"Mums jāapspriež daži politiski jautājumi" un citas frāzes no vecāku seksa vārdnīcas

Sekss, ko bauda brīvi no sadzīves pienākumiem un bērnu auklēšanas cilvēki, būtiski atšķiras no intīmās dzīves, kas ir pieejama mazo bērnu vecākiem. Laulāto guļamistabā viss notiek mazliet savādāk, jo laiks un apstākļi intimitātei ir jāplāno, nevar pēc labi pavadīta vakara iebrāzties dzīvoklī, pa ceļam izmētājos krūšturus, biksītes un zeķes.

Bieži vien izvēle ir starp seksu un miegu

FOTO: Shutterstock.com

Bieži vien izvēle ir starp seksu un miegu

 

Vai pastāv sekss pēc bērnu piedzimšanas? Tieši tādu jautājumu uzdeva vietne YourTango.com saviem lasītājiem.

Aptaujās iesaistītie pāri atzina, ka viņu "pieaugušo" prieciņiem laika ir palicis būtiski mazāk. 78% pāru atzinās, ka laika seksam palicis pavisam maz.

Toties grūtības ir veicinājušas radošu pieeju problēmas risināšanai.  Piemēram, lielākā daļa laulāto pāru pēc bērnu piedzimšanas kļūst kreatīvāki un izdomas bagātāki savos mājienos. Piemēram, viņi izmanto tādas šifrētās frāzes kā "Nāc pakasīt man muguru", "Mamma un tētim ir jāaprunājas", "Mums te vannasistabā ir sapulce!", "Mēs iesim mazliet uzspēlēt tenisu" vai arī "Mums jāapspriež daži politiski jautājumi".



28% vecāku priekšroku deva papildus miegam, nevis seksam. 21% par lielāko problēmu nosauca faktu, ka bērni vienmēr ir līdzās.

28% uzskatīja, ka laika vienkārši ir palicis tik maz, vienmēr ir citas lietas, par ko domāt.

41% pāru atzina, ka ir kļuvuši savā rīcībā spontānāki un tver katru izdevīgu mirkli. 37% rīkojas ne tikai spontānāk, bet TO dara arī ātrāk.

35% seksu vairs neuztver kā romantisku attiecību daļu, bet gan kā "darbiņu, kas jāpadara". Iespējams, ka tas arī ir iemesls, kāpēc ģimeņu pāros biežāk lieto lubrikantus (68%). Daļa ir kļuvuši drosmīgāki un izmanto arī vibratorus (58%).

Kļūšana no pāra par vecākiem ir devusi arī diezgan daudz labuma pāra savstarpējās attiecībās. 40% pāru stāsta, ka ir kļuvuši atvērtāki un tiešāk spēj pateikt, ko tieši vēlas; 39% izjūt lielāku emocionālo saikni ar partneri; 38% jūtas pārliecinātāki par sevi, un tas, protams, pozitīvi ietekmē arī guļamistabas aktivitātes.


Iegūtie dati  atspoguļo seksa dzīvi amerikāņu ģimenēs. Vai Latvijas vecāku guļamistabu realitāte varētu atšķirties? Kāda ir jūsu seksa vārdnīciņa?

Reklāma
Reklāma