Piecas satriecošas kāzu kleitas, kuras neuzvilks neviena līgava. FOTO

Dizaineru fantāzijas lidojums ir neierobežots, īpaši ja runa ir par kāzu kleitām. Dažas no tām ir pasakaini skaistas, bet nav uzvelkamas mugurā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kāpēc? Izlasi rakstu un papriecē acis. 


Kleita kā kūciņa... burtiski
Šo krāšņo kleitu izgatavojušas četras konditores no Lielbritānijas. Kleita sver 70 kilogramus un ir 170 cm gara. Trīs stundas meitenes nodarbojās ar sīko detaļu izveidošanu uz kūkas virsmas, tāpēc pat tuvumā aplūkojot, liekas, ka kleita ir izgatavota no mežģīnēm un atlasa.  



Plastikāta kleita, ko radījusi dizainere Mižela Brenda 
Kleitas nosaukums “Zaļā no skaudības”. Radot tērpu, mērķis bija nevis izgatavot greznu tērpu līganai, bet pievērst sabiedrības uzmanību ekoloģijas problēmām un bezjēdzīgajam patēriņa kultam. Īpaši tam, cik bezjēdzīgi mēs ikdienā izmantojam plastmasas maisiņu, iepakojot tajos katru veikalā nopirkto sīkumu. Dizainere aicina vairāk izmantot auduma un papīra maisiņus, kas ir ekoloģijai draudzīgāki. Kleitas izgatavošanai izmantotas ap 9 tūkstošiem plastmasas pudeļu, tās svars ir 10 kilogrami, bet plīvura garums – 488 cm. 


 

 

Gumijas kleita. Dizaineris Sūzija Makmoreja 
Agrāk mūziķis, tagad dizaineris Sūzija Makmoreja pagājušā gadsimta 90. gados modes pasaulē kļuva slavens ar saviem skulpturālajiem tematiskajiem tērpiem. Pasaules slavu ieguva šī te ar no gumijas cimdiem radītā kāzu kleita. Izmantoti 1400 gumijas cimdi. 

Reklāma
Reklāma


Kāzu kleita – Lieldienu ola
Augstās modes skatē tika izrādīta kleita – Lieldienu ola. Vai atrastos līgava, kas tādā gribētu doties uz savām kāzām? 


 

Papīra kāzu kleita
Viegla, gaisīga kleita, kas izgatavota no papīra. Uzvilkt mugurā tādu nebūs viegli, bet vizāli skaista un māksliniekam piemitusi gaume un arī pacietība.