Kur aktīvi pavadīt garās svētku brīvdienas? Neliels ceļvedis pa Rīgu

Atkal priekšā četras garas brīvdienas, bet kā tās pavadīt pēc iespējas lietderīgāk, lai nebūtu tikai jāmielojas pie svētku galda un jāraugās tālrādēs? Portāls mammamuntetiem.lv piedāvā nelielu ceļvedi, kur aktīvi var atpūsties un pasportot galvaspilsētā, kā arī vietas, kur vari sagaidīt Jauno - 2013.gadu, kas būšot gudrās čūskas gads. 

Foto iesūtīja Ilona Luca.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtīja Ilona Luca.

Uz Mežparku baudīt mežu un sniegu! 

Šogad Mežparkā pieejamas daudz un dažādas sporta aktivitātes visām vecum grupām, turklāt daļa no tām ir absolūti bez maksas, ja vien jums pašiem ir savs sporta inventārs.Ziemas parkā, kas atrodas pie Dziesmusvētku estrādes, izveidota dabīgā ledus slidotava. Tā ir 40x10 metrus plaša, turklāt pa Mežaparka celiņiem stiepjas slidošanas taka 50 metru garumā. Pie slidotavas darbojas arī slidu noma. Apmeklētājiem ar savu inventāru slidotava pieejama bez maksas. Rīgas sniega parks, kas plāno darboties līdz pat aprīlim, piedāvā ari izmantot kameršļūkšanas trasi un kalnu slēpošanas trasi, kuras garums ir aptuveni 120 metru, divas dažāda garuma distanču slēpošanas trases, no kurām viena būs apgaismota. Brīvdienās bērniem tiek piedāvāta slēpošanas un snovborda skola, bet darba dienās Rīgas sniega parka instruktori gatavi apmācīt skolēnu grupas.

Plašāku informāciju var atrast šeit.

Arī Uzvaras parks tevi gaida!

Slidotava un distanču slēpošanas trase pieejama arī Rīgas ziemas sporta un atpūtas parkā Uzvaras bulvārī 15. Arī šī slidotava ar savu inventāru ir bez maksas, bet slidas var arī iznomāt. Laika apstākļu dēļ patlaban slidotava nedarbojas, bet zinot to, kā laika apstākļi pie mums var mainīties pat vienas nakts laikā, iesakām regulāri sekot aktuālajai informācijai šeit.

Vēl Rīgā iespējams slidot Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas (Parādes ielā 5), bērnu un jauniešu centra "Laimīte" (Sarkandaugavas ielā 24) un slidotavā pie Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas Andreja Saharova ielā 35. Vēl viena dabīgā ledus bezmaksas slidotava darbojas arī Kleistu ielā, pie Anniņmuižas vidusskolas. Slidu noma gan pieejama tikai "Laimītes" slidotavā. Slidot var arī Krasta ielas atpūtas kompleksā "Lido", lai gan tur slidošana ar savām vai nomātajām slidām, ir par maksu. 31.decembrī šī slidotava būs slēgta.

Jauno gadu sagaidi ārpus mājas - Daugavas malā!

Rīgas dome aicina šogad pirmo reizi sagaidīt Jauno gadu 11.novembra krastmalā. Gadu mijas pasākums risināsies no 31.decembra plkst.22 līdz 1.janvāra plkst.3. Rīdzinieki un pilsētas viesi varēs baudīt kultūras programmu ar mūziķu, dīdžeju un dejotāju priekšnesumiem, vērot svētku uguņošanu, apmeklēt krastmalā izvietotās tirdzniecības vietas un kopā ar saviem draugiem un ģimeni svinēt svētkus. Tirgotāji piedāvās tradicionālus gadu mijas ēdienus un dzērienus. Varēs arī sasildīties pie ugunskuriem. 

No plkst.22 ikvienam kopā ar Vairi Nartišu un Ziemassvētku orķestri būs iespēja piedalīties gadu mijas ballē, kurā skanēs iemīļotas un tautā populāras melodijas. Pēc tam klātesošos izklaidēs DJ AG, bet no plkst.23 krastmalā uzstāsies perkusiju grupa "Pulsa efekts", kas vienā priekšnesumā kopā ar ugunsšovu un žonglieru apvienību atskaņos īpaši šim pasākumam radītas pasaules tautu mūzikas ritmu sintēzes, izmantojot bagātīgu perkusiju instrumentu klāstu. Īsi pirms pusnakts par muzikālo gaisotni atkal rūpēsies DJ AG.

Reklāma
Reklāma

Tieši gadu mijā, pēc laika atskaites un Latvijas valsts himnas atskaņošanas, 11. novembra krastmalā būs svētku uguņošana. Pēc svētku uguņošanas muzicēs grupa "Dzelzs vilks", pēc tam uzstāsies Rolands Šteinbergs, Ieva Kemlere un moderno deju grupa. Tad atkal spēlēs "Dzelzs vilks", kas svinību dalībniekus priecēs līdz pat plkst.2, kad mūziķus nomainīs DJ Japānis. Gadu mijas pasākumu 11.novembra krastmalā vadīs kora "Balsis" vadītājs un diriģents Ints Teterovskis.

Krastmalā bez pirotehnikas!

Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību, pasākuma apmeklētāji tiek lūgti ievērot vairākus noteikumus. Pasākuma norises vietā aizliegts ienest sprādzienbīstamus priekšmetus un pirotehniku, asus priekšmetus, šaujamieročus un citas bīstamas lietas. Tāpat apmeklētāji ir atbildīgi par savām personīgajām mantām. Bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja pasākumā tikai kopā ar vecākiem. Vienlaikus vecāki aicināti pieskatīt savus nepilngadīgos bērnus. Pasākuma teritorijā sabiedrisko kārtību uzraudzīs Rīgas Pašvaldības policija.

Arī Vecrīgā notiks publiski pasākumi

Svētku izjūtu Vecgada vakarā būs iespēja baudīt ne tikai 11.novembra krastmalā, bet arī Vecrīgā, kur darbosies Ziemassvētku tirdziņi. Vecgada vakarā, īsi pirms pusnakts, no plkst.22 DJ Normunda Rutuļa vadībā būs "Diskotēka sniegā", savukārt Līvu laukumā no plkst.22 līdz pat 1.janvāra plkst.5 notiks Jaunā gada sagaidīšanas balle "Sweet 80’s and rockebilly". Arī Arī Esplanādes Ziemassvētku tirdziņā kopā ar DJ SunSet jau no plkst.21 būs īpaša Jaunā gada sagaidīšanas programma. 

Divas dienas par braukšanu sabiedriskajā transportā nebūs jāmaksā

31. decembrī un 1. janvārī rīdzinieki un pilsētas viesi sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, bet Jaungada naktī tas kursēs līdz agram rītam.  

Lai pasažieriem būtu ērtāk nokļūt uz un no Jaungada pasākumu norises vietām, naktī no 31.decembra uz 1.janvāri aptuveni līdz plkst. 4.00 (atsevišķos maršrutos līdz plkst.5) tiks nodrošināti sabiedriskā transporta papildus reisi. Turkl''at jāatceras, ka 31.decembrī un 1.janvārī sabiedriskais transports kursēs pēc brīvdienu grafika. Nakts satiksme no Centrālās dzelzceļa stacijas tiks organizēta arī naktī no 28. uz 29. decembri, naktī no 29. uz 30. decembri un naktī no 30. uz 31.decembri. Minibusi 31.decembrī un 1.janvārī kursēs pēc saīsināta grafika, precīzāku informāciju par minibusu maršrutu kursēšanu šajos datumos var saņemt zvanot uz “Rīgas Satiksmes” bezmaksas informatīvo tālruni 80001919. Bezmaksas brauciens neattiecas uz nakts satiksmes un minibusu maršrutiem. 

Pašvaldības maksas autostāvvietas 31.decembrī un 1. janvārī varēs izmantot bez maksas, izņemot autostāvvietas, kas ierīkotas Vecrīgā - tur par auto novietošanu būs jāmaksā.