Drēbes saldētavā. Kādos gadījumos tā darīt?

Lielā aukstumā, kā zināms, iet bojā dažādi nevēlami mikroorganismi un kaitēkļi. Arī saldētava, kurā ir vismaz -18 grādu, ir piemērota vieta, lai atbrīvotos no baktērijām, kas savairojas apģērbā un apavos un rada nepatīkamu smaku.
Drēbes saldētavā. Kādos gadījumos tā darīt?

FOTO: Shutterstock.com

Izpētīts, ka saldētavas aukstums spēj iznīcināt tādas baktērijas, kas veļasmašīnā iztur mazgāšanas programmu ar 40 grādu karstu ūdeni.
 

Kā rīkoties?

● Ja veļa, piemēram, T krekli, pēc izmazgāšanas ne visai patīkami smaržo, visticamāk, veļasmašīnā ir savairojušās baktērijas. Šādā gadījumā var izlīdzēties ar veļas pārmazgāšanu vismaz 60 grādos. Bet tos audumus un adījumus, kas nav piemēroti mazgāšanai šādā karstumā, atliek vien ielikt saldētavā. Ja tajā netiek uzglabāti vaļēji pārtikas produkti, tad vaļīgi salocītus apģērba gabalus vari likt saldētavā, īpaši neiesaiņotus (tā, lai drēbes nesaskartos ar produktiem). Drēbes saldētavā paturi vismaz diennakti.

 

Reklāma
Reklāma

● Saldētavā vari atsvaidzināt arī drēbes, kas piesūkušās ar dažādām smakām, piemēram, ar cigarešu dūmiem vai karsētu taukvielu smārdu, kas paliek pēc gaļas cepšanas un produktu fritēšanas eļļā. Aukstums neitralizēs arī pārmērīgu parfīma aromātu.
 

● Saldētavā vari dezinficēt arī sporta apģērbu – ja tas nav ļoti piesvīdis un līdz nākamajai nodarbībai nav laika to izmazgāt.