Jāņos būšot silts laiks

Šogad vasaras saulgriežos laiks varētu būt silts — Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pakāpsies virs plus 20 grādiem, pēc LETA materiāliem ziņo www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latvijas meteoroloģijas centra sinoptiķi sola, ka šīs nedēļas izskaņā lietus mākoņi virs Latvijas vairs neveidosies, dienas būs saulainākas un gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, lai gan naktis vēl būs ļoti dzestras. Tomēr no jauna lietus mākoņi Latvijā atgriezīsies brīvdienās — tos nesīs ciklons, kas izveidosies Eiropas dienvidos un pāri Austrumeiropai virzīsies uz ziemeļaustrumiem.
Arī turpmākajās dienās vēl aizvien Eiropas dienvidaustrumos atradīsies ļoti aktīvs ciklons, kas bagātīgu lietu nesīs ne vien šajā reģionā, bet arī Latvijā, turklāt dažviet līs pat stipri. Dienas gan ir gaidāmas siltas, Latvijas dienvidaustrumos varētu būt pat karsts laiks.
Šis ciklons savu aktivitāti sāks zaudēt tieši svētku dienās. Ja ciklons savu aktivitāti zaudēs strauji, tad Latviju Līgo naktī lietus mākoņi jau būs pametuši, ja nē — var sagaidīt arī lietu, taču tam nevajadzētu skart visu valsts teritoriju, tikai atsevišķus reģionus. Gaisa temperatūra naktī būs no plus 9 līdz plus 14 grādiem.

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma