Kāpēc nekad nevajag atzīties krāpšanā

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

Tā bija tikai viena nakts. Tu pieļāvi kļūdu un piekrāpi viņu. Muļķīga, neapdomīga rīcība. Tevi moka vainas apziņa, sirdsapziņas pārmetumi teju vai grauž nost. Vai atzīties otrai pusītei nodarītajā, cerot, ka viss tiks piedots un aizmirsts?

Foto no Oliņu ģimenes arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Oliņu ģimenes arhīva

Lēnāk pār tiltu! Cerības uz otro iespēju var būt veltas. Tu vari salaist visu grīstē vēl vairāk un pārvilkt attiecībām nežēlīgu, treknu svītru. Protams, otra pusīte varētu piedot, taču jūsu attiecības vairs nekad nebūs tādas kā agrāk. Lai arī jūs bijāt vienojušies, ka stāstīsiet viens otram visu, un tu vēlies būt godīgs/-a, iespējams, gudrāk būtu krāpšanu tomēr noklusēt. Tas var šķist zemiski, taču patiesībā ir mīļotās personas interesēs. Lūk, desmit iemesli, kāpēc neatklāt to, ka paslīdējusi kāja.

Nr.1 – Jo otra pusīte to nekad neuzzinās
Vai noziedznieks, kurš pastrādājis noziegumu, izsauc policiju un atzīstas nodarījumā? Kas padarīts, padarīts. Lūko, lai par krāpšanu neliecinātu nekādas pēdas. Pārtrauc jebkādas attiecības ar mīļāko un pārliecinies, lai viņš/viņa nemeklētu kontaktus ar tavu partneri. Otra pusīte ne tikai nedrīkst uzzināt par krāpšanu – par to nedrīkst rasties pat ne vismazākās aizdomas. Vienīgais veids, kā tas var nākt gaismā, ir tad, ja kāds par to izpļāpāsies. Atceries teicienu: tevi nevar sāpināt tas, ko tu nezini. Ja otra pusīte par krāpšanu neuzzina, tiek aiztaupītas krietnas sirdssāpes.

Atceries teicienu: tevi nevar sāpināt tas, ko tu nezini. Ja otra pusīte par krāpšanu neuzzina, tiek aiztaupītas krietnas sirdssāpes.

 Nr.2 – Jo otra sieviete/vīrietis tev neko nenozīmēja
Tā bija afēra. Varbūt iedzēri par daudz vai radās situācija, kuru neizmantojot, tu smaktu nožēlā visu atlikušo mūžu. Lai kādi nebūtu bijuši apstākļi, krāpšana vairs nedrīkst atkārtoties. Varbūt tā bija viena no lieliskākajām naktīm tavā mūžā, taču tam nav nozīmes, jo otrreiz tajā pašā upē kāpt nevajag. Kamdēļ atzīties, ka esi pieļāvis/-usi vienu kļūdu? Ja mēs atzītos visās kļūdās, atvainošanās ilgtu mēnešiem.

Nr.3 – Jo tas būs neapgāžams trumpis
Atzīšanās krāpšanā ir kā trumpis otras pusītes rokās – visi turpmākie strīdi vainagosies ar krāpšanas piesaukšanu, un tu vairs nekad negūsi virsroku. Atceries visus tos sīkumus, ko mīļotais/-tā atgādina ikreiz, kad jūs kašķējaties? Krāpšana ir miljons reižu lielāks pāridarījums, kuru pieminēs mūžam.

Nr.4 – Jo otra pusīte ir krāpusi arī tevi
Pastāv ļoti liela iespēja, ka arī otrai pusītei ir savi netīrie noslēpumi. Kāpēc tu domā, ka esi vienīgā/-ais krāpnieks šajās attiecībās? Un, ja nu atklājas, ka otrai pusītei blusu kažokā ir vēl vairāk nekā tev? Tava atzīšanās var pamudināt mīļoto atvieglot arī savu sirdsapziņu. Vai tu patiešām vēlies uzzināt, ka arī esi piekrāptā lomā?

 

Aizejot piekrāptā puse paņems līdzi ne tikai jūsu kopīgās mantas, bet arī draugus, tavu iesrasto dzīvi un, iespējams, pat iemīļoto mājdzīvnieku.

 

Reklāma
Reklāma

Nr.5 – Jo otra pusīte atriebsies
Piekrāptajam partnerim ar attiecību pārraušanu vien var nebūt gana – var rasties nepārvarama vēlme atriebties. Nav lielāka posta kā saniknota, pievilta sieviete vai greizsirdīgs ragnesis. Otrajai pusītei ir zināmi visi tavi noslēpumi. Viņš/-a kontaktējas ar taviem draugiem, radiem un kolēģiem. Nav nekā, kas atturētu viņu, publiski izmazgāt jūsu netīro veļu. Vai spēj iedomāties, ko var nodarīt, liekot lietā internetu? Tas apdraud ne tikai tavu patreizējo reputāciju, bet arī iespēju veidot jaunas attiecības.

Nr.6 – Jo otra pusīte tevi pametīs
Šis ir visreālākais no visiem iespējamajiem iznākumiem. Kad piekrāptais partneris uzzina šokējošos jaunumus, populārākā reakcija ir matu sakravāšana un aiziešana uz neatgriešanos. Aizejot piekrāptā puse paņems līdzi ne tikai jūsu kopīgās mantas, bet arī draugus, tavu iesrasto dzīvi un, iespējams, pat iemīļoto mājdzīvnieku. Vai dzīvot ar vainas apziņu nav vieglāk nekā pazaudēt visu savu dzīvi?
 

Ja tu savu partneri nemīlētu, tevi pēc krāpšanas nemocītu vainas apziņa.


Nr.7 – Jo tu viņu mīli 
Vai tas nav galvenais iemesls, kāpēc jūs esat kopā? Krāpšana, protams, nav labākais veids, kā to apliecināt, bet tu mīli savu otro pusīti. Ja tā nebūtu, vienas nakts sakari būtu izvērtušies garākā romānā. Ja tu savu partneri nemīlētu, tevi pēc krāpšanas nemocītu vainas apziņa. Krāpšana ir pietiekami riebīgs pāridarījums, tāpēc nevajag sāpināt viņu vēl vairāk. Izpērc savu vainu, kļūstot par labāku draugu vai draudzeni turpmāk. Parādi otrai pusītei, ka jūsu attiecības tev ir svarīgas.

Nr.8 – Jo tas ir egoistiski
Atzīšanās krāpšanā atvieglos tavu sirdsapziņu un mazinās smacējošo vainas izjūtu. Vispirms tu piekrāp viņu, apmierinot savas instinktīvās dzīvnieciskās vēlmes, bet pēc tam izstāsti, jo tā liek tava civilizētā dvēsele? Vai nav cita veida, kā apliecināt savu egoismu? Lietas negrozās tikai ap tevi vien. Vienreiz pēc ilgiem laikiem padomā vispirms par otras pusītes izjūtām.

Nr.9 – Jo otra pusīte to nevēlas zināt
Sievietes teic, ka nevēlas, lai vīriešiem būtu noslēpumi (un otrādi). Godīgums allaž tiek vērtēts kā viena no svarīgākajām partnera īpašībām. Taču, vai tā patiesi ir? Mums pat prātā neienāk, kas notiktu, ja mēs visi pēkšņi kļūtu absolūti atklāti un godīgi viens pret otru. Kas notiks, ja atklāsim savus vistumšākos un slepenākos noslēpumus? Partnera izjūtas pret mums var mainīties. Tas pats attiecas uz krāpšanu. Mums vienmēr liekas, ka mēs gribētu zināt, ka otram ir paslīdējusi kāja, tomēr daudz laimīgāki esam, par to neko nezinot. Ja otra pusīte uzzina par krāpšanu visos sīkumos, prātā sajukšana garantēta ne tikai piekrāptajam, bet arī krāpniekam.

Nr.10 – Jo laiku nav iespējams pagriezt atpakaļ
Tu atzinies un acumirklī nožēloji izdarīto. Taču ir jau par vēlu. Mīlestībā nav iespējamas ‘ekstrēmās pārvērtības’. Kad Pandoras lāde ir vaļā, to vairs nav iespējams aizvērt, atliekot atpakaļ visus netīros noslēpumus. Attiecības mainās uz mūžu. Tās vairs nekad nebūs tādas, kā agrāk, pirms tu atvēri muti un atzinies. Uzticība būs sagrauta. Pat, ja tev taps „piedots”, otra puse to nemūžam neaizmirsīs, un viņa/-s prāta dziļākajos nostūros allaž mājos šaubas.

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem