Izvēlies savu dūlu: Līga Liepa-Kivilande

Mans vārds ir Līga Liepa-Kivilande. Esmu dūla apmācībā, Latvijas Dūlu apvienības valdes locekle, juriste.

Līga teic: Mani galvenie vadmotīvi dūlas darbā – uzklausīt, pieņemt, atbalstīt, sniegt objektīvu un vispusīgu informāciju.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līga teic: Mani galvenie vadmotīvi dūlas darbā – uzklausīt, pieņemt, atbalstīt, sniegt objektīvu un vispusīgu informāciju.

Mūsu piedzīvotais un pārdzīvotais veido mūs par tādiem cilvēkiem, kādi šobrīd esam. Man ir četri bērni un viens mazītiņš eņģeļbērniņš. Mana vecākā meita dzimusi slimnīcā, bet trīs jaunākie bērni – plānotās mājdzemdībās. Tieši šī dažādā pieredze atveda mani līdz dūlošanai un ļāva man apjaust to intuitīvo un pirmatnējo spēku un spējas, kas slēpjas katrā sievietē. Izbaudu katru reizi, kad izdodas to izjust atkal. 

 

Jau pavisam drīz beigsies manas vairākus gadus ilgušās dūlu mācības. Dūlošanas pieredzi pagaidām uzkrāju palēnām un katru reizi, kad sieviete man ir uzticējusies sev tik īpašā laikā, izbaudu no visas sirds. Mani vadmotīvi dūlas darbā – uzklausīt, pieņemt, sniegt objektīvu un vispusīgu informāciju. Dūla informē sievieti par iespējām konkrētā situācijā un pavada viņu viņas ceļā, lai kāds tas arī nebūtu – dzemdēt mājās vai stacionārā, dzemdēt pilnīgi dabiski vai, piemēram, izmantot epidurālo anestēziju, zīdīt mazuli pašai vai nē. 

 

Savā dzīvē esmu nonākusi līdz atziņai, ka jādzīvo paļāvībā un bez steigas, galvenais ir izbaudīt un novērtēt to, kas man šobrīd pieder un kas ar mani notiek. Vai tas būtu skaistais bērniņa gaidīšanas laiks (kurš, dažreiz likās, nekad nebeigsies), diezgan saspringtie mazuļu pirmie dzīves gadi vai jebkurš cits laiks. Cilvēki apkārt – katrs ar saviem plusiem un mīnusiem. Attiecību kāpumi un kritumi, panākumi un arī neveiksmes, vietas un notikumi. Man patīk fotografēt, daudz lasu un klausos mūziku.

 

Reklāma
Reklāma

Katra cilvēka dzīvē sava vieta ir arī zaudējumiem, no tiem neesam pasargāts neviens. Katrs zaudējums mums ļauj kaut ko saprast un veido mūsu pieredzi. Pati esmu zaudējusi mazulīti grūtniecības sākumposmā un zinu, ka arī daudz citu sieviešu piedzīvojušas ko līdzīgu. Tāpēc 2016.gada janvārī pabeidzu kursu „Holding Space for Pregnancy Loss” un esmu gatava būt līdzās arī senāk vai tikko piedzīvota zaudējuma gadījumā. 

 

Dzīvoju Ikšķilē, bieži esmu arī Rīgā.

Manas koordinātes: telefons 29197673, e-pasts liga.liepa.kivilande@gmail.com. Esmu atrodama Facebook.com un Instagram.

Šad tad kaut ko uzrakstu, tas atrodams www.dulaliga.blogspot.com.