Izvēlies savu dūlu: Līga Giniborga

Esmu divu bērnu māmiņa. Meitiņa dzima Valmieras slimnīcā, bet dēliņš — mājās. Ar bērniņu zem sirds un pēc dzemdībām it kā atdzimu citā kvalitātē.
 

Dūla Līga Giniborga ar saviem bērniem. Laura Šulmeistere, www.laurasulmeistere.blogspot.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dūla Līga Giniborga ar saviem bērniem. Laura Šulmeistere, www.laurasulmeistere.blogspot.com

Līdz šim vairāk vadījos pēc loģiskiem apsvērumiem, tagad jūtu, ka manī ir ļoti stipra tā saucamā mātes intuīcija jeb sirds gudrība. Pateicoties vecmātei Dinai Ceplei, es noticēju tam, ka mamma zina vislabāk. Šī pārliecība man vienmēr ir lieti noderējusi, jo īpaši uzklausot tik daudzus pretrunīgus ārstu viedokļus, piemēram, bērna alerģijas ārstēšanā.

Jau otro gadu apmeklēju dūlu apmācības, daudz lasu un pamazām krāju praktisko pieredzi. Strādāju gan kā pirmsdzemdību, gan dzemdību un pēcdzemdību dūla. Esmu atbalstījusi vientuļās māmiņas, jaunos vecākus dzemdībās un ķeizargriezienā Rīgas dzemdību namā un Stradiņos. Dodos arī vizītēs uz mājām pēc dzemdībām, kur ierādu jaundzimušā zīdīšanas un turēšanas pozas, vannošanu, ģērbšanu, masāžu un nēsāšanu lakatā. Konsultēju un atbalstu krūts zīdīšanā. Veicu rebozo aizvēršanas masāžu un  pēcdzemdību vēdera masāžu mātei.

Pati esmu pieredzējusi pozitīvas un skaistas dzemdības. Īpaši otrajās dzemdībās manī valdīja miers, harmonija, mīlestība un labsajūta. Šī pozitīvā pieredze joprojām ir mans īpašais resurss, pie kura atgriežos savās atmiņās smelties spēku, mieru un harmoniju. Tas bija tik īpaši, ka uzdrīkstos to novēlēt katrai no mums.

Man ir svarīgi, ka sieviete gūst pozitīvu radību pieredzi. Celt sievietes pašapziņu un pārliecību par saviem spēkiem ir tas, ko es varu. Manas vērtības ir mīlestība, veselība, ģimene un bērni. Es vēlos, lai katra sieviete to harmonijas zelta atslēdziņu atrod sevī.

Esmu atradusi savu aicinājumu kalpot sievietei pašos svētākajos viņas dzīves mirkļos — gaidībās, radībās un apgūstot jaunās prasmes zīdaiņa kopšanā un zīdīšanā.

Reklāma
Reklāma

Es varu palīdzēt Tev atrast šo ceļu un vest Tevi līdz brīdim, kad Tu to varēsi pati. Lai ceļš būtu viegls, kājai vajag kaut kur atsperties. Ikvienā dzīves ceļā cilvēkam labu atbalstu dod vārdi, valoda, gaiši tēli un dvēseliski tuva cilvēka klātbūtne.

Sev esmu atklājusi pozitīvo domu spēku un zemapziņas iespējas. Esmu pārliecināta, ka tas ir viens no veidiem, kā cilvēks var efektīvi palīdzēt sev un arī citiem. Pilnīgi neapzināti pati to biju pielietojusi grūtniecības laikā un dzemdībās. Un vēl man ir sajūta, ka ir jādalās, jo tikai dodot tu pats kļūsti bagāts.

Dūlas ceļš
Pirmkārt, viss sākās ar mani pašu. Bija tāds īpašs mirklis, manas dēliņa dzemdības, kad arī es atdzimu savā būtībā.

Otrkārt, mani uzrunāja mana burvīgā vecmāte Dina Ceple un izstāstīja savu redzējumu par dūlām Latvijā. Tas bija kaut kas jauns un manas izpētes vērts. Tomēr tā pa īstam es sevi Dūlu kustībā neredzēju, jo man bija stabils un radošs darbs skolā, kuru apvienot ar vēl kaut ko šķita pilnīgi neiespējami.

Treškārt, kad mācījos NLP praktiķos pie Indras Melbārdes, kur kādā no nodarbībām bijam nonākuši līdz tēmai Mana misija. Toreiz man kā zibens spēriens galvā atnāca vārds: “Dūla”. Tā bija neparasta un brīnumaina sajūta, kas maz pamazām ir pāraugusi pārliecībā.

Ceturtkārt, kad Stārķa ligzdā sākās dūlu apmācības, tad man jau sen bija skaidrs, ka iešu, mācīšos, darīšu jeb vienkārši ļaušos tam.

Šobrīd esmu arī topošā vecmāte un man ir sava vīzija par cieņas un mīlestības pilnu sievietes aprūpi. Lai arī vēl tikai mācos, tomēr skaidri zinu, ka esmu atradusi savu aicinājumu kalpot sievietei pašos svētākajos viņas dzīves mirkļos — gaidībās, radībās un apgūstot jaunās prasmes zīdaiņa kopšanā un zīdīšanā.

„Cilvēks ir Radītāja bērns. Kā visi vecāki, arī Viņš nevarēja novēlēt savam mazulim mazāk, nekā bija pašam. Viņš deva viņam visu. Vēl vairāk — Viņš deva izvēles brīvību. Cilvēks var radīt un pilnveidot ar savu domu spēku. Neviena cilvēku radīta doma nepazūd. Ja tā ir gaiša, tad piepilda gaišo izplatījumu un pievienojas gaišajiem spēkiem, ja tumša, nostājas pretējā pusē. Arī šodien ikviens cilvēks var izmantot jebkuru Radītāja vai cilvēku jebkad radītu domu.” Anastāsija grāmatu sērijā Skanošais ciedrs.


Tālrunis 26200035, e-pasts liga.giniborga@inbox.lv