Kā mēs svinējām Tēva dienu! FOTO

Ūsas, laimes pogas, futbolmači, tetovējumi... Aizvadītajā sestdienā, 7.septembrī, Tēva dienas svētkus Rīgā pavadījām koši, aktīvi, lepni un laimīgi!

Lepns, ka esmu tētis! Foto: Mārtiņš Zīders

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lepns, ka esmu tētis! Foto: Mārtiņš Zīders

Fonds "Mammām un Tētiem" un ģimeņu organizācija mammamuntetiem.lv aizvadītajā sestdienā, 7.septembrī, kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" rīkoja Tēva dienas svētkus, kuros bērni ar tētiem un mammām varēja izklaidēties ne pa jokam!

Tēva dienas svētku aktivitātes bija ļoti dažādas. Tie, kuriem bija vēlme atpūsties mierīgi, bet smieklīgi un mīļi - varēja klausīties un skatīties:

- Ufo un viņa dēla Franča dzirkstoši uzjautrinošo uzstāšanos;
- Bērnu popgrupas "Kukaiņi" un Vinetas Elksnes ("Lady Sweet") mīlīgi mulstošo priekšnesumu;

- "DK Dance", "Show Dance" paraugdemonstrējumus, ko organizēja "Lieliska Dāvana";
- Seno dejas grupas "Ballare" informatīvo un skatītājus iesaistošo deju uzvedumu (uzzinājām ne tikai kā senās dejas dejo, bet arī kādi tērpi,  kādos gadsimtos mainījušies);
- Senās ķīniešu cīņas mākslas ušu paraugdemonstrējumi un atklāto ušu nodarbību, ko sadarbībā ar "Lieliska dāvana" piedāvāja Latvijas Ušu asociācija.

Lai tētiem šie svētki būtu vēl superīgāki, kā lielie, tā mazie bērni varēja iegriezties jautri radošajās Tētu dāvanu darbīcās, kurās varēja uzmeistarot:

- Brīnišķīgus un fantastiskus atstarotājus, domājot par tēta drošību vēlajos rudens vakaros. Stilīgos atstarotājus mums palīdzēja darināt Ella no suvenīru veikaliņa "Dārza Bode";
- Interesantus mūzikas instrumentus no sadzīviskām lietām kopā ar mūziķi Andi Retējumu, piemēram,  svilpaunieku no tualetes papīra rullīša, kas var kalpot kā modinātājs agros rītos bērnu celšanai;
- Fantastiskas apsveikuma kartītes tika darinātas kopā ar "Ideju dizains" pārstāvjiem;
- Konstruējām kartona mašīnas kopā ar RTU pārstāvjiem (pierādījām tētiem, ka jau tagad mākam strādāt kā lieli vīri);
- Pinām laimes grabulīšus no dabas materiāliem kopā ar Inetu Vēveri un apgleznojām porcelāna laimes pogas kopā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību "Rīgas porcelāna muzeju". Šīs bija laimes dāvanas, kuras tētiem jātur vienmēr sev tuvumā!

Tēva dienas svētku laikā dalībniekiem bija iespēja veldzēties ar gardu saldējumu. Liels paldies "Druvas saldējumam"!

Gardi gan! Foto: Mārtiņš Zīders

Reklāma
Reklāma

Paralēli Tētu dāvanu gatavošanas darbnīcām varēja gleznot gan tētu - bērnu kopgleznu "Drosme", kuras tapšanu vadīja grafiti mākslinieki Aigars Mamis un Roberts Rūrāns, gan arī apgleznot savu ķermeni kopā ar SIA "Lieliska dāvana". Tika dota iespēja arī uztetovēt sev brīnišķīgus Tēva dienas tetovējumus, kurus mums nodrošināja "Tinte: te".

Tētiem ar dēliem un meitiņām bija iespēja spēlēt futbolu un sacensties šķēršļu pārvarēšanā kopā ar futbola skolas "Metta" treneriem. Pēc futbola aktivitātēm visi drosmīgie dalībnieki ieguva savā īpašumā skaistas medaļas no apbalvojumu uzņēmējdarbības jomas pārstāvjiem "GEKA". Paralēli futbolam bija iespēja iemēģināt roku flīžu mešanas sacensībās, kuras nodrošināja "Knauf". Kā arī bija iespēja apskatīt ielu vingrošanas paraugdemonstrējumus un izmēģināt pašiem, kā tas ir - vingrot pilsētvidē.

Rīgas pašvaldības policisti kopā ar savu talismanu suni Rotto bērniem izrādīja policijas auto un motociklu. Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki bērniem un jauniešiem stāstīja par sabiedriskās kārtības jautājumiem, kā arī par drošību uz ielas, mājās, interneta vidē un citiem drošības jautājumiem.

Protams, lai bērniem jautrāk - bērnu pasākumu aģentūra "Richy Style" kopā ar Spaidermenu, Betmenu un Supermenu pulcināja kopā supervaroņus un supertētus. Fotografēšanos ar animatoru, dejas un citas izklaides organizēja bērnu pasākumu aģentūra "Apelsin".

Tēva dienas svētki bija krāšņi jo krāšņi!

Tēva dienas svētku atbalstītāji: Rīgas domes Labklājības departaments, tiporgāfija "Dardedze", papīrfabrika "Līgatne", SIA "Knauf", Vivacolor; informatīvie atbalstītāji portāli Kasjauns.lv un Draugiem.lv.


Par pasākuma organizatoriem ģimeņu organizāciju „mammamuntetiem.lv” un „Fondu Mammām un Tētiem”
Ģimeņu organizācija „mammamuntetiem.lv” sākotnēji radās kā portāls vecākiem – tas jau piekto gadu stabili atrodas Latvijā 20 apmeklētāko interneta vietņu vidū. Taču laika gaitā, īstenojot daudzveidīgus sociālus projektus, portāla „mammamuntetiem.lv” redakcijas cilvēki nolēma dibināt arī savu nevalstisko organizāciju – nodibinājumu „Fonds Mammām un Tētiem”, tā kļūstot par ietekmīgu ģimeņu organizāciju. Nodibinājums savu īstenoto projektu dēļ ir jau saņēmis sabiedriskā labuma statusu. Ģimeņu organizācijas „mammamuntetiem.lv” un „Fonda Mammām un Tētiem” galvenie darbības virzieni ir portāla „mammamuntetiem.lv” veidošana, izglītojošu, sociālu kampaņu organizēšana, kā arī izglītojošu un radošu nodarbību un pasākumu rīkošana, vadīšana (gan bērniem, gan pieaugušajiem; pasākumi parasti apmeklējami bez maksas), izglītojošu un izklaidējošu grāmatu un bukletu izdošana.
 
Plašākai uzziņai:
fonds@mammamuntetiem.lv; tālr. 26466250.