Pasaulslavenās vecmātes semināri (ar tulkojumu) Rīgā – grūtniecēm un mammām, kas vēlas sagatavoties dzemdībām vai izprast radību pieredzi

19.  un 20. jūnijā ir unikāla iespēja piedalīties pasaulē zināmas vecmātes, vairāku, par bestselleru kļuvušu grāmatu autores Elizabetes Deivisas (Elizabeth Davis), semināriem. Piedalīties var gan grūtnieces, kas vēlas uzzināt vairāk par priekpilnām dzemdībām, gan sievietes, kas jau dzemdējušas, lai kāda arī būtu bijusi šī radību pieredze.
Kādi ir riski pārnēsātai grūtniecībai un kādi riski – dzemdību ierosināšanai? - semināri tiks skatīti daudzi māmiņām un speciālistiem svarīgi jautājumi. Foto iesūtījusi Beata Bērziņa, mammamuntetiem.lv lasītāja.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kādi ir riski pārnēsātai grūtniecībai un kādi riski – dzemdību ierosināšanai? - semināri tiks skatīti daudzi māmiņām un speciālistiem svarīgi jautājumi. Foto iesūtījusi Beata Bērziņa, mammamuntetiem.lv lasītāja.

 

 

Vecmāte Elizabete Deivisa pārstāv tā holistisko aprūpes modeli, kas nozīmē, ka sievietes veselību skata kopainā ar viņas dzīvē notiekošo – veselības un fizisko stāvokli, emocionālo pasauli, notikumiem, kas ietekmē gaidīšanas laiku, dzemdības un pēcdzemdību periodu. Holistiskā modelī sievieti iedrošina, izglīto un palīdz rast atbildes, dažādus risinājumus. Elizabete Deivisa ir bagāta zināšanām, kā dabiski palīdzēt dzemdībās un daudz ko no tā varat apgūt jūs pašas!

 

Vecmātēm vairāk varētu būt zināma grāmata “Heart & Hands: A Midwife’s Guide to Pregnancy & Birth”, bet sievietēm – par priekpilnām jeb orgasmiskām dzemdībām “Orgasmic Birth: Your Guide to a Safe, Satisfying an Pleasurable Birth Experience”. 

Lai arī semināri pamatā domāti vecmātēm un dūlām, tie notiek jebkurai sievietei saprotamā valodā. Iespējams, grūtniecēm piemērotāka pirmā semināra diena, kur vairāk ir par priekpilnām dzemdībām. Dalība otrajā dienā jāizvērtē pašai sievietei – vai tēmas nesatrauks vai tieši otrādi – tur varētu rast atbildes kādai iepriekšējai pieredzei... 

Ir iespēja apmeklēt abas vai tikai vienu dienu.

Dzemdības pašas nesākās; bērniņš iestājās neizdevīgā pozīcijā un bija medicīniski jāpalīdz; man pēkšņi radās asiņošana... Ir tik daudz situāciju, kad mammai paliek jautājums – kāpēc? Reizēm atbilde no mediķiem bijusi – viss dzemdībās ir neparedzams. Vecmātes Elizabetes Deivisas seminārs ir iespēja gūt vairāk atbildes uz šiem jautājumiem, ieraudzīt cēloņsakarības un to, kā mēs paši spējam ietekmēt dzemdības. 

 

Semināra tēmas 19. jūnijā 

* Seksualitāte dzīves ritumā

Visa dzīve – tostarp grūtniecība un dzemdības ir saistītas ar mūsu seksualitāti. Kā mainās seksualitāte dzīves laikā un grūtniecības laikā? Kā dzemdības saistītas ar seksualitāti?

* Sajūsminošas, priekpilnas dzemdības ar baudu (orgasmic birth) (fizioloģija un sagatavošanās)

Daudzu sieviešu pieredzē dzemdības ir nekas vairāk kā rutīnas vai sāpju pilns notikums. Bet ir iespēja  piedzīvot dzemdības kā spēcinošu un bagātinošu notikumu! Mēs varam sajūsminošās dzemdībās (orgasmic birth) piedzīvot intensīvas baudas un ekstāzes (fiziskas un garīgas) sajūtas, tomēr galvenais, kas līdz tam aizved, ir kontroles uzņemšanās pār savu ķermeni un sev piemērotāko informēto lēmumu pieņemšana – lai piedzīvotu drošas, neaismirstamas un priekpilnas dzemdības. Uzzinām vairāk par to! 

* Vecmātes aprūpe pēc holistiskā skatījuma principiem

Jau minēju par holistisko modeli. Ar ko tas atšķiras no tehnokrātiskā aprūpes modeļa?

* Sastopoties ar bailēm un izdegšanas pieredzi

Tēma vairāk vecmātēm par to, kāda bija motivācija izvēlēties šo profesiju un par iespēju darbā nonākt līdz pat sabrukuma robežai. Kā sevi emocionāli un fiziski atjaunot?

Reklāma
Reklāma

 

 

Tēmas 20. jūnijā

* Grūtniecības pārnēsāšana

Kad īsti bērns skaitās pārnēsāts? Kāpēc tā notiek? - fiziskie un psiholoģiskie iemesli. Kādi ir riski pārnēsātai grūtniecībai un kādi riski – dzemdību ierosināšanai? Kāda ir vecmātes aprūpe pārnēsātas grūtniecības gadījumā vai tuvojoties tai.

* Dzemdību sarežģījumi (piem., ieilgušas dzemdības; galvas/iegurņa nesaderība; neparasta iestāšanās; priekšlaicīga augļa apvalku plīšana; placentas aizture,  asiņošana; u.c.). Holistiskais skatījums un risinājumi

* Kādi var būt iemesli šiem dzemdību sarežģījumiem – holistiskais skatījums. Ko var darīt mamma un kā var palīdzēt vecmāte? Ja sarežģījumi bijuši iepriekšējā dzemdību pieredzē...

 

Seminārs notiks: trešdien, 19.jūnijā un ceturtdien, 20. jūnijā, no plkst. 8.30/9.00 līdz plkst.17.00

Vieta: Rīgas Domes sēžu zāle, Rātslaukumā 1, 1.stāvā

Semināra dalības maksa* ar pārskaitījumu – Ls 60,00 – 2 dienām

                                                                               -  Ls  45,00 – 1 dienai 

(Konferences dienā skaidrā naudā – Ls 75,00 va. – Ls 45 par 1 dienu)

 

Pieteikšanās līdz 08.jūnijam: 

rakstot Rudītei Brūverei: rudite.bruvere@gmail.com tālr.: 29119593

 

Semināru rīko: Latvijas Vecmāšu asociācija, sadarbībā ar biedrību Ģimenes Šūpulis, ar Ģimenes Veselības centru Stārķa Ligzda, ar Latvijas dūlu apvienību

 

Pateicamies par atbalstu kafijas pauzēs kafejnīcai “Garuda”

 

Informāciju sagatavojusi: Linda Rozenbaha, dūla