3 modernu ģimeņu tipi. Kura no tām ir jūsējā?

Katru ģimeni raksturo savi īpašie kopā būšanas rituāli, tādēļ draudzīgais aizdevējs Ondo.lv iesaka noteikt, kuram no trim moderno ģimeņu tipiem pieder Tava ģimene. Izlasi un smelies idejas jaunām aktivitātēm!

Nosaki kuram no trim moderno ģimeņu tipiem pieder Tava ģimene.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nosaki kuram no trim moderno ģimeņu tipiem pieder Tava ģimene.

1. tips - zinošie pilsētnieki
Savas pilsētas piedāvātās atpūtas un izklaides iespējas ģimenēm pārzināt kā piecus pirkstus. Esat lietas kursā, ja pie apvāršņa parādījies kas jauns un gaidāt ar nepacietību to izmēģināt kā vieni no pirmajiem. Jūsu ģimene zina bērniem draudzīgākās kafejnīcas, var ieteikt gan labākos bērnu preču veikalus, gan jaukākos parkus ar bērnu spēļu laukumiem.


Ko darīt nākamajās brīvdienās? 
Laiks apgūt jaunus plašumus! Ja Latvijas pilsētu dzīve sāk palikt par vienmuļu, vērts izpētīt iespējas tuvējās kaimiņzemēs. Tā, piemēram, vien pāris stundu brauciena attālumā ir:

  • AHHAA zinātnes centrs Tartu;
  • Lotes zemes atrakciju parks Pērnavā;
  • botāniskais dārzs Palangā un daudzas citas ģimenēm draudzīgas vietas.

Ja vēlēšanās posties ceļā nav, jauna ģimenes branča vieta un kinoseanss visai ģimenei būs vienmēr laba ideja nedēļas nogalei.

 


2. tips - praktiskie dabas draugi
Jūsu ģimenei patiesi rūp tas, kādā vidē dzīvojam un kādu to atstāsim aiz sevis nākamajām paaudzēm, tāpēc piekopjat veselīgu un videi draudzīgu dzīvesveidu. Ekoloģiskie tirdziņi un tiešās pirkšanas klubiņi ir jūsu lielveikali, atkritumu šķirošana ir ikdienišķs pasākums un elektrības taupīšana jūsu mājoklī ir pašsaprotama lieta. Tā vietā, lai dāvanas pirktu veikalā, jums labpatīk ko uzmeistarot pašiem.

 

ondo.lv moderna gimene

 

Ko darīt nākamajās brīvdienās? 
Izveidojiet upcycling jeb lietu “otrās elpas” darbnīcu! Izvēlieties priekšmetus, kas zaudējuši agrāko šarmu un ko ikdienā vairs neizmantojat, lai kopīgi atrastu tiem jaunu pielietojumu. Piemēram:

  • no veciem žurnāliem un grāmatām var tapt galdi un krēsli;
  • no džemperiem  - getras;
  • no stikla burkām – svečturi. 
Reklāma
Reklāma

Tiešsaistē atradīsiet virkni lielisku ideju gan dāvanām, gan praktiskai lietošanai ikdienā. Lai labāk iepazītu „zaļās domāšanas” pamatprincipus un videi draudzīgu saimniekošanu, interesanta būs ekskursija uz uzņēmumu „Getliņi EKO”.

 

ondo.lv ģimeņu tipi


3. tips – sportiskie aktīvisti
Jūsu ģimene izmanto katru izdevību aktīvi izkustēties svaigā gaisā. Maratoni, velobraucieni, šķēršļu un piedzīvojumu trases ir teju jūsu otrās mājas. Televizora skatīšanās vietā virsroku gūst ikvakara krosiņš, un arī jūsu ēdienkarte ir sastādīta pilnvērtīga un uzturvielām bagāta.


Ko darīt nākamajās brīvdienās? 
Vai jau esat izmēģinājuši pirmo iekštelpu batutu parku Latvijā “Jump Space”? Nenokavējiet iespēju kā pirmajiem izmēģināt “lidošanu” virs batutiem un lēkšanu porolona baseinos. Velobraukšanas infrastruktūra pie mums kļūst arvien labāka un draudzīgāka. Veiciet izpēti un atklājiet sev jaunu, aizraujošu velomaršrutu!

 


Neatkarīgi no jūsu ģimenes ikdienas, Ondo.lv, pie kura iespējams saņemt naudas aizdevumu, iesaka katru nedēļas nogali atrast vienojošu aktivitāti, kas ļautu kārtīgi atpūsties un vairotu kopības izjūtu!

 

Vai Tavi draugi jau noteica savas ģimenes tipu?