Sekss ar vienkārši draugu? 5 iemesli, kāpēc izvairīties no šādām attiecībām

Daudziem šķiet, ka brīvas attiecības un «draudzīgs» sekss lieliski pasargā no sāpīgas pieredzes mīlestības frontē. Taču kā ir patiesībā? Portāls woman.ru apkopojis 5 iemeslus, kāpēc šādas attiecības nav laba doma.

FOTO: Shutterstock.com

Lai arī nodevības nebūs, sāpēs tik un tā 

Skaidrs, ka šādās attiecībās neviens nevienam nekad neko nav solījis. Tāda ir sava veida abu pušu vienošanās. Cita lieta, ka šādu vienošanos sieviete un vīrietis var uztvert dažādi. Agri vai vēlu kādai no «darījumā» iesaistītājām pusēm var parādīties jūtas. Ir taču tik daudz romantisku filmu, kuru noslēgumā sekss «pa draugam» pārvēršas kaislīgā romānā un noslēdzas ar pasakainām kāzām. Tāpēc, pirms iesaistīties šādās attiecībās, vispirms uzdod jautājumu – vai tu patiešām to vēlies. Kā tu jutīsies, ja viņš pateiks - piedod, man ir cita? Vai arī gluži pretēji – atzīsies tev mīlestībā. Vai tev patiešām pietiek ar seksu, vai arī vēlāk vēlēsies ko vairāk? Atšķīrībā no vīriešiem, sievietēm seksu no jūtām nodalīt ir daudz grūtāk. Un beigu beigās var izrādīties, ka nevainīga «draudzīga» aizraušanās var tev salauzt sirdi. 

 

Tas nepasargā no vientulības 

Šādas attiecības sniedz ļoti īslaicīgu apmierinājumu. Jūs tiekaties, lai apmierinātu viens otra seksuālās dziņas, reizēm aizejiet uz kino, «pa draugam» izklaidējaties, demonstratīvi flirtējot ar citiem.  Lai arī tev šķietami neinteresē viņa dzīve, iespējams, tu sev melo. Mēs visas sirdī alkstam pēc siltuma un mīlestības, ko vēlamies saņemt no otra, lai arī esam kopā tikai «pa draugam». Patiesībā, šādās attiecībās abas iesaistītās puses gluži vienkārši viena otru izmanto. Tāpēc tev pašai būtu svarīgi saprast – vai šīs attiecības tev ir sava veida pārejas posms, līdz tu atrodi savu īsto? Cik puiši jau ir saņēmuši tavu atteikumu, nespēdami konkurēt ar «draugu»? Vai tu spēj vienaldzīgi skatīties uz to, kā tavam «draugam» pievērš uzmanību citas sievietes? 

 

Cietīs pašvērtējums 

Lai cik kaislīgs un maigs draugs nebūtu gultā, tavs pašvērtējums cietīs tik un tā. Stāties intīmos sakaros ar vīrieti uz «draudzīgiem» nosacījumiem - tas ir tas pats, kas katru reizi, liekoties ar viņu gultā, sev atzīties: «Es neesmu īstas mīlestības cienīga». 

 

Reklāma
Reklāma

Tu zaudēsi draugu 

Ir daudz diskutēts par to – vai sieviete un vīrietis var būt patiesi draugi. Ja divi cilvēki grib draudzību saglabāt, tad likties kopā gultā noteikti nevajadzētu. Draudzīgu un siltu jūtu vietā nāks vesela emociju gamma. Sākot ar iekšējiem pārmetumiem, beidzot ar tukšuma sajūtu un apjausmu, ka tiec izmantota. Tāpēc, pirms pārkāpt «sarkano līniju», apdomā – vai tas tiešām ir tā vērts. 

 

Pespektīvu nebūs 

Protams, vienmēr ir izņēmumi un noteikti netrūkst laimīgi precējušos pāru, kuru attiecības sākušās it kā «pa draugam». Tomēr vairumā gadījumu tā nenotiek. Visbiežāk šādas attiecības beidzas ar vilšanos un apziņu, ka esi pazaudējusi draugu, bet neesi atradusi savu sapņu vīrieti. 

 

 

Avots: www.kasjauns.lv