Tēva dienai par godu „mammamuntetiem.lv” rīko tētiem domātu dāvanu darbnīcas

Košas laimes pogas, oriģināli atstarotāji, kartītes ar ūsām – šādas un dažādas citas dāvanas, kas paredzētas tēta apsveikšanai Tēva dienā, ikvienam būs iespējams bez maksas un paša rokām darināt Tēva dienas svētkos 7. septembrī Esplanādē. Tēva dienu un tētu dāvanu darbnīcas rīko ģimeņu organizācija „mammamuntetiem.lv” un „Fonds Mammām un Tētiem”.  
Šādas ūsainas un citādas priecīgas kartiņas varēsi savam tētim pagatavot Tēva dienas svētkos Esplanādē!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādas ūsainas un citādas priecīgas kartiņas varēsi savam tētim pagatavot Tēva dienas svētkos Esplanādē!

 

Par godu Tēva dienai organizācija „mammamuntetiem.lv” 7. septembrī Rīgā rīko ģimenisku pasākumu – Tēva dienas svinības, kas sāksies ar tēvu un bērnu svinīgu gājienu no Brīvības pieminekļa un turpināsies Esplanādes parkā. Esplanādē, kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”, gaidāmas daudzveidīgas radošas un atraktīvas izklaides, tai skaitā dāvanu darbnīcas, kurās ikvienam būs iespēja pagatavot dāvanas, lai savu tēti iepriecinātu Tēva dienā.

 

Apmeklēt darbnīcas aicināti ne tikai mazie, bet arī pieaugušie bērni, kas varbūt paši jau ir mammas un tēti. 

Darbnīcās piedalīties aicināti arī paši tēti, lai pagatavotu dāvanu savam tētim vai sievastēvam.

„Mums, „mammamuntetiem.lv”, ir bagātīga radošo darbnīcu organizēšanas pieredze, un mēs zinām, ka radošās aktivitātēs labprāt iesaistās ne tikai bērni, bet arī viņu vecāki. Tāpēc darbnīcās piedalīties aicināti arī paši tēti, lai pagatavotu dāvanu savam tētim vai sievastēvam,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa, „mammamuntetiem.lv” vadītāja. 

 

Ģimeņu organizācija „mammamuntetiem.lv” un „Fonds Mammām un Tētiem” aicina Tēva dienu atzīmēt arī pirmsskolas izglītības iestādēs un skolās. „Septembra sākumā, kad mācību gads tikai sācies, plašu koncertu tētiem, kā tas ierasts Māmiņdienā, nav iespējams sarīkot, tāpēc rosinām organizēt tētu un bērnu radošās pēcpusdienas vai pagatavot tētiem oriģinālas dāvaniņas. Lai raisītu radošas domas, drīzumā mācību iestādēm izsūtīsim idejas, ko tieši šādās pēcpusdienās varētu darīt un kādus pārsteigumus tētiem gatavot,” teic Inga Akmentiņa-Smildziņa. Šādas idejas bērnudārziem organizācija ir sūtījusi jau iepriekšējos gados un saņēmusi plašu atsaucību. 


Tēva dienas svētkos 7. septembrī Esplanādes parkā, kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”, dāvanu darbnīcas būs atvērtas no plkst. 12.00 līdz 16.00.

Lai pārsteigtu tēti, varēs:

- apgleznot košas laimes pogas;

- darināt oriģinālus un neredzētus atstarotājus;

- izgatavot skaistus mūzikas instrumentus no dabas materiāliem;

- radīt pārsteidzošus mūzikas instrumentus no sadzīves priekšmetiem;

Reklāma
Reklāma

- meistarot greznas apsveikuma kartītes;

- darināt dažādus citus pārsteigumus!

 

Tēva diena kā oficiāli svētki šogad atzīmējami jau piekto reizi, taču pirmo reizi tiem par godu Rīgā notiks plašs, publisks pasākums. 

 

Tēva diena svinama septembra otrajā svētdienā, šogad – 8. septembrī. Taču pasākums Rīgā gaidāms 7. septembrī, svētkus svētdienā atvēlot atzīmēšanai ģimenes lokā. 

 

Tēva dienas svētki, kuros aicināta piedalīties ikviena Latvijas ģimene, sāksies ar tētu un bērnu svinīgu gājienu pa Brīvības ielu un turpināsies Esplanādes parkā, kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”, kas ir projekta „Eiropas kultūras galvaspilsēta Rīga 2014” radoši informatīvā telpa. Tēva dienas svētkos būs ne vien dāvanu darbnīcas, bet arī sportiskas aktivitātes, uzstāsies dažādi mākslinieki, kā arī notiks dzejoļu krājuma „Tētis” atvēršanas svētki. Sīkāku informāciju par gaidāmajiem svētkiem var uzzināt „www.tevadiena.lv”. 

 

Par ģimeņu organizāciju „mammamuntetiem.lv” un „Fondu Mammām un Tētiem”

Ģimeņu organizācija „mammamuntetiem.lv” sākotnēji radās kā portāls vecākiem – tas jau piekto gadu stabili atrodas Latvijā 20 apmeklētāko interneta vietņu vidū. Taču laika gaitā, īstenojot daudzveidīgus sociālus projektus, portāla „mammamuntetiem.lv” redakcijas cilvēki nolēma dibināt arī savu nevalstisko organizāciju – nodibinājumu „Fonds Mammām un Tētiem”, tā kļūstot par ietekmīgu ģimeņu organizāciju. Nodibinājums savu īstenoto projektu dēļ ir jau saņēmis sabiedriskā labuma statusu. Ģimeņu organizācijas „mammamuntetiem.lv”, „Fonda Mammām un Tētiem” galvenie darbības virzieni ir portāla „mammamuntetiem.lv” veidošana, izglītojošu, sociālu kampaņu organizēšana, kā arī izglītojošu un radošu nodarbību un pasākumu rīkošana, vadīšana (gan bērniem, gan pieaugušajiem; pasākumi parasti apmeklējami bez maksas), izglītojošu un izklaidējošu grāmatu un bukletu izdošana. 

 

Informāciju sagatavoja: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Plašākai uzziņai, kā arī – lai organizācijas pieteiktos tētu un bērnu gājienam:

fonds@mammamuntetiem.lv; tālr. 26466250.