5 spīdošas idejas neaizmirstamai bērnu ballītei

Lai gan vēsie rudens mēneši nozīmē mazāk saules un garākus tumsas periodus, tas nenozīmē, ka bērnu ballīšu laiks ir beidzies. Tieši pretēji – ir laiks neaizmirstamām ballītēm iekštelpās! 

Bērni būs sajūsmā par stafetēm, uzdevumiem un citiem piedzīvojumiem, kas liek viņu bagātajai iztēlei sniegties vēl nebijušos augstumos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērni būs sajūsmā par stafetēm, uzdevumiem un citiem piedzīvojumiem, kas liek viņu bagātajai iztēlei sniegties vēl nebijušos augstumos.

Kādu tematiku izvēlēties bērnu uzmanības piesaistīšanai un kā to īstenot dzīvē? 

Interneta lielveikals 220.lv visiem ballīšu kārotājiem iesaka smelties iedvesmu un ielūkoties 5 spīdošās bērnu ballīšu tematikas idejās, kas aizraus kā mazus, tā lielus ballēt gribētājus.

 

Lego Ninjago pasaule

Bērniem, kurus aizrauj darbošanās ar intelektuālajiem Lego klucīšiem, noteikti patiks doma par ballītes izveidi ar Lego Ninjago klucīšu spēles elementiem galvenajā lomā. Lego Ninjago spēles lielākoties ir piemērotas spēlēt gribētājiem vecumā no 7 gadiem, taču ir pietiekami aizraujošas, lai ieinteresētu arī daudz vecākus censoņus. 

 

Kā veiksmīgi iekļaut Lego Ninjago tematiku ballītes noformējumā? Viens no šīs spēles galvenajiem elementiem ir cīņas ar nindzjām un dažnedažādiem robotiem. Konkrētās sērijas Lego klucīši var tikt izmantoti, kā galvenie ballītes dekora elementi, taču paši pasākuma apmeklētāji varētu ierasties uz ballīti, tērpušies nindzjām raksturīgajos apģērba elementos. Protams, neizpaliks arī studām garas rotaļas ar Lego Ninjago komplektiem, ko bērni atcerēsies vēl ilgu laiku pēc lielā notikuma.

 

Lai apskatītu Lego cenas un iegādātos kādu no Lego Ninjago komplektiem, apmeklējiet interneta veikalu 220.lv.

 

Kulinārijas meistarklase

Vecākiem ķipariem, kuri vairāk vai mazāk interesējas par dažādiem kulinārijas procesiem, ballīšu rīkotāji iesaka izvēlēties kulinārijas meistarklases tematiku. Kas Jums būs vajadzīgs šīs idejas īstenošanai? Nesarežģīta, taču pietiekami ieinteriģējoša recepte, krāsaini bērnu priekšautiņi, droša un atbilstoši noformēta darba vide, kā arī meistarklases vadītājs, kurš lieliski pārzina konkrēto recepti un prot iedrošināt bērnus ļauties spilgtam iztēles lidojumam. 

 

Gan lielākus, gan mazākus ķiparus noteikti aizraus tādas kulinārās aktivitātes kā picas, eklēru vai mini mafinu gatavošana. Sadaliet bērnus pa komandām, katrai komandai piešķiriet uzraugu (kādu pieaugušo, kas varētu uzmanīt bērnu izdarības dotajā telpā) un izvērsiet šo aktivitāti draudzīgā sacensībā. Tas piešķirs gatavošanas procesam nedaudz azarta, kas mazās devās bērniem būs pat ļoti veselīgs.

Reklāma
Reklāma

 

Radošo darbnīcu izaicinājums

Ja kulinārija neietilpst paša jubilāra interesēs, un bērns vēlas nodarboties ar ko atraktīvāku, ņemiet vērā, ka nekad nevar nošaut greizi ar dažnedažādu radošo darbnīcu ieviešanu ballītes tematikā. Akmeņu apgleznošana, sapņu ķērāju veidošana, origami ornamentu izveide, makaronu rotu gatavošana – iespējas šajā jautājumā ir nebeidzamas. Atliek vien saprast, kādas aktivitātes būtu vispiemērotākās konkrētajai bērnu vecuma grupai.

 

Runājot par noformējumu, noteikti neiztikt bez vairākiem darba galdiem, bērnu apģērbu nosedzošiem priekšautiņiem un, protams, arī darbnīcu vadītājiem. Paturiet prātā, jo lielāka būs darbnīcu dažādība, jo labāk!

 

Supervaroņu saiets

Kuram bērnam gan nav sava mīļākā supervaroņa? Supervaroņu saieta tematika ir īpaši veiksmīga izvēle tieši gados jaunākiem darboņiem, kurus vēl arvien aizrauj doma par iejušanos, kāda supervaroņa vai pašmāju pasaku tēla ādā. Šādas izdarības ne tikai uzrunās bērnu neaprobežoto iztēli, bet arī liks mazajiem aktīvi darboties, lai iekustinātu un izvingrinātu bērnu ķermenīšus.

 

Supervaroņu saieta ballīte varētu iesākties ar masku meistarošanu. Organizētājam noteikti būs nepieciešams sagādāt dažādu tekstūru un krāsu materiālus, piemēram, krepapīru, spalvas, kartonu un gliterus. Kad maskas gatavas, laiks ķerties pie sportiskā tipa aktivitātēm. Veidojiet stafetes, spēlējiet paslēpes, iedrošiniet bērnu iztēli, veidojot teatrālus uzvedumus un ļaujieties īstam jampadracim! Jo skaļāk, jo labāk!

 

Kosmiskais lidojums

Pēdējo gadu laikā īpašu vērību bērnu vidū ir izpelnījusies kosmosa un galaktikas izpētes tematika. Kosmiskā lidojuma ballīte ir lielisks veids, kā ievest mazos pētniekus izzinošajā kosmosa pasaulē, kā arī veicināt bērnu izpratni par apkārtējo pasauli. 

 

Kas nepieciešams šīs ballītes norisei? Kā galvenais elements šajā ballītē noteikti kalpos planētas un ap tām riņķojošie pavadoņi. Aiciniet bērnus piedalīties viktorīnās par un ap kosmosu, veidot kosmosa stāstiņu sēriju, kurā bērni var dalīties ar savām zināšanām un fantāzijām par galaktikas un tās iedzīvotāju tēmu, kā arī neaizmirstiet par dejām un pikniku mistiskajā kosmosa gaisotnē. 

 

Atcerieties, ka atmiņā paliekošas bērnu ballītes noslēpums slēpjas ne tikai bērnu interesēm atbilstošas tematikas izvēlē, bet arīdzan ieplānoto aktivitāšu daudzveidībā. Bērni būs sajūsmā par stafetēm, uzdevumiem un citiem piedzīvojumiem, kas liek viņu bagātajai iztēlei sniegties vēl nebijušos augstumos.