3 iemesli, kāpēc viedtālruni nedrīkst lietot uzlādes laikā

Kurš no mums nav lietojis mobilo tālruni, kamēr tas pievienots lādētājam?! Taču eksperti šādi neiesaka rīkoties. Uzzini, kāpēc!
Atteikšanās no pielipšanas telefona ekrānam uzlādes laikā palīdzēs palielināt ierīces ekspluatācijas laiku, apgalvo eksperti.

FOTO: Shutterstock.com

Atteikšanās no "pielipšanas" telefona ekrānam uzlādes laikā palīdzēs palielināt ierīces ekspluatācijas laiku, apgalvo eksperti.

No šādas rīcības aicina izvairīties ne tikai tehnikas eksperti, bet arī paši viedtālruņu ražotāji.  Viņi piebilst, ka var saprast, ja lādētājam pievienotu telefonu nepieciešams izmantot kritiskās situācijās svarīgu zvanu veikšanai vai ziņojumu nosūtīšanai. Tomēr iesaka pēc iespējas izvairīties arī no šādas prakses.

 

Pārkaršanas risks

Viedtālruņa lietošana uzlādes laikā var izraisīt ierīces pārkaršanu. Uzlādējot tālruņa akumulators ģenerē siltumu, un, ja ierīci izmanto tajā pašā laikā, tas palielina siltuma izdalīšanos, kas var radīt ierīces bojājumu.

 

Risks drošībai

Reklāma
Reklāma

"Pielipšana" viedtālrunim uzlādes laikā var palielināt bīstamu situāciju rašanās risku. Tas ir īpaši aktuāli, ja tālrunis tiek izmantots uzlādes laikā vannasistabā vai blakus ūdenim. Turklāt nekvalitatīvas lādētāja ierīces lietošana var palielināt risku, ka radīsies drošības problēmas, piemēram, aizdegšanās vai elektriskās strāvas trieciens.

 

Lēnākas uzlādes risks

Elektrotīklam pieslēgtā viedtālruņa lietošana var palēnināt pašu uzlādes procesu. Ierīce daļu enerģijas tērē uzdevumu veikšanai, kas samazina uzlādes ātrumu. Turklāt tas var negatīvi ietekmēt uzlādes kvalitāti un baterijas kalpošanas ilgumu perspektīvā.

Saistītie raksti