Kura ir ģimenei draudzīgākā atpūtas vieta Latvijā?

Tuvojoties siltajam laikam un atvaļinājumu sezonai, apkopojam Latvijā jaukākās atpūtas vietas, ko ir īpaši patīkami apmeklēt ģimenēm ar bērniem. Dalies savā viedoklī un pieredzē - aizpildi aptauju! Un kopīgiem spēkiem izveidosim ceļvedi ceļojumiem Latvijā!

Dalies pieredzē un pārdomās, kuras Latvijā ir draudzīgākās atpūtas vietas ģimenēm ar bērniem!

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Dalies pieredzē un pārdomās, kuras Latvijā ir draudzīgākās atpūtas vietas ģimenēm ar bērniem!

 

Ikviens no mums noteikti zina kādu lielisku vietu Latvijā, kuru ieteiktu apmeklēt saviem draugiem. Tas var būt parks, muzejs, kafejnīca, viesu nams, atrakciju laukums vai kāda cita lieliskai ģimenes atpūtai paredzēta vieta. 

 

Līdz 15.maijam Labklājības ministrija (LM) sadarbībā ar portālu „Mammām un tētiem” aicina balsot par ģimenei draudzīgu atpūtas vietu. Aptaujas datus un konkursa uzvarētājus paziņosim 31.maijā.

 

Lai pieteiktu ģimenei draudzīgu atpūtas vietu Rīgā un Pierīgā, Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Latgales reģionā, aicinām aizpildīt aptaujas anketu, lai to aizpidītu, spied šeit - www.mammamuntetiem.lv/gimenei_draudzigs. Anketā lūdzam norādīt atpūtas vietas nosaukumu un atrašanās vietu, kā arī pastāstīt, kas ir būtiskākie kritēriji, kāpēc šī vieta šķiet piemērota ģimenes atpūtai. Aicinām īsi aprakstīt savas ģimenes pieredzi, norādot, kas atpūtas vietā patika visvairāk.

 

Jāatzīmē, ka trīs izlozētie aptaujas dalībnieki balvā no mammamuntetiem.lv saņems grāmatu komplektu savas bibliotēkas paplašināšanai!

 

Reklāma
Reklāma

Ģimenei draudzīgas vietas kritēriji

Piesakot atpūtas vietu, aicinām ņemt vērā kritērijus, kuriem atpūtas vietai jāatbilst. Tai jābūt vietai, kur ģimene var izklaidēties, aktīvi atpūsties vai baudīt kultūras pasākumus. Tāpat svarīgs priekšnosacījums: šajā vietā jābūt pietiekami plašam nodarbību (atrakciju) piedāvājumam dažādu vecumu bērniem. Ir būtiski, lai atpūtas vieta būtu pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem vai invaliditāti.

Lai izklaides vietu varētu dēvēt par ģimenei draudzīgu, viena no būtiskākajām iezīmēm ir arī personāla attieksme pret dažāda vecuma apmeklētājiem.

LM uzskata, ka uz draudzīgumu ģimenēm norāda bērniem piemērota vide, proti, bērnu rotaļu vietas un tās ierīču drošība, gaiss bez tabakas dūmiem, aprīkojuma nodrošinājums maziem bērniem. Būtisks nosacījums ir pieejamība iespējami plašam apmeklētāju lokam, ko iespējams panākt ar saprātīgu cenu politiku, laipnu un bērniem draudzīgu apkalpošanu, īpaši bērniem un ģimenei paredzētiem pakalpojumiem.

 

Lai izklaides vietu varētu dēvēt par ģimenei draudzīgu, viena no būtiskākajām iezīmēm ir arī personāla attieksme pret dažāda vecuma apmeklētājiem - uzskata mammamuntetiem.lv. 

 

Konkursa „Ģimenei draudzīga atpūtas vieta” mērķis ir veicināt uzņēmumu un pašvaldību atpūtas vietu piemērotību ģimenēm ar bērniem, radīt labvēlīgus apstākļus ģimenēm, kopīgi ar bērniem pavadot brīvo laiku.

 

LM konkursu atkal rīko pēc trīs gadu pārtraukuma, lai pirms vasaras sezonas izzinātu sabiedrības viedokli par labākajiem atpūtas piedāvājumiem un ļautu ģimenēm ar bērniem dalīties pieredzē par atpūtas vietām, kurās, atpūšoties ar ģimeni un bērniem, ir jutušies patieši labi.