6 knifiņi, kā grūtniecei pārdzīvot trako vasaras karstumu

Brīžiem gaisa temperatūra sasniedz 30 grādu atzīmi, un rodas sajūta, ka nav ne mazāko iespēju atvēsināties. Īpaši, ja esi grūtniece. Varbūt tev noderēs 6 padomi, kā vieglāk pārdzīvot karstās vasaras dienas.

Ūdens un viegls apģērbs ir vieni no pirmajiem noteikumiem, kas jāievēro karstā laikā.

FOTO: Shutterstock.com

Ūdens un viegls apģērbs ir vieni no pirmajiem noteikumiem, kas jāievēro karstā laikā.

Ūdens, ūdens un ūdens

Labās ziņas ir tādas, ka mazais mātes puncī tiek aizsargāts pat vislielākajā karstumā, kamēr vien tu dzer pietiekoši daudz ūdens. Tomēr grūtniecēm ir visai viegli atūdeņoties, un tas liek justies nogurušai un miegainai. Atceries izdzert vismaz 8 glāzes ar ūdeni dienā un izmēģini ledaini aukstu ūdeni sajauktu ar apelsīnu vai citronu sulu - perfekts atvēsinātājs!

 

Ko vilkt mugurā?

Nedomā par savām grūtnieču drēbēm kā slogu - izvēlies vieglas un brīvi krītošas. Gaišas krāsas apģērbs, kas ir brīvi krītošs, ļauj gaisam cirkulēt un ļauj izvairīties no noberzumiem zem krūtīm un uz vēdera, kas ir visai tipiski grūtniecēm. Liela vasaras cepure var kļūt par tavu mīļāko aksesuāru. Un neaizmirsti par saules aizsargkrēmu!

 

Kontrolē savas vēlmes!

Tas nav neparasti, ja grūtniecības laikā kaut kas kārojas, piemēram, asus un eksotiskus ēdienus. Tomēr esi piesardzīga - patiesībā šie ēdieni var likt tev justies slikti, un grūtniecības laikā var nedaudz izmainīt tavu vielmaiņu un likt tev justies pārkarsušai vēl vairāk. Turklāt jābūt uzmanīgai ar mineralizētajiem ūdeņiem, jo tie var veicināt tūskas veidošanos.

 

Temperatūra

Kad esi stāvoklī, tava ķermeņa temperatūra jau tā ir mazliet paaugstināta, tāpēc karstajās vasaras dienās, tu vari justies īpaši sakarsusi. Ko darīt? Ja ir pagalms, kurā vari brīvi uzturēties, iegādājies pārvietojamo baseinu un piepildi to ar vēsu ūdeni, kurā vari pamērcēt kājas. Sēdēšana ēnā ar labu grāmatu rokās var būt lielisks veids, kā relaksēties un pazemināt savu temperatūru. Un, ja visi pārējie līdzekļi tevi pieviļ, vari vienmēr izskriet cauri kaimiņu ūdens laistītājiem! 

Reklāma
Reklāma

 

Relaksējies!

Relaksācija ir komforta atslēga. Tavs ķermenis izvada no ķermeņa vairāk siltuma, ja tu elpo mierīgi un dziļi pēc iespējas ērtos apstākļos. Paņem kādu labu grāmatu, uzliec mūzikas atskaņotāju, uztaisi kokteili no sulas un minerālūdens, ieslēdz ventilatoru gaisa  un izbaudi savu mirkli.

Izmēģini aukstu gēla masku, kuru pirms tam ieliec ledusskapī vai saldētavā. Tu varbūt izskatīsies mazliet smieklīgi, bet kuru tas interesē?

 

Nav gaisa dzesētāja? Izveido to pati!

Ja logu turēšana ciet un nolaisti aizkari dienas laikā nepalīdz, pamēģini piepildīt trauku ar ledu un novieto to ventilatora priekšā. Vai arī, izveido ledainu kakla spilventiņu. Ievīsti ledus gabaliņus mitrā roku dvielī un novieto to uz spranda. Maigi masē to augšup un lejup pār savu kaklu... Ak, ledus brīnums!

 

Sagatavojusi: Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem.lv