Kuri ir piemērotākie trauki dārza svētkiem?

Teiksi – vienreizlietojamie, protama lieta! Taču mēs teiksim – nē!

Krāsaini trauki dārza ballītei radīs dzīvespriecīgu noskaņu!

FOTO: Agnis Šmits

Krāsaini trauki dārza ballītei radīs dzīvespriecīgu noskaņu!

Lieki netērējies, nemokies, griežot ar trulu plastmasas nazi, un nepiesārņo atmosfēru, pēc tam tos dedzinot. Ja tava ģimene un draugu pulks maltīti dārzā mēdz ieturēt bieži, ir vērts iegādāties kvalitatīvus plastmasas traukus vai izmantot ikdienas lietojamos.

  • Vislabākie ir tā sauktie rūdītā plastikāta trauki, kas nenoskrambājas, nesasmok, neuzsūc aromātus un ir droši mazgājami trauku mazgājamajā mašīnā. Parasti šādi izstrādājumi nav lēti, taču tiem ir labs dizains, derēs daudzus gadus un varēs izmantot arī neformālās ballītēs, kad dārzā ēst nevienam vairs negribēsies.
  • Nevajag baidīties dārzā klāt galdu ar ikdienā lietojamiem keramikas un fasjansa traukiem. Diezin vai dārzs provocē uz tik lielu nevērību, ka šķīvji un glāzes plīsīs biežāk nekā parasti. Ja ēšana paredzēta nevis mauriņā, bet gan bruģētā laukumā pie grila, vienkārši necel galdā vecāsmātes mantojumu! Visādi citādi – zālīte ir mīkstāka par grīdu.
  • Plānojot dārza svētkus, domā, lai ēdieni būtu baudāmi bez daudz un dažādiem atribūtiem – gatavo vairāk tā saukto pirkstu ēdienu: paņem pirkstos, apēd un salvetē noslauki rokas. Viss.
  • Ja tomēr sliecies par labu vienreizlietojamiem traukiem, izvēlies ekoloģiskos – no palmu lapām vai bambusa gatavotos, kurus nereti var izmantot vairākas reizes un utilizējot nepiesārņo vidi. 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07.