Māmiņas mierīgam miegam

Cik bieži jūs esat grozījušies gultā, lai atrastu piemērotu pozu miegam, bet pamostoties jutušies salauzti un stīvi? Ja esat norūpējušies par miega kvalitāti, ciešat no krampjiem, locītavu un it īpaši mugurkaula problēmām - jums noteikti ir nepieciešams īpašs spilvens ķermenim!
Spilveni grūtniecēm tiek saukti arī par spilveniem ķermenim, jo tos ir iecienījuši ne tikai topošās mammas, bet arī nemierīga miega īpašnieki

FOTO: Publicitātes foto

Spilveni grūtniecēm tiek saukti arī par spilveniem ķermenim, jo tos ir iecienījuši ne tikai topošās mammas, bet arī nemierīga miega īpašnieki

Grūtniece ir atbildīga ne tikai par sevi, bet arī par topošo mazuli, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ja viņa nogurst daudz vairāk un ātrāk. Grūtniecība ir arī hormonālo pārmaiņu laiks. Var parādīties miega traucējumi, kas nozīmē, ka jaunā māmiņa tiek pakļauta daudz biežākai nervu spriedzei. Psiholoģiskie pārdzīvojumi un stress var pārtapt par nakts murgiem. Pārlieku liela iespaidojamība un pārmaiņas dzīvē negatīvi iespaido gan miega stabilitāti, gan kvalitāti. Mājiniekiem vajadzētu izveidot apkārt gaidībās esošajai sievietei aizsardzības, miera un mīlestības atmosfēru. Tomēr ar fizioloģiskajiem cēloņiem palīdzēs tikt galā Latvijas zīmola La Bebe™ Nursing spilvens grūtniecēm.
 

Augot auglim, pieaug arī slodze organismam, kas rada sāpes kājās un krustos. Miega laikā grūtnieces bieži grozās, meklējot ērtāko un drošāko pozu auglim, jo gulēšana uz muguras nav ieteicama, ņemot vērā dzemdes izraisīto spiedienu uz iekšējiem orgāniem - rezultātā piepampst kājas un rokas, reibst galva un parādās pat aizdusa. Par pašu optimālāko un veselīgāko miega pozu tiek atzīta gulēšana uz sāniem. Vēlams uz kreisā sāna, jo tas netraucēs asins plūsmai uz augļa atrašanās vietu. Šādā pozā netiek pārtraukta grūtnieces aknu darbība un samazinās piepampums.
 

Labākai pozai var izmantot vairākus spilvenus, vienu aizliekot aiz galvas, otru - zem vēdera, vēl vienu - starp kājām un pēdējo - zem jostasvietas. Tikpat labi visu konstrukciju iespējams nomainīt pret La Bebe™ Nursing spilvenu grūtniecēm.

 

La Bebe™ Nursing spilvens grūtniecēm ir lielisks izgudrojums, kuru jau ir novērtējušas daudzas gaidībās esošās sievietes. Iespējams, pirmais, kas ienāca jums prātā, ir doma, ka veselas sieviešu paaudzes ir mierīgi iztikušas bez tā. Ja jau mana mamma un vecmamma ir gulējušas mierīgi, tad jau arī man nebūs nekādu miega problēmu. Tik tiešām, dzīvot var arī bez šāda īpaša spilvena, tāpat kā var iztikt bez autiņbiksītēm bērniem, piena nosūcēja un citiem mūsdienās pieejamajiem palīglīdzekļiem. Bet vai vajag?
 

La Bebe™ Nursing spilvens grūtniecēm atvieglo dzīvi un rūpējas par topošās mammas veselīgo miegu. Speciālisti apgalvo, ka šajā atbildīgajām dzīves periodā par sievieti vajadzētu īpaši rūpēties.
 

Spilvens grūtniecēm ir izstrādāts vairākiem mērķiem:

  • ļauj atrast piemērotu pozu veselīgam miegam;
  • samazina slodzi uz organismu, kad tas ir īpaši nepieciešams (it sevišķi otrā trimestra laikā);
  • uz spilvena var novietot kājas un atpūsties pēc nogurdinošas pastaigas;
  • ļauj pareizi sadalīt slodzi uz mugurkaulu;
  • pēc mazuļa piedzimšanas spilvens kļūs par lielisku aksesuāru barošanas laikā, jo uz tā ir ļoti ērti atbalstītiem;
  • kalpo kā sētiņa mazulim, neļaujot tam izkrist no gultiņas.

 

Tiklīdz grūtnieču spilvena daudzfunkcionalitāte tiek noskaidrota, arī tā lietderīgums gan mammas, gan mazuļa dzīvē kļūst saprotams.
 

Kādam vajadzētu būt šāda spilvena pildījumam?

Grūtnieču spilvena pildījumam kvalitātei ir jāpievērš īpaša uzmanība. Tam ir jābūt hipoalerģiskam un elpojošam.

Mūsu sortimentā ir vairāki pildījuma veidi:

  1. Griķu sēnalas - ekoloģiski tīrs un dabisks pildījums ar ortopēdiskām īpašībām, ļauj spilvenam lieliski noturēt formu, nodrošina galvas un kakla atbalstu anatomiski pareizā pozā, neradot alerģiskas reakcijas un labvēlīgu vidi mikroorganismu attīstībai.  
    Pie šāda pildījuma trūkumiem jāmin tā čaukstoņa un svars, kas padara to praktiski neizmantojamu liela izmēra izstrādājumu izgatavošanā. Tomēr neliela un vidēja izmēra pakaviņi un spilveni, kas pildīti ar griķu sēnalām, ir diezgan populāri pircēju vidū!
  2. Putu polistirols - sintētisks pildījums, kas tiek uzskatīts par universālu un ļoti kvalitatīvu grūtnieču spilvenu sastāvdaļu. Tas ir ārkārtīgi viegls un sastāv no niecīgām bumbiņām, pateicoties kurām spilvens nevainojami pielāgojas ķermeņa formai. Materiāls ir drošs pret pelējumu un mikroorganismiem, turklāt piemērots jebkura izmēra spilvenu un pakaviņu pildījumam!
  3. Silikona sintepons - arī sintētisks pildījums, kas pēc taustes atgādina vati. Viegls un ērts materiāls, kas, atšķirībā no parastā sintepons, nesablīvējas. Tas vienmērīgi izvietojās pa visu izstrādājumu, ļaujot to izmantot pat vislielākajos izmēros!
  4. Memory foam - lielisks sintētiskais pildījums, kurš atceras ķermeņa pozu un ļauj ieņemt visergonomiskāko pozīciju.
     
Reklāma
Reklāma

Hipoalerģisks, diezgan viegls un tāpēc tiek izmantots neliela un vidēja izmēra spilvenos. Diemžēl liela izmēra izstrādājumus šis pildījums padara pārāk smagus, kas pasliktina tā izmantošanu.

Kādai jābūt grūtnieču spilvena formai?
Lielais U-formas spilvens La Bebe™ Cushy grūtniecēm derēs tām māmiņām, kurām patīk gulēt savdabīgā ligzdiņā, apsedzoties ar segu no galvas līdz kājām. Miega laikā izstrādājums vienmērīgi atbalsta muguru un augošo vēderu. Papildus U-formas priekšrocības ir tajā, ka šāds spilvens atbalsta no abām pusēm, kas noder gan nakts miegam, gan pēcpusdienas snaudai. Tomēr jāņem vērā, ka šādam spilvenam būs nepieciešama plaša gulta.

La Bebe™ Snug un La Bebe™ Rich lieliski noderēs atpūtas brīžiem. To var novietot zem jostas vietas un galvas vai atbalstīt kājas. Papildus tas kļūs par neaizvietojamu palīgu pirmajos mazuļa dzīves mēnešos.

 

Nelielais banāna formas spilvens La Bebe™ Mimi būs neaizvietojams ceļojumos un braucienos ar automašīnu. Tas atbalstīs muguru un noņems sasprindzinājumu no jostas vietas jebkurā laikā un vietā! Nelielais izmērs un mazais svars dos iespēju to vienmēr paķert līdzi!

La Bebe™ Moon, La Bebe™ Easy - vieni no populārākajiem spilveniem grūtniecēm. Tie novietojas visā ķermeņa garumā un derēs pat neliela izmēra gultām. Uz šāda spilvena ir ērti nolikt gan galvu, gan muguru un vēderu. Vienīgais trūkums ir tajā, ka, griežoties uz otrajiem sāniem, tas pats par sevi nepārkātosies. Tomēr vidējais izmērs, nelielais svars un dažādās pildījuma iespējas padara to par ļoti ērtu un pirktāko preci!

 

"G" burta formas vai spilvens - "rokā" grūtniecēm La Bebe™ Flopsy - tas ir garš rullītis ar noapaļotu gaļu galvai, kas ir kompakts variants dažādām situācijām. Tas ir viegli pārvietojams. Vienīgais trūkums šim modelim ir tajā, ka tas nav tik ērts kā U-formas vai banānveidīgais spilvens.

Kādā veidā un kur novietot spilvenu grūtnieces guļamvietā nosaka tā forma (modelis) un topošās māmiņas stāvoklis (vai ir kādas sūdzības). To var gan novietot zem vēdera, gan paralēli mugurai, lai atslogotu jostas vietu.  
 

Eksperimentējot, pārvietojiet spilvenu un piemeklējiet labāko novietojumu, balstoties uz savām sajūtām.


La Bebe™ Nursing spilveni grūtniecēm ir daudzfunkcionāli un ļoti ērti pielietošanā. Tos var dažādos veidos pagriezt un novietot zem jebkuras ķermeņa daļas, atrodot piemērotu pozu un izbaudot veselīgu miegu. Šādi spilveni patiks arī tuviniekiem un draugiem, viņi varēs ērti iekārtoties uz dīvāna un atpūsties no ikdienas kņadas.

Šāds ortopēdisks spilvens visam ķermenim grūtniecības laikā spēs iepriecināt jūs arī pēc mazuļa piedzimšanas. To varēs izmantot kā jaundzimušā spilvenu, ievietojot bērnu savdabīgā ligzdiņā. Turklāt tā būs lieliska dāvana tuvam cilvēkam, kas nodrošinās veselīgu miegu un ļaus izbaudīt atpūtas brīžus jebkurā diennakts laikā!