Dodamies kājām uz Svētā Meinarda salu!

Daugavas gultne atgriezusies vietā, kur tā bijusi pirms vairāk nekā astoņsimt gadiem, un uz Svētā Meinarda salu var nokļūt kājām.

Vai esi bijis šajā salā?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai esi bijis šajā salā?

Daugavas gultne atgriezusies vietā, kur tā bijusi pirms vairāk nekā astoņsimt gadiem, un uz Svētā Meinarda salu var nokļūt kājām. Šis gads gan varētu būt pēdējais nākamo divdesmit gadu laikā, kad ir šāda unikāla iespēja.


Svētā Meinarda sala Ikšķilē uzskatāma par vietu, no kuras pirms vairāk nekā 800 gadiem sākusies kristietības izplatība Latvijā. Tolaik gan tā vēl neesot bijusi sala. Uz bīskapa Meinarda uzcelto pirmo mūra baznīcu Baltijā divpadsmitajā gadsimtā vedis koku ieskauts ceļš.

Mūsdienās sala ir viens no galvenajiem Ikšķiles tūrisma objektiem, uz kuru nokļūt var tikai ar laivu. Izņēmums ir augusts, kad HES vai aizsargdambju remontu laikā ūdens līmenis tiek samazināts un līdz pilsdrupām atkal var aiziet sausām kājām.

Nokļūt līdz senajām pilsdrupām ar kājām varēs līdz septembra nogalei. Pēc tam gan varētu paiet pat vairāki gadu desmiti līdz  atkal būs nepieciešamība ūdenslīmeni samazināt.

Reklāma
Reklāma

 

Foto: Ikšķiles novada TIC