Jaunlaulātie jāvārdu saka Jelgavas skatu tornī

Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornis, kuru atjaunoja pagājušā gada nogalē, kļuvis par jaunu neparastu laulību ceremoniju vietu, raksta www.kasjauns.lv.

Attēlā redzamajiem modeļiem nav saistības ar raksta saturu. Foto iesūtījusi Marika Bočková Masione, portāla mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā lietotāja.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā redzamajiem modeļiem nav saistības ar raksta saturu. Foto iesūtījusi Marika Bočková Masione, portāla mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā lietotāja.

2. pasaules kara laikā sagrautā dievnama tornī pēc tā atjaunošanas ir ierīkots tūrisma centrs, restorāns un skatu laukums. Bet nu tas kļuvis arī par laulību ceremoniju vietu. Jelgavas pilsētas domes izdevums „Jelgavas Vēstnesis” raksta, ka tornis kļūst arvien iecienītāks kāzinieku vidū.

Lai gan lielākoties jaunlaulātie tornī ierodas, lai nofotografētos, diviem pāriem torņa skatu laukumā 9. stāvā notikusi arī laulību ceremonija, stāsta Jelgavas Tūrisma informācijas nodaļas vadītāja Vita Kindereviča.

Šī patiešām ir skaista vieta, no kuras paveras plašs skats uz pilsētu. Turklāt, ņemot vērā, ka te kādreiz bija baznīca, iespējams, ir arī tā svētsvinīgā sajūta.

Šovasar tornī īpašo notikumu atzīmējuši 11 pāri. „Vienas bija zelta kāzas, divi pāri vēlējās iepazīt seno zemgaļu kāzu tradīcijas un izmantoja arī torņa tautastērpu ekspozīciju, pārģērbās tautas tērpos un veica dažādus tradicionālus rituālus. Bet divi no pāriem skatu laukumā rīkoja laulību reģistrācijas ceremoniju ar muzikantu un viesu piedalīšanos. Savukārt pārējie pāri kāzu dienā viesojušies tornī,” stāsta Kindereviča, piebilstot, ka lielākoties kāzinieki tornī ierodas, lai nofotografētos, iemalkotu šampanieti, reizēm – nodejotu pirmo valsi.

Arī šomēnes savu īpašo notikumu atzīmēt tornī pieteikušies seši pāri, turklāt vienam no tiem būs zelta kāzas. „Šī patiešām ir skaista vieta, no kuras paveras plašs skats uz pilsētu. Turklāt, ņemot vērā, ka te kādreiz bija baznīca, iespējams, ir arī tā svētsvinīgā sajūta,” piebilst Kindereviča, aicinot pilsētniekus izmantot to, ka Jelgavā ir šāds objekts. Jāpiebilst, ka skatu laukumā ietilpst ap 50 cilvēku.
 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv