Trīs iemesli, kādēļ svinēt Valentīndienu

Valentīndiena ir viens no daudzajiem ierakstiem kalendārā, kad var svinēt. Salīdzinājumam latviešu tautas kalendārā svētku un prieku ir daudz vairāk. Par šo mums derētu padomāt!

Mazāk nopietnības, vairāk smaidu!

FOTO: Shutterstock.com

Mazāk nopietnības, vairāk smaidu!

 

Pozitīvas emocijas ir spēks
Mīlestības svētkos cilvēki smaida daudz atvērtāk, meitenēm rokās ir ziedi, puiši steidzas ar puķēm. Smaržo pēc romantikas! Gaišā noskaņa iedvesmo, un, kā zināms, pozitīvas emocijas uzlabo ne tīkat noskaņojumu, bet arī veselību. Ja nepatīk veikalu uzspēlētais sarkani noformējums, labāk paiet tam garām, nevis sākt bozties un dusmoties, jo sirds siltumam šajā dienā dienā tik kičīgu pamudinājumu īstenībā nemaz nevajag.

 

Iespēja pateikt nepateikto, izdarīt neizdarīto
Apgalvojums, ka mīlestību saviem tuvākajiem mēs varam izrādīt katru dienu, nevis reizi gadā Valentīndienā, neiztur kritiku. Vat tad savas zemes patrioti esam tikai novembra svētkos? Šī īr īstā diena, kad pateikt otram, cik daudz viņš tev nozīmē ikkatrā dienā. Mīlestībai ir piecas dažādas valodas vairākas no tām īr saistītas ar to, ko piedāvā Valentīndiena. Daudzi cilvēki mīlestību uztver ar ausīm. Viņiem vārdi “Es tevi mīlu" nebūs tukša skaņa, bet radīs prieku. Citi mīlestību sajūt caur dāvanām. Saņemot kaut nelielu mīlestības apliecinājumu, viņi ar sirdi sajūt kāroto atziņu – mani tiešam mīl.

 

Reklāma
Reklāma

Dodot gūtais būs neatņemams
Var šaubīties par attiecību svētkiem šodienas laikmetā, kurā Māte Terēze izteikusi apgalvojumu, ka mūsdienu lielākā problēma ir nevis cilvēku nabadzība, bet gan vientulība. Saskarsmes fiziska ir konkrēta - ja tu nedalīti dāvā otram savu laiku, prieku, mīlestību un radošo izdomu, tad nepaliksi tukšā! Ieguvuma lielums arī būs jāmēra mīlestības mērvienībās. Un, kā Rainis apgalvojis, to nevarēs atņemt. Jauki arī, ka tam nav nekāda sakara ar cilvēka vecumu.  

 

No žurnāla "100 labi padomi"