Repovesi nacionālais parks Somijā. Te koki uz akmeņiem aug

Domājot par ceļojumiem atvaļinājuma laikā, pirmās prātā nāk klasiskās siltās zemes - Spānija, Portugāle, Ēģipte. Tomēr arī ziemeļos ir skaistas valstis ar fantastiskām atpūtas vietām. Turklāt vasarās tagās ir pavisam silti. Viena no šādām zemēm ir Somija. Un viena no lieliskām apskates vietām - Repovesi nacionālais parks, kas atrodas apmēram 150 km attālumā no Helsinkiem. 

Skats no augšas ir vienkārši fantastisks!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skats no augšas ir vienkārši fantastisks!

 

 

Repovesi nacionālais parks atrodas Kouvolas un Mäntykarju apgabalos tikai pāris stundu brauciena attālumā ziemeļaustrumu virzienā no Helsinkiem.

Sākotnēji šī vieta bija paredzēta intensīvai koksaimniecībai, tomēr Repovesi apvidus veiksmīgi tika pārveidots par neaizskaramu dabas parku.

 

Reklāma
Reklāma

Priedes, egles un bērzi ir visvairāk izplatītie koki. Repovesi parks ir dzīvības pilns. Tajā mīt lāči, brieži, aļņi, Eirāzijas lūši un dažādi putni, piemēram, vistveidīgie plēsēji, pūces u.c. Koukunjoki upe plūst cauri parkam visā tā garumā. Parkā ir neskaitāmi citi ezeriņi un dīķi.

 

Apskates vēts ir Olhavanvuori kalns, kas ir populārs kalnos kāpēju vidū. Populāri ir Kultareiti ūdens takša pakalpojumi. Parkā arī ir Kuutinlahti līcis ar pieejamiem plostu kanāliem, Lapinsalmi iekārtais tilts, un vairāki novērošanas torņi.