Mammas tiesības darbā. Un nelikumības, kas notiek

Jauno māmiņu tiesības darba tirgū nereti tiek pārkāptas... Lai situāciju mainītu, ir jārīkojas! Tāpēc tiek organizēta kampaņa, kurā māmiņas aicinātas dalīties savā sūrajā pieredzē.

Ja darba vietā ir pārkāptas Tavas - māmiņas - tiesības,  lūdzu, izstāsti savu pieredzi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja darba vietā ir pārkāptas Tavas - māmiņas - tiesības, lūdzu, izstāsti savu pieredzi.

 

Pat, ja Tev ir bijusi saskare, bet negribas to visu vairs atcerēties un par to runāt - padomā par mammām, kuras tas viss vēl var skart... 

Lēnītēm top vērienīgs projekts, un tā īstenošanā ir nepieciešama arī TAVA atsaucība un palīdzība!

 

Sadarbībā ar Tiesībsarga biroju (www.tiesibsargs.lv) tiek gatavota kampaņa darba devējiem par jauno māmiņu tiesībām darba tirgū. Mērķis - izglītot un informēt darba devējus, mainīt sabiedrisko domu un, iespējams, pat rosināt likumdošanas grozījumus. Runa ir par visām problēmām un nelikumībām, ar kurām mammas saskaras, kad ir stāvoklī, dekrētā vai atgriežoties darbā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma. Mums ir vajadzīgs dzirdēt šos stāstus! Jo nepieciešams apzināt visas problēmas, lai zinātu, par ko runāt ar darba devējiem un kādus grozījumus iniciēt likumos. Palīdzi sev un mums - izstāsti!


Ja Tev ir zināmas kādas mammas, kuras saskārušās ar jebkādām darba devēja patvaļām un problēmām grūtniecības un dekrēta laikā, vai atgriežoties darbā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, tad pārsūti viņām šo ziņu.

Reklāma
Reklāma

Ja Tev ir zināmas kādas mammas, kuras saskārušās ar jebkādām darba devēja patvaļām un problēmām grūtniecības un dekrēta laikā, vai atgriežoties darbā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, tad pārsūti viņām šo ziņu. Lai viņas varētu piezvanīt uz Tiesībsarga biroju (tel. 67686768; 67201405) sarunāt tikšanos un anonīmi izstāstīt visu, kas ar viņām atgadījies. Šos stāstus uzklausīs tiesiskās vienlīdzības nodaļas vadītāja Šarlote Bērziņa (ļoti atsaucīga un saprotoša sieviete). Uzsveram - to visu var darīt ANONĪMI - nav jāsauc ne savs, ne darba devēja vārds -, bet jāizstāsta situācija. 

 

Nav svarīgi, cik sen ir atgadījušies šie notikumi. Mēs gribam uzklausīt, saprast un palīdzēt! 

Šarlotei Bērziņai tiešais tel. 67201405; e-pasts; sarlote.berzina@tiesibsargs.lv, biroja adrese Rīgā, Lāčplēša ielā 25 (Lāčplēša un Baznīcas ielas stūris).

 

Ja turpināsies klusums – nekas nemainīsies.