Tēva dienas svinības Rīgā un citviet Latvijā

Tēva dienu Latvijā oficiāli atzīmē kopš 2009.gada, tā svinama septembra otrajā svētdienā. Tātad, šajā gadā - 11. septembrī. Jau vairākus gadus plaša pasākumu programma priecē Rīgas iedzīvotājus un pilsētas viesus. Taču arī citās lielākās un mazākas vietās Latvijā šajā nedēļas nogalē godinās tētus.

Tēva dienas svinības Rīgā un citviet Latvijā

FOTO: Shutterstock.com

 

Tēva dienas festivāls Vērmanes dārzā
Lai arī Tēva diena šogad oficiāli svinama 11. septembrī, svētkus Rīgā ieskandinās jau 10. septembrī ar Tēva dienas festivālu. Svētki sāksies plkst. 12.00 ar svētku gājienu no Brīvības pieminekļa. Pulcēšanās laikā notiek gājiena dalībnieku kopbilde no putna lidojuma. Gājienā aicināta piedalīties ikviena ģimene, kura vēlas sveikt tētus visā Latvijā. Gājiena maršruts: Brīvības piemineklis ->Brīvības bulvāris -> Elizabetes iela -> ieiešana Vērmanes dārzā pa Elizabetes un Kr.Barona ielas stūra vārtiem. 
Vērmanes dārzā Tēva dienas festivāls ar dažādām aktivitātēm visai ģimenei norisināsies līdz plkst. 17.00. Visas dienas garumā plānoti priekšnesumi uz divām skatuvēm, radošās darbnīcas un  sportiskas aktivitātes spēka parkā. Ikgadēja tradīcija ir lielā loterija, kurā visas lozes pilnas un kurā var piedalīties tie, kas savākuši zīmogus noteiktās Tēva dienas aktivitātēs.
Pasākuma programmu apskatāma ŠEIT


Tēva dienai veltīta foto orientēšanās
Dobeles novada Krimūnu pagastā  10. septembrī notiks "Iepazīšanās dārzā" no plkst. 11:00  Tēva dienai veltīta foto orientēšanās. Aicināti piedalīties ne tikai tēti, bet arī vectētiņi un krusttēvi kopā ar ģimenēm. Pēc orientēšanās plānots kopā būšanas brīdis ar uzvarētāju apbalvošanu un jaukām sarunām. 


Tēva dienas pasākums Jaunlutriņos
Saldus novada Jaunlutriņu pagasta Jaunlutriņu tautas namā 11. septembrī notiks Tēva dienai veltīts pasākums. Ar paldies vārdiem godinās tētus un tētu ieguldījumu bērna dzīvē. Paredzētas arī sportiskas aktivitātes un dažnedažādas jautras izdarības. Vairāk par pasākumu var uzzināt, zvanot uz pašvaldību pa tālruni 63846658. 


Tēva dienas svinības Skrīveros
11. septembrī arī Skrīveru ģimenes laipni aicinātas kopīgi atzīmēt Tēva dienu 2016.
Pasākums “Kopā ar tēti!” sāksies plkst. 12:00  A.Upīša Skrīveru vidusskolas stadionā. Pasākuma organizēšanā palīdzēs biedrība “Street Warriors”, demonstrējot akrobātikas un deju elementus. Būs iespēja pašiem izmēģināt veiklību līdzsvara noturēšanā.
Vēl programmā:
– Kopīgs gājiens stadionā atraktīvos tērpos savu instrumentu pavadījumā.
– Radošās aktivitātes – savas ģimenes ģerboņa vai simbolikas veidošana; dzejas par tēti rakstīšana; fotosesijas.
 Lai arī sola brīnišķīgu laiku, organizatori stāsta, ka lietus gadījumā pasākums notiks sporta zālē, tādēļ lūdz ņemt līdzi maiņas apavus.
Mīļi aicinātas atbalstītājas un uzmundrinātājas – mammas, meitas un vecmāmiņas!
Vairāk informācijas pa tālr. 28373530 (Zigrīda) vai ŠEIT.  


Tēva dienas pasākums Kurmenē
Savukārt11. septembrī plkst. 11.00 Kurmenes sporta laukumā uz jautrām atrakcijām Tēvu dienas pasākumā aicināti visi tēvi, opji, krusttēvi un onkuļi ar ģimenēm . Sliktu laika apstākļu gadījumā pasākums notiks tautas namā.


Tēva dienas aktivitātes Rēzeknes novada Stoļerovā un Rikavā
11. septembrī plkst. 13:00 radošā pēcpusdiena „Tēva diena” tiks organizēta Rēzeknes novada Stoļerovā. Plānotas sirsnīgas runas, pateicības vārdi tētiem un vectētiņiem, sportiskas un radošas aktivitātes, piemēram, veiklības stafetes un Tēva dienas atribūtikas veidošana. Vairāk informācijas, zvanot pa tālruni 64644192. 
Līdzīgs pasākums plānots Rikavā. Pasākuma nosaukums - “Mans stiprais tētis”. Tas nozīmē, ka tētiem būs jāparāda sava varēšana, spēks, veiklība un izturība. Pasākums sāksies plkst. 11:00. Vairāk informācijas, sazinoties ar pašvaldību, zvanot pa tālruni 64607081

Reklāma
Reklāma

 

„Zeimuļs” aicina svinēt Tēva dienu kopā
Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs” aicina visus interesentus uz Tēva dienai veltītu pasākumu, kas notiks trešdien, 14. septembrī plkst. 17.00 pie Pilskalna. 
Šajā dienā tētiem un visiem viesiem būs iespēja Valsts robežsardzes koledžas darbinieku un ARPC “Zeimuļs” pedagogu un brīvprātīgo vadībā izmēģināt spēkus svarcelšanā, piedalīties roku spēkošanās sacensībās un šautriņu mešanā, kā arī aizraujošās aktivitātēs ar spēļu izpletni. Bērniem būs lieliska iespēja kopā ar tētiem izveidot “Super Heroes” maskas un iejusties mīļāko supervaroņu lomās. Šai dienā tētus sagaida arī kulinārs izaicinājums – kopīgi ar bērniem gatavot īstu Tēva dienas zupu. Bērniem būs iespēja pašu rokām izgatavot dāvanas saviem tētiem, kopā ar tētiem piedalīties konkursos, sportiskās un citās aktivitātēs. Darbosies foto stūrītis. Notiks arī tētiem veltītas fotosienas atklāšana.
Organizatori aicina ne tikai tētus, bet arī mammas, bērnus, vecmāmiņas un vectētiņus!  
Lietus gadījumā pasākums notiks ARPC aktu zālē.
Vairāk informācijas var lasīt ŠEIT!  

 

Tēva dienas ieskandināšana uz kuģa
9. septembrī uz kuģa Baltijas jūrā notiks jautrākās Tēva dienas svinības, tādēļ aicina tēvus kopā ar ģimenēm doties īpašajā Tēva dienas kruīzā. Kuģa komanda ir parūpējušies par pārsteigumiem pilnu atpūtas un izklaides programmu gan lieliem, gan maziem uz M/S Isabelle. Ikvienam būs iespēja pārbaudīt spēku un izturību dažādos uzdevumos, uzspēlēt lidojošo šķīvīšu spēli, iemācīties burvju trikus un piedalīties spēlēs un rotaļās kopā ar Loti. Tēva dienas kruīzs tiek organizēts sadarbībā ar LGK, Ufogolf un Happy Ulula.
Vairāk informācijas ŠEIT

Lai skaisti svētki!