Bezmaksas kameršļūkšanas kalns Rīgas centrā darbosies līdz janvāra vidum

Kameršļūkšanas atrakcija Rīgas jautrais ziemas kalniņš iedzīvotājiem būs pieejama līdz 16.janvārim. Nobrauciens no sešus metrus augstā kalniņa iedzīvotājiem ir bez maksas, vēstīts portālā www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ņemot vērā ievērojamo rīdzinieku un pilsētas viesu interesi, atrakcijas Rīgas jautrais ziemas kalniņš darba laiks Esplanādē pagarināts līdz 16.janvārim, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes projektu koordinatore Elīna Dambekalne.
 
Atrakcija darbosies katru dienu bez brīvdienām no plkst.12 līdz plkst.22, 31.decembra vakarā līdz plkst.19. Nobrauciens no sešus metrus augstā kalniņa iedzīvotājiem ir bez maksas, un atrakciju izmēģināt aicināti gan lieli, gan mazi.
Blakus kalniņam līdz 30.decembrim atvērta Ziemas bufete, kurā var sasildīties ar karstajiem dzērieniem vai nobaudīt kādu našķi.


Atrakcija Rīgas jautrais ziemas kalniņš Esplanādē tika atklāta 16.decembrī, un pašreiz kļuvusi par visapmeklētāko atrakciju Rīgas Ziemassvētku atrakciju piedāvājuma klāstā. 60 metrus garā nobrauciena no mākslīga ziemas kalna ar šļūcamkamerām maksimālā caurlaidība ir aptuveni 200 cilvēku stundā, brīvdienās pie kalniņa var novērot arī garākas rindas, taču, nedaudz uzgaidot, ziemas piedzīvojumu iespējams izbaudīt ikvienam.
Ziemas kalniņš būvēts no sertificētām konstrukcijām, un tas ir noklāts ar īpašu vissezonas klājumu, kas nodrošina kalniņa darbošanos arī bezsniega apstākļos. Atrakcijas lietotājiem jāievēro tās izmantošanas noteikumi.


Līdz pat 30.decembrim katru vakaru no plkst.17 Vecrīgā, pie Svētā Pētera baznīcas uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja fasādes, Skārņu ielā 10/20, apmeklētājus gaida arī projekts Rūķu Ziemassvētki uz ēkas fasādes tiek projicēta mākslinieces Kristīnas Ratnieces radītā rūķu Ziemassvētku ainava ar iedegtu eglīti, sniega kupenām un krītošām zvaigznēm. Ikviens garāmgājējs tiek aicināts piedalīties spēlē un ienākt laukumā izvietotā filmēšanas kabīnē. Nofilmētā cilvēka seja tiek projicēta uz sienas, pašam cilvēkam redzot sevi rūķa tēlā, rosāmies pasaku ainavā pikojamies, nesam dāvanas vai virpuļojam debesīs.
Līdz 17.janvārim projekta Rīgas Ziemassvētku egļu ceļš laikā iespējams  apmeklēt un aplūkot 25 Rīgas īpašās dizaina egles, bet ziemas priekus baudīt arī Strēlnieku laukuma bezmaksas slidotavā, izlokot kājas slēpošanas trasēs Uzvaras parkā, Mežaparkā, Motormuzejā un Brīvdabas muzejā.
"Man ir patiess prieks, ka Rīgā šoziem sarūpēti jauki ziemas pārsteigumi gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem. Rīga ir bagāta parkiem un laukumiem, kuros šogad kūsās sportiskas aktivitātes, darbosies slidotavas, slēpošanas trases, kā arī šis jautrais ziemas kalniņš, un ikviens liels vai mazs varēs ļauties ziemas priekiem tepat pilsētā," pauž Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.
Viņš norāda ļoti svarīgi, ka vairums šo sportisko nodarbju pieejams bez maksas.

Reklāma
Reklāma