6 lietas, kas noteikti jāizdara dienu pirms kāzām

Tavai noskaņai kāzu dienā ir jābūt absolūti mierīgai - un tā arī būs, ja tu parūpēsies par šīm 6 lietām iepriekšējā dienā!

Foto: Vineta Jaunzeme.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Vineta Jaunzeme.

1. Izvēlies savas „gatavošanās drēbes”!
Tev nav nepieciešams speciāls ietērps, bet piedomā pie sava apģērba. Visticamāk, kāzu dienā tu tiksi fotografēta jau no brīža, kad pamodīsies (tevi fotografēs mamma, līgavas māsas, vedējas, profesionālais fotogrāfs), tāpēc tu noteikti negribēsi vilkt savu veco pidžamas T-kreklu un novalkātus šortus. Ja tu nepērc oficiālu „gatavošanās” ietērpu, vismaz iegādājies kādu kleitiņu vai kreklu ar rāvējslēdzējiem vai pogām, tādējādi tev nevajadzēs vilkt apģērbu pāri galvai, kad būsi safrizēta un sagrimēta.

2. Sagatavo visu nepieciešamo kompaktā somā!
Kāzu dienā tev nevajadzēs daudz lietu, bet sagatavo mazu somiņu ar pašām nepieciešamākajām lietām, kas tev var noderēt: mini dezodorantu, košļājamo gumiju, mutautiņus, sarakstu ar svarīgiem numuriem (piemēram, fotogrāfa, konditora numurus). Ja tu ballītes laikā plāno mainīt apavus, ieliec tos somā pie visām pārējām mantām.

3. Sapako visus aksesuārus vienā somā!
Turi visu vienā kompaktā vietā, tādējādi tu kāzu rītā nesāksi meklēt savus auskarus vai matu sprādzes. Somā ietver: kompakto pirmās nepieciešamības somiņu (skatīt iepriekšējo punktu), rotaslietas, kurpes, matu aksesuārus, apakšveļu. Atstāj savu aksesuāru somu blakus kāzu kleitai. (Tu taču vienmēr zini, kur atrodas tava kāzu kleita, vai ne?)

4. Atdod savu mobilo telefonu savai vedējmātei!
Kāzu rītā ļauj savai vedējmātei pieskatīt tavu telefonu. Viņa var atbildēt uz zvaniem, ja gadās palīdzēt tavai tantei, kas nevar atrast viesu māju, vai tavs darba kolēģis grib zināt, cikos kāzu ballīte sākas. Ja kāds no pakalpojumu sniedzējiem grib uzdot jautājumu, kam nav nepieciešama tava uzmanība (ēdienu piegādātājs grib zināt galda numurus, vai mūziķis grib runāt ar kādu no organizētājiem), ļauj ar to nodarboties savai mammai vai vedējmātei, ja viņas ir tuvumā.

5. Pakalpojumu piegādātājiem domātās dzeramnaudas iedod vienam no vecākiem!
Pat, ja tu gribi saviem pakalpojumu sniedzējiem pateikties personiski, tu negribi uzmanīt aploksnes ar dzeramnaudām, kamēr gatavojies. Palūdz mammai, lai viņa uzmana dzeramnaudu aploksnes, vai arī lai tētis tās ieliek savas žaketes kabatā. Ja tev pietrūkst laika savā kāzu dienā, lūdz saviem vecākiem, lai viņi izdala dzeramnaudas tavā vārdā.

6. Uzraksti mīlas vēstuli līgavainim!
Sagatavo vēstulīti savam līgavainim, ko vedējtēvs var topošajam vīram nodot tieši pirms laulību ceremonijas. Tā var būt gan seksīga („Lūk, ko mēs darīsim pēc mūsu kāzu ballītes...”) vai arī mīļa („Es nevaru sagaidīt, kad kļūšu par tavu sievu!”), bet katrā gadījumā, tas liks tavam vīrietim būt vēl satrauktākam un nepacietīgākam satikt tevi altāra priekšā!
 


Sagatavojusi: Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem.lv

Reklāma
Reklāma