Adventa laika labdarības koncerts Satikšanās

 

Sestdien 10. decembrī pulksten 18.00 Rīgas Sv. Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā Anglikāņu ielā 2 notiks Adventa laika labdarības koncerts "Satikšanās". Klausītāji koncertā būs aicināti satikties ar latviešu un ārzemju komponistu priecīgu, garīgas pārdomas rosinošu un dvēseli pacilājošu mūziku Latvijā pazīstamu mūziķu sniegumā. Koncertu noslēgs komponistes Jutas Bērziņas jaundarba Ziemassvētku stāsts pasaules pirmatskaņojums.
Labdarības koncertā muzicēs arī dziedātājs Jānis Kurševs (attēlā). Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Labdarības koncertā muzicēs arī dziedātājs Jānis Kurševs (attēlā). Publicitātes foto.

 

 

Koncertu rīko Kristīgo mūziķu apvienība Crescendo sadarbībā ar fondu Ziedot.lv, un tas būs kā mūziķu dāvana klausītājiem Adventa laikā. Savukārt klausītāji ziedojot būs aicināti dāvāt savu atbalstu Latvijas mazo bērnu ārstēšanai fonda Ziedot.lv programmas Mazajām sirsniņām! ietvaros.

 

Koncertā skanēs dažādu latviešu un ārzemju komponistu mūzika. Adventa gaismas, garīgu pārdomu un Dieva dāvāta dvēseles prieka ceļojums mūzikā sāksies ar baroka meistara Džovanni Batistas Samartīni mūziku. Turpināsies ar Spānijas Ziemassvētku tautasdziesmām un Žoakīna Rodrigesa mūziku, Endrjū Loida Vēbera Pie Jesu un Edvarda Grīga Ave maris stella dziedājumiem. Šarla Marijas Vidora ērģeļu mūzika satiksies ar Jāzepa Vītola dziesmu Atmodaties un Ērika Ešenvalda Dvēseles dziesmu. Gerija Šokera priecīgās flautu dejas no ASV sarunāsies ar dvēselisko Latvijas kokles mūziku. Noslēgumā mūziķi satiksies komponistes Jutas Bērziņas īpaši šim koncertam sacerētā jaundarba orķestrim un solistiem Ziemassvētku stāsts pirmatskaņojumā. Tā muzikālo vēstījumu par Jēzus bērniņa ienākšanu mūsu pasaulē ir iedvesmojušas tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

 

Reklāma
Reklāma

Koncertā muzicēs un klausītājus Adventa ceļojumā vedīs dziedātāji Elīna Volkmane un Jānis Kurševs, ērģelniece Liene Andreta Kalnciema, baroka mūziķes - čelliste Danuta Ločmele, blokflautiste Ieva Birzkopa un klavesīniste Veronika Rinkule - , flautists Emanuēls Fernandezs un ģitārists Modris Baumanis, pianiste Ilze Jaunzeme, flautistes Sondra Lejmalniece un Rūta Īzāka, koklētāja Ieva Buša un apvienotā orķestra mūziķi diriģenta Kārļa Kundrāta vadībā.

 

Koncerta norisi atbalsta Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments. 

 

Informāciju sagatavoja Jurģis Klotiņš, e-pasts – jurgis.klotins@gmail.com