Mulsinoši un interesanti fakti par pašpmierināšanos

Par laimi, sen jau zinām, ka no masturbēšanas rokas nost nekalst un smadzenes neizžūst. Bet lūk, vēl 20 interesanti fakti par šo tik individuālo un intīmo izklaidi vienatnē. 

Izrādās, ka nevis kaitīga, bet veselīga izprieca

FOTO: Shutterstock.com

Izrādās, ka nevis kaitīga, bet veselīga izprieca


Masturbēšana jeb pašapmierināšanās ir veselīga. Tas ir stresa noņemšanas veids, trenē iegurņa muskulatūru, veicina labsajūtas hormona endorfīna izdalīšanos, uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas darbību. 

 

Panaceja veselības stiprināšanai
Ir mediķi, kas apgalvo, ka masturbēšana ir viens no efektīvākajiem līdzekļiem pret menstruāciju sāpēm. Vēl dažādi pētījumi atklāj, kas pašapmierināšanās samazinot otrā tipa diabēta risku pozitīvi ietekmē depresijas slimniekus. Vēl masturbēšana esot laba, jo samazina prostatas vēža iespējamību vīriešiem un dzemdes kakla iekaisumus sievietēm. Un, protams, pēc tam uzlabojas arī miegs.  Orgasms, ko sasniedz masturbēšanas laikā, stiprinot imūno sistēmu. Gluži vai potes vietā pret gripu? 
 

Novembris - īpašais mēnesis
Vai zinājāt, ka ASV novembris ir masturbēšanas mēnesis jau kopš 1995. gada, kad kāds ārsts – ķirurgs Džoislijs Elders tikai atlaists no darba par to, ka īpaši popularizēja šo nodarbi. Kāpēc kaunēties par kaut ko tikpat ikdienišķu kā zobu tīrīšana?  Savdabīgi, ņemot vērā, ka tajā pašā ASV 17. gadsimtā par pašapmierināšanos bija paredzēts nāvessods.  Pirmais interneta domēns ar nepārprotamu nosaukumu Sex.com tika reģistrēts 1994. gadā un ir uzskatāms par pirmo pornogrāfijas portālu interneta vēsturē. 
 

Attiecībām nekaitē, pat palīdz
2010. gadā veikt pētījums atklāj, ka 94% vīriešu pašapmierinās. To pašu dara 85% sieviešu. Ja domā, ka regulārs sekss ar partneri vēlmi pašapmierināties mazina – kļūdies. Cilvēki ar regulāru seksuālo dzīvi to dara biežāk nekā tie, kuri dzīvo vispār bez partnera. 

Anonīmās aptaujās atklājas, ka cilvēki, kas pašapmierinās bieži, ir apmierinātāki ar savām partnerattiecībām un pāra dzimumdzīvi nekā tie, kas to nedara. 

41% cilvēku ir atzinušies, ka vismaz reizi dzīvē viņi ir pieķerti šajā intīmajā nodarbē un sajutušies ārkārtīgi neērti. Bet galu galā savstarpēja masturbēšana esot viens no drošākajiem veidiem, kā gūt baudu ar partneri, bet nepalikt stāvoklī vai nesaslimt ar kādu seksuāli transmisīvo slimību. 

 

Reklāma
Reklāma

Vēsture par šo tēmu neklusē
Kristīgā baznīca un viduslaiku zintnieki uzskatīja, ka masturbēšana ir bīstama. Tās dēļ var zaudēt redzi, iestāties vājprāts, uz plaukstām sāk augt mati. Nu jau zināms, ka tās visas ir pilnīgas muļķības. Vienīgi jāuzmanās no tā, ka intensīva un vienveidīga pašapmierināšanās var sākt traucēs pāra dzimumdzīvei.  Maltā ir atrasta sena gravīra, kas tapusi 4000 gadus pirms mūsu ēras un ataino sievieti, kas sevi apmierina pati. Gravīra atrasta kādā senā vietējā dievnamā. 


1716. gadā Londonā tika nodrukāts pamflets “Onania”, kurā šo nodarbi klasificēja kā psiisku saslimšanu. Bet jau toreiz bija skaidrs, ka TO dara ļoti daudzi, tikai neviens neatzīstas. Garadarba galvenie varoņi atzinās, ka pašapmierinās bieži un nekādi nespēj sevi ierobežot. Pamfletu iztulkoja 60 valodās un izdeva daudzās valstīs. 

19. gadsimtā sieviešu histēriju ārstēšanai izgudroja vibratorus. Bauda, ko sievietes guva šīs medicīniskās procedūras laikā, mazināja histērijas lēkmes pacientēm.
Jau 1874. gadā rakstnieks Marks Tvens esot nolasījis lekciju par masturbēšanas labumu un uzsvēris, ka ierobežot sevi šajās vēlmēs ir muļķīgi. 
Senā indiešu mācība Kamasutra satur bagātību pamācību klāstu par to, kā pašapmierināties efektīvāk un labāk. 

Paša iepriecināšanas priekiem pievēršas ne tikai planētas saprātīgākās būtnes – cilvēki, bet arī dzīvnieciņi to dara. Piemēram, brieži, mērkaķi, roņi un vāveres pieķertas pašapmierinoties.