9 idejas mīļotā pārsteigšanai un iepriecināšanai

"Sveiciens visiem mīlētājiem un tiem, kurus mīl. Man ir sagatavotas dažādas idejas,kā varat pārsteigt un sagādāt lieliskus svētkus saviem mīļajiem visu mīlētāju dienā, raksta Baiba Burkēviča, Valentīndienas ideju konkursa dalībniece. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Apsveikums rāmītī

Lai tādu izgatavotu, Jums būs nepieciešams:

* Lūpukrāsa,

* balta lapa,

* A4 formas rāmītis.

Uz lapas atstājam savu lūpu nospiedumus. Jo spilgtāka lūpu krāsa, jo labāk - tad fotogrāfijā tā labāk izcelsies. Kad lapa visa noklāta ar bučiņām, tad akurāti nofotogrāfējam un ar "Fotoshop" palīdzību varam uzrakstīt apsveikumu mīļajam vai vienkārši sveicienu svētkos. Varam arī uzraksu izveidot ar izgrieztiem burtiņiem, veidojot tekstu, tad pielīmējam un fotogrāfējam. Kad bilde gatava, tad aiznesam un attīstām, kad bilde gatava, tad liekam to ramītī un rāmīša stūrītī varam uzlikt vēl vienu mīlestības pilnu bučiņu. Nu re - viena dāvaniņa gatava. Bildītē ir mazs piemērs, tur gan gatavoju pārsteigumu tēva dienai, bet šādi varam pagatavot uz Valentīndienu.

 

Mīlestības pilna rīta kafija

Ņemam krūzīti, kurā taisīsim kafiju, apzīmējam uz papīra krūzītes diametru dzeramajā daļā un pieliekam 1 cm klā. Uzrakstām "es mīlu tevi" un akurāti izgriežam. Kad tas izdarīts, tad uzputojam saldo krējumu.

Uztaisam gardu rīta kafiju kā ierasts, bet atstājam vietu saldajam krējumam-putukrējumam. Tad liekam putukrējumu pa virsu, pēc tam uzliekam izveidoto šabloniņu un uzmanīgi uzkaisam kakao, lai pārklaj visu uzrakstiņu un tad uzmanīgi ņemam nost un varam pasniegt mīļajam Valentindienas rītā :)

 

Brokastu pankūkas

Klāt varam piedomāt kādu gardu ēdienu. Es jums piedāvāju sirsniņpankūkas ar putukrējumu, rīvētu šokolādi un zemeņu daiviņām. Izcepam plānās pankūkas un ar piparkūku formiņām izpiežam sirsniņas, kuras kārtojam uz šķīvja un pasniedzam ar jau nosauktajiem produktiņiem. Mīļotajam noteikti patiks!

 

 

Mīlestības taciņa

Kā pavedienu pie brokastu galda varat uztaisīt mīļu vēlējumu, mīļvārdiņu celiņu.

Izgriežam no papīra sirsniņas, paraugā ir no baltām, bet labāk gatavot no sarkanas krāsas. Izgriežam sirsniņas un uz tām uzrakstām, kas nu kuram labāk patīk, liekam sirsniņas soļa attālumā vienu no otras līdz pat virtuvei, vīram noteikti patiks un liks pasmaidīt :)

 

Apbalvojums

Vel viena ideja ir tāda, ka varat uztaisīt un apbalvot ar lentu, piemēram, labākais milnieks. Te nu var taisīt, kā nu kurai labāk tīk, es taisīju apsveikumu tēvu diena kopā ar meitiņām, arī Valentīndienā būtu laba ideja. No filca auduma izgriezu burtinus un piešuvu pie parastas baltas atlasa lentas. Sasēju galus kopā, un dāvana ir gatava.

 

Man uzreiz ienāca prātā labākais mīlnieks, bet tikpat labi var izveidot kādu jums raksturīgu nosaukumu, piemēram, milnieks Jurītis, mīlnieks Andris, utt.

 

Šajā dienā varam sagādāt uzcept gardas laimes-milestības kūciņas

Šīm kūciņām būs nepieciešams:

20 auzupārslu cepumi

2 iepakojumi Rasas krēmsiers

2 olas 

6 Laimi

50g sviests

300g cukurs

12 formiņas, papīrīši

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

Sāk ar to, ka sasmalcini auzupārslu cepumus - smalkus! Tad pievieno izkausētu svietu un 4ēd. cukuru. To visu rūpīgi samaisi kopā un vari jau pildīt cepamajās formiņās. Rūpīgi iepildi pa ēdam karotei, pamatu kārtīgi piespiežot ar karoti.liekam sakarsētā cepeškrāsni uz 8min. 180 * - pēc tam tos noliekam malā un atdzesējam.Tikmēr gatavojam pildījumu. Jāsāk ar to, ka cukuram 150g pievienojam laima miziās, to sajaucam kopā. No 3 laimiem izspiežam to sulu.

Rasa krēmsieram pievienojam cukura masu - to nedaudz iemaisa. Tad pa vienai pievieno olas. Un pievienoju Laima sulu.ja Tev krēmsiera masa sanākusi pašķidra, pievieno tai nedaudz miltus, maisi lēnām, neputo vairs.Pildam masu forminam,tad iepilinam kādu gardu ievārījumu un izveidojam sirsniņas izvelkot ar kociņu un liekam cepties.Uzmanību - kuciņas jacep ir sakarsētā krāsnī, bet ja vēlies tiešām izbaudīt, kas ir siera kūciņa, tad neliec vairāk par 150* un cep kādas 40 min. Svarīgi, lai cepeškrāsns apakšā ievieto trauku ar ūdeni, lai tas cepšanās laikā izgaro - jo siera kūciņām patīk mitrs gaiss cepoties!

 

 

Pārsteiguma vēstulīte

Ja dzīvojat dzīvokļos, augstākos stāvos, un gaidat miļoto pārnakam no darba, varat sagādat šādu pārsteigumu: (vairāk jau sievietēm patiks)

Uzrakstiet vēstulīti, kuru atstājat pie durvju roktura.

Ejiet un no tējas svecītēm uztaisiet lielu sirdi. Vajadzēs daudz svecītes, sirds vidū ierakstiet sveicienu: ES TEVI MĪLU, kādu laiciņu pirms majās pārnakšanas iededziniet svecītes un neļaujiet mīļajai tās ieraudzīt. Tad ar vēstules palīdzību pievediniet pie loga un parādiet pārsteigumu, varat arī nerakstīt vēstuli, bet aizsiet acis un pārsteigumu parādīt šāda veidā. Atsevisķi neaizmirstiet sagādāt kādu dzirkstošu dzērienu un gardas konfektes. Arī puķe nenāktu par sliktu :)

Bet arī sveču sveiciens būs lieliska dāvana, kura paliks atmiņā vēl ilgi. Ir vērts pacensties! :)

 

 

Laimes cepumiņi

Ja esat pacietīgas, varat sagatavot laimes cepumus ar dažādām zīmītēm, kuru varat pārvērt interesantā spēlē, piemēram, zīmītēs varat uzrakstīt:

* kaislīgs skūpsts uz lūpām,

* muguras masāža,

* skūpsts uz kakla utt.

Šiem laimes cepumiņiem iesaku klāt kādu pussaldo dzirkstošo dzērienu vai vīnu, tas pēc gaumes, jo cepumi būs saldi kā mīlestība.

 

Recepte:

sviests - 200g; pūdercukurs 300g; milti - 230g; olas - 7  gab.; ūdens - 4  ēdamkarotes; vaniļas  cukurs - 2  tējkarotes; sāls - šķipsniņa

 

Vispirms  ieslēdz cepeškrāsni uz 180 C grādiem. Un jau laikus saraksti visas  zīmītes, ko likt cepumiņos.

1.  Mīklas taisīšana.

Nepieciešami  būs tikai olu baltumi, tādēļ ņem olas un uzmanīgi atdali baltumus no  dzeltenumiem.

Atdalītajiem  olu baltumiem pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un visu sakul stingrās  putās, līdz izveidojas tāda kā bezē cepumu masa. Kad putas ir stingri sakultas  masai pievieno mīkstu (krējuma konsistences) sviestu, šķipsniņu sāls un atkal  visu saputo. Pakāpeniski,  lai nerastos kunkuļi, masā iesijā miltus. Pirms iesijā pēdējos 50 gramus miltu, mīklai pievieno  4 ēdamkarotes ūdens.

2.  Cepumiņu cepšana.

Kad  cepumu masa ir kārtīgi samaisīta, ņem cepeškrāsns pannu, uzklāj cepampapīru un  uz tā no mīklas veido aplīšus - pēc iespējas plānākus, lai cepumi būtu  kraukšķīgi - un ar karotes palīdzību izlīdzini. Var lietot arī apaļas formiņas  cepumu veidošanai, tad tie būs vienāda lieluma. Cep cepumus tik ilgi, kamēr tie  kļūst zeltaini brūni, apmēram 12 - 15 min.

Svarīgi vienlaicīgi cept ne  vairāk kā 2 – 3 cepumus (ja tev nav čupa palīgu pa rokai), jo atdziestot cepumiņi sacietē un kļūst nepakļāvīgi. Tātad cepumiņus paredzētajā formā  izveidot un tajā ievietot lapiņu ar uzrakstītu novēlējumu var tikai kamēr tie  ir karsti.

 

 

Fons fotosesijai

Vēl viena ideja, kura man pašai vēl top, ir izveidot plakātu, pie kuras notiks fotosesija. Varat no krepapīra izveidot ziedus, kurus salikt sirds formā. Pielimēt tos var ar karsto līmi, bet sirds viducītī kādu ierakstu. Apkārt izveidot skaistu atmosfēru, svecītes, sarkanu fonu utt. Tikai janolīgst kāds, kurš to visu safotogrāfēs.

 

Nu lūk, esmu iedevusi iedvesmas pilnas idejas, kas varētu kādam noderēt...

 

Iesūtījusi: Baiba Burkēviča.