Izvēlies savu dūlu - Ilga Sirmele

Jebkuram cilvēkam ir svarīgi rūpēties par savu iekšējo pasauli! Dzemdībās jo īpaši mēs jūtam, ja kaut kas ir palicis nenokārtots. Tādēļ svarīgi ir stiprināt sevi jau grūtniecības laikā, ap sevi veidojot atbalsta komandu, kas palīdzēs gan uzklausot, gan vienkārši esot kopā.

Es kā Dūla un PEP mamma apmācībā sniedzu atbalstu iedrošinot ģimeni, pieņemot un respektējot katras māmiņas vēlmes, teic Ilga Sirmele.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Es kā Dūla un PEP mamma apmācībā sniedzu atbalstu iedrošinot ģimeni, pieņemot un respektējot katras māmiņas vēlmes," teic Ilga Sirmele.

Esmu mamma burvīgai meitiņai, dūla apmācībā, PEP mamma apmācībā, topošais Sociālais pedagogs. Jau gaidot meitiņu, sapratu, ka dzīvi vēlos krasi mainīt, negribu būt vairs pie datora sēdošs darbinieks, vēlos savu darbu saistīt ar to, ko visvairāk mīlu, ar bērniem, ar ģimenēm, viņu atbalstīšanu un iedrošināšanu. Meitiņai paaugoties pakāpeniski nonācu līdz nodarbību vadīšanai bērniem (bēbīšu skoliņas dažāda vecuma bērniņiem). Bēbīšu skoliņas bija lieliska vieta, kur mammām izrunāties - pārrunāt grūtniecībā piedzīvotās sajūtas, dzemdību pieredzi, kā arī visu, kas piedzīvots pirmajās nedēļās ar jaundzimušo, kas nemaz nebija nosprausts kā pašmērķis (mērķis bija darboties ar bērniņiem brīvā gaisotnē). Šīs sarunas ļoti likumsakarīgi noveda mani pie Dūlu apmācībām. Apgūstot dūlu mācībās ietvertos psiholoģiskos aspektus, tie manī raisīja spēcīgas pārdomas par to, cik ļoti svarīgi ir gatavoties šim apbrīnojamajam mirklim – bērniņa laišanai pasaulē! Cik ļoti neaizsargāta ir sieviete, cik ļoti viņai ir nepieciešams miers un dzirdīgas ausis, rūpes, iejūtība, pieņemoša attieksme un atbalsts gan pirmsdzemdību, gan dzemdību, gan pēcdzemdību periodos, lai viņa varētu netraucēti veidot saikni ar savu bērniņu, lai viņa būtu atvērta sevis piedzimšanai par mammu. 

Šobrīd arī mācos par PEP (pirmās emocionālās palīdzības) mammu ģimenēm ar bērniem no dzimšanas līdz 3 gadu vecumam, kas ļauj turpināt atbalstīt ģimeni arī bērniņam augot lielākam, palīdzot risināt tik biežus problēmjautājumus kā bērniņa pārlieku bieža un liela raudāšana, miega problēmas u.c. jautājumi, kā arī būt vienkārši kā atbalsta personai brīžos, kad visa kā ir par daudz.

Dzīvoju Siguldā, sniedzu atbalstu Siguldas novadā dzīvojošām māmiņām un viņu ģimenēm, kā arī daudz laika pavadu Rīgā un Cēsīs. Ar mani var sazināties pa tālr. 29764772 vai e-pastu: ilga.sirmele@gmail.com

Reklāma
Reklāma