Nekādas kaisles! Latvijas iedzīvotāji ir mierīgi un saprātīgi mīlnieki, liecina aptauja

Lielākā daļa jeb 44% Latvijas iedzīvotāju, esot kopā ar mīļoto, ir prātīgi un neļaujas tādai kaislei, kas var kaitēt pašam vai partnerim. To skaitā 34% aptaujāto uzskata, ka tuvība, kurā kāds var ciest, nav pieļaujama nekādos apstākļos.

FOTO: Shutterstock.com

Tajā pašā laikā 27% iedzīvotāju ir gadījies aizrauties un, piemēram, satvert mīļoto pārāk cieši vai kaisles brīdī sasisties uzgrūžoties sienai, mēbelēm, auto vai citiem objektiem. 14% aptaujas dalībnieku atzīmējuši, ka ir kādā citā veidā nejauši savainojuši sevi vai partneri. To, ka kaisles mirkļos gadījies būt neuzmanīgiem, biežāk atzīst vīrieši nekā sievietes.
 

“Lai arī vairākums cilvēku tuvības mirkļus nesaista ar iespēju gūt kādu savainojumu, tomēr dzīvē negadījumi var piemeklēt mūs visdažādākajās situācijās. Lai gan šādu statistiku neapkopojam, jāatzīst,ka nelaimes gadījumu apdrošināšanas praksē mēdz būt negadījumi, kad klienta aprakstītā situācijaliecina – trauma, iespējams, gūta samērā romantiskos apstākļos,” stāsta ERGO Atlīdzību regulēšanas departamenta direktors Ivars Vismanis. 


Kopumā, kā liecina aptauja, Latvijas iedzīvotāji ir uzskatāmi par mierīgiem un saprātīgiem mīlniekiem, un zaudējumi, kas radušies kaisles dēļ, arī apdrošinātāja pieredzē sastopami reti vai to detaļas tiek noklusētas.
 

Reklāma
Reklāma

Pieaugušie visbiežāk traumas gūst negadījumos sportojot, pārvietojoties ar moto transportu, kā arī atpūšoties un izklaidējoties.