Padomi, lai svētku galds mirdzētu Ziemassvētku noskaņās

Veidojot glada klājumu Ziemassvētkos, īpaši svarīgi padomāt par to, lai radītu ne vien skaistu, bet arī svētkiem atbilstošu atmosfēru.

Foto no The Pier arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "The Pier" arhīva.

 

Pirmā no tām patiks mazajiem svētku svinētājiem – bērniem

- Veidojot galda klājumu, var izmantot īpaši bērniem veidoto trauku kolekciju – trauki piparkūku vīriņu formā vai apgleznoti ar eņģelīšu attēliem.

- Galda klājums noteikti jāveido priecīgs un košs, iespējams izmantot jebkuru krāsu vai motīvus, kas Jums pašiem un bērniem šķiet vispievilcīgākie.

- Noformējot svinību galdu, ar kuru priecēt mazos svinētājus, der atcerēties, ka svētku noskaņu radīs un par galda rotājumiem derēs praktiski jebkurš eglītes vai mājas rotājums – novietojiet tos kā galda kartes uz viesu šķīvjiem, dekorējiet ar tiem galdu, izvietojot pa vienam vai grupās.

- Par galda dekoru Jūs varat izmantot pat bērnu iemīļotās rotaļlietas, ar lentīšu un dāvanu papīra palīdzību ietērpjot tās svētku tērpos. 

 

Tirkīzzilā noskaņa

- Tā lieliski piestāv baltajam un sudraba tonim, tāpēc piedāvājam Jums galdu klāt mazāk tradicionāli – izmantojot tieši šo krāsu salikumu.

- Tirkīzzilās vietā varat izmantot jebkuru citu, un galda klājumu varat veidot, izmantojot krāsu salikumu – pamatkrāsas+zelts, sudrabs vai cits metālisks tonis, radot neparastu un neatkārtojamu, tieši Jūsu izdomātu krāsu noskaņu.

- Veidojot šādu galda klājumu, traukus un galdsegas iesakam izvēlēties neitrālos toņos, pie tiem šoreiz pieskaitāmi arī metāliskie, piemēram, sudrabainais, vienu košāku krāsu (kā mūsu piemērā – tirkīzzilo), izvēloties par dominējošo akcenta krāsu.

 

Ziemassvētkiem piestāv ne vien mirdzums un dārgmetāli, bet arī dabīgi materiāli – koks, lins un dažādu materiālu pinumi

- Variet izmantot skaistus keramikus traukus, lina galdsegas un koka svečturus.

- Lai piešķirtu lietām īpašu šarmu, daudzas no tām ir apstrādātas, lai radītu iespaidu, ka ir kalpojušas Jūsu ģimenei jau vairākas paaudzes – vecinātas, ar nobružātas krāsas efektu.

- Šādam galda klājumam piestāvēs visi neitrālie un dabas toņi un materiāli – koks, lins, arī egļu un priežu zari un čiekuri.

- Mazliet elegances piešķirs balti porcelāna trauki, kas, savienojumā ar dabiskiem materiāliem, veidos neparastu noskaņu, atsaucot atmiņā lauku muižu eleganci. 

 

 

Klasiska Ziemassvētku krāsa ir sarkanā

Reklāma
Reklāma

Tā ne vien piešķir īpašu svinīgumu un asociējas ar svētku sezonu, tradicionāli izmantota kopā ar zaļo, bet arī lieliski piestāvēs mirdzošajām dārgmetālu krāsām – zeltītajai un sudrabainajai. Galdauti, galda celiņi un salvetes sarkanos toņos. Kombinējiet tos ar metālisku krāsu aksesuāriem, piemēram, izmantojot mirdzošu organzu. Skaistus galda rotājumus varat pagatavot paši – izmantojiet mākslīgās pērles un akmentiņus, mirdzošus audumus, dāvanu iesaiņošanas lentas. Galda klājumu lieliski papildinās arī eglīšu rotājumi, piemēram, sagrupējot bļodā stikla bumbas un padarot to par galda centrālo rotājumu. Šāds dekors būs ne vien oriģināls, bet arī sasauksies ar eglītes rotājumiem un piešķirs Jūsu mājoklim vienotu svētku noskaņu.

Veidojot galda kompozīcijas, noteikti nedrīkst aizmirst par svecēm – klasiskam galda klājumam izvēlieties kādu no mūsu klasiskās kolekcijas svečturiem.

 

 

Ņem vērā!

* Ja vēlaties radīt intīmāku noskaņu, noderēs mozaīkas svečturi, kas veidos skaistas gaismas spēles.

* Padomājot par personalizētu galda klājumu, varat izmantot eglīšu bumbiņas un pat dāvanu saiņošanai paredzētās lentes, lai veidotu unikālas galda kartes. Ļaujiet vaļu fantāzijai, veidojot svinību galda noformējumu.

* Izmantojiet mājās jau esošos traukus un galda piederumus, piešķirot tiem svētku noskaņu ar dažādiem aksesuāriem – galdautiem, salvetēm, galda un glāžu dekoriem, vai arī izvēlieties īpaši Ziemassvētkiem paredzētos traukus.

 

 


"The Pier" veikalos atradīsiet iedvesmu un preces galda klājumam un tā dekorēšanai visdažādākajām gaumēm, bet īpaši gribam izdalīt četras svētku kolekcijas.

Izmantojot mūsu "Rustic" kolekcijas sveces, veidojiet skaistas kompozīcijas, grupējot dažādas sveces atšķirīgās krāsās un izmēros. "The Pier" piedāvā arī sveču paliktņus – šķīvjus, kas piešķirs kompozīcijai pabeigtības iespaidu un pasargās galdu un galdsegas no kūstošā parafīna.

"The Pier" veikalos atradīsies skaistus glāžu dekorus un kokteiļu nūjiņas, kas ir ne vien skaisti rotājumi, bet arī praktiski noderīgi,  lai neļautu viesiem sajaukt savas dzērienu glāzes.  "The Pier" veikalos atradīsiet visu nepieciešamo svētku noskaņas radīšanai ka arī īpašu svētku atmosfēru – mūsu veikalos tā virmo gaisā un gaida, lai Jūs to aiznestu uz savām mājām. Lai izdodas skaisti svētki! 

SKATIES BILŽU GALERIJU UN IZVĒLIES SKAISTAS LIETAS SAVAI SVĒTKU NOSKAŅAI!

 

Gaidīsim Jūs ciemos mūsu veikalos tirdzniecības centros "Spice Home" un "Mols", kā arī mūsu jaunatvērtajā interneta veikalā www.pier.lv, lai padarītu iepirkšanos ērtu no jebkuras Latvijas vietas, pat neizejot no mājām!

 

Uz tikšanos mūsu iedvesmas pasaulē,

Jūsu "The Pier"