidojis mūs - meitas, mazmeitas, mammas, tieši tādas, kādas pašlaik esam, topa, un būsim!  Varam māmiņas apsveikt ar lielu ziedu pušķi, dārgu dāvanu, neaizmirstamu pārsteigumu (ceļojumu, vakariņām restorānā utt.), bet tomēr vissvarīgākais šajā dienā un ne tikai šajā dienā biežāk pateikt mīļus vārdus, izrādīt sirsnību!

Katru dienu mēs lielāko daļu sevis veltam saviem bērniem, un pretī saņemam vislielāko un visskaistāko balvu - bērnu mīlestību, smaidu. Un tas izkausē mūsu sirdis un liek mums smaidīt arī tad, ja bērni sastrādā kādu blēņu, nedot naktīs kārtīgi izgulēties vai "patracina" nervus. Lai cik grūts reizēsm ir māmiņu darbs, tas tomēr mūs padara par labākiem, pacietīgākajiem cilvēkiem. Tas ir grūts un tomēr arī skaistākais darbs pasaulē!

 

Es jūtu, Māt, tev manis allaž pietrūkst, 

Bet zini, man jau arī ir tāpat.

Un atkal pienākusi ir tā diena, 

Kad pieņemts visas Mātes godināt, 

 

Bet es par tevi domāju ik brīdi, 

Un domās tu man vienmēr esi klāt,

Tā esi tu, kas dāvāja man dzīvi...

Ar tevi vienmēr gribu parunāt...

 

Un atcerēties manas bērnu dienas,

Kad nesapratu vēl, ka ziedi vīst,

Kad rezēm kāds man nodarīja pāri, 

Es zināju – pie Mammas sāpes dzīst...

 

Es jūtu, Māt, tev manis allaž pietrūkst,

Bet zini, man jau arī ir tāpat...

Es gribu šajā pavasara dienā,

Kā bērnībā, pie tevis glausties klāt.

(R.Andersone)

Iesūtījusi Lilita

 

 

Ziedi un augļi

Māmiņdiena ir starptautiski svētki par godu Māmiņām. Šajā dienā savu māmiņu cenšos iepriecināt ar ko jauku un patīkamu. Un šogad esmu izvēlējusies krāšņas mārtiņrozes un puķu podu - māla, kurā ir salikti augļi. 

Ideju iesūtījusi Vineta Gribuška.

 

 

Brauciens uz tulpju festivālu

Es savu māmiņu vienmēr no paša rīta apsveicu kopa ar ģimeni, ar lielu, skaistu ziedu pušķi, pudeli garšīga vīna, kā arī kaut ko saldu. Bet šoreiz, izmantojot reiz iegūto balvu “Ceļojumu virpulis”, no visiem piedāvājumiem izvēlējos ceļojumu uz Lietuvas pilsētu Šauļiem, jo zinu, ka mamma ir pelnījusi redzēt ko jaunu, it īpaši tulpju festivālā, jo mammai puķes ļoti patīk, līdz ar to būs kas jauns un reizē arī ļoti skaista Māmiņdienas dāvana! Tā arī būs vienreizēja iespēja mammai izrauties no ikdienas rutīnas, vienu dienu varēs baudīt tikai ceļojumu, nedomājot ne par ko citu! Es mammu ļoti mīlu, un, ja būtu iespēja, ne tik to vien dāvātu, jo viņa visu ir pelnījusi! Paldies, mammu, ka tu mums esi!

Iesūtījusi Agita Kolesova.

 

Man darbs, lai mamma var strādāt mazāk!

"Māmiņdienu gaidu ar īpašām sajūtam - ar nedrošību, prieku un mīlestību. Jau kopš bērnības manī ir kāds, iespējams, psiholoģisks faktors, ka vienkārši nespēju pateikt mammai tik elementāras frāzes kā “Es Tevi mīlu”, “Tu man esi vislabākā” utt. Jūtu un zinu, ka jāpasaka, bet nespēju. Zinu, ka neesmu vienīgā, kurai ir šāda problēma. Un tieši tāpēc Māmiņdienai gatavojos lielu laika sprīdi pirms. Un tad Māmiņdienā, saņemos, pārlaužu sevi un asarām acīs, neviltotu prieku, beidzot pasaku mammītei to, ko viņa alkst dzirdēt jau sen. Pasaku viņai visu, ko jūtu pret viņu. Var jau būt, ka labi vien ir, ka nespēju to darīt katru dienu, jo tieši šīs Māmiņdienas ir īpašas ar to, ka es to beidzot saņemos pateikt. Tā kā es pati nestrādāju, tad Māmiņdienai naudiņu krāju visu gadu. Es ļoti labi zinu, ka nauda nav svarīgākā, zinu, ka pietiktu arī ar to vien, ka izklāstu mammai savas patiesās jūtas un emocijas, bet es vēlos, lai mamma šajā dienā ir ļoti laimīga. Jau kopš seniem laikiem manā ģimenē vienmēr bērns ir bijis 1.vietā, visu naudu, ko mamma sapelna, smagi strādājot, viņa iztērē manām vajadzībām, tam, lai es būtu laimīga un pārtikusi. Mamma ir viena pelnītāja, tēva man nav. Pati sev mamma atļaujas varbūt reizi gadā nopirkt jaunas bikses, bet mani tas neapmierina, jo mamma nav to pelnījusi, arī viņa ir pelnījusi sevi palutināt un atļauties arī ko dārgāku sev. Tāpēc es krāju naudu visu gadu, lai Māmiņdienā, neko nežēlojot, mamma var nopirkt visu, ko sirsniņa kāro. Īpašais Māmiņdienas pārsteigums, kuru šogad esmu izplānojusi, būs tāds: no rīta pārsteigšu viņu ar rīta kafiju, ziedu pušķi, saldu buču un Vara Vētras manas mammas mīļāko dziesmu “Māmiņai”. Kad diena būs iesilusi teikšu, lai mamma gatavojas pastaigai. Mēs dosimies uz veikaliem,un neliegšu mammai neko. Visu, kas viņai vajadzīgs un ko sirds kāros, nopirkšu viņai. Pēc veikaliem mājās būs svētku galds, kuru klāšu par godu savai vislabākajai māmiņai. Es patiešām vēlos, lai mammai šādas dienas būtu vairāk, taču ikdienā tas, diemžēl, nesanāk, bet ar to šī diena ir īpaša. Laba daudz nevajag, kā saka. Mana mammīte ir īpaša. Šis gads bija jo īpaši grūts mums visiem, jo mammu piemeklēja slimība,un tieši tad es sapratu, ka man nav nekas dārgāks par mammu. Viņa, pat slima būdama, gāja uz darbu, lai ģimenei viss būtu. Tagad man beidzot ir 18 gadi, un es cītīgi meklēju darbu. Bet ziniet? Es nemeklēju darbu, tāpēc, lai varētu atļauties ekstras sev. Mans vienīgais mērķis, lai mammīte varētu mazāk strādāt un vairāk atpūsties, vēlos, lai viņa pa īstam izbauda dzīvi. Vēlos būt patstāvīga, un rūpēties par mammu tā, kā viņa rūpējas par mani. Līdz Māmiņdienai centīšos atrast darbu, un tas būtu vēl viens pārsteigums Māmiņdienā mammai. Es viņai paziņotu, ka viņa var strādāt tikai pusslodzi un tepat Cēsīs, jo šobrīd viņa braukā no Cesīm uz Rīgu, jo Rīgā ir lielāka alga, taču, ja arī es pelnītu, tad mamma varētu strādāt daudz mazāk. Es ļoti ceru, ka man izdosies atrast darbiņu līdz Māmiņdienai! :) Tā es centīšos padarīt šo dienu īpašu savai mammai, lai viņa nekad neaizmirst šo Māmiņdienu! :)"

Iesūtījusi Zanda. 

 

 

 

PAR BALVĀM:

Konkursā apbalvosim trīs uzvarētājus – balvās dāvanu kartes no modes un izklaides centra "Rīga Plaza". 1. vietas ieguvējam balvā dāvanu karte 50 EUR vērtībā, 2. un 3. vietas ieguvējiem – 30 EUR vērtībā.

Rīga Plaza dāvanu karte

Par modes un izklaides centru „Rīga Plaza”

„Rīga Plaza” (www.rigaplaza.lv) ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Latvijā, kas apmeklētājiem atvērts kopš 2009. gada 31. marta. Šis centrs ar 49 000 kvadrātmetru lielu tirdzniecības un izklaides vietu platību atrodas pie Salu tilta, Mūkusalas ielā 71. Tirdzniecības centrā ir pārstāvēti Eiropā populārākie modes, aksesuāru un skaistumkopšanas zīmoli, tādi kā „Peek & Cloppenburg”, „Zara”, „Reserved”, „Mango”, „Mohito”, „Stradivarius”, „Monton”, „Douglas”, "H&M", u.c. Izklaides iespējas piedāvā kinoteātru tīkls „Multikino” un izklaides centrs visai ģimenei „Fantasy Park”. Modes un izklaides centru pārvalda uzņēmums SIA „CBRE”. „CBRE” ir viens no pasaulē lielākajiem uzņēmumiem komercīpašumu pakalpojumu sniegšanas jomā ar vairāk nekā 300 birojiem dažādās pasaules valstīs.