Pieci traucēkļi veiksmīgai seksuālai dzīvei

Pastāv daudz un dažādu iemeslu, kāpēc seksuālā dzīve nav tik plinvērtīga un kvalitatīva, kā vēlētos. Lai tava intīmā dzīve būtu maksimāli baudpilna, atliek vien atrast savus seksa "ienaidniekus". Mēģināsim noskaidrot, kas traucē labai seksuālai dzīvei un kā ar to cīnīties.

Tiecies pēc laba seksa, tas ir kā garants laimīgai ģimenes dzīvei.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Tiecies pēc laba seksa, tas ir kā garants laimīgai ģimenes dzīvei.

 

Kompleksi

Viena no problēmām, kas traucē labam seksam ir tā, ka kādam no partneriem var būt kompleksi. Tie var būt gan izskata dēļ, gan neapmierinātības ar savu dzīves kvalitāti kopumā dēļ, un tas viss ietekmē partnera uzvedību, tostarp gultā. Tādēļ, ja vēlies labu seksu - vispirms no galvas izmet visus aizspriedumus par to, kādam jābūt ideālajam mīļotajam. Izskats, nauda un vecums nespēlē nekādu lomu dzimumakta laikā starp diviem mīlošiem cilvēkiem.

 

Un vispār, lielākoties problēmas seksā rada nelāgas domas galvā. Kādam atbrīvoties neļauj audzināšana, vēl kāds uzskata, ka liekā svara dēļ nav pietiekami seksuāls. No šādām domām arī rodas nespēja atbrīvoties seksa laikā vai arī vispār nevēlēšanās mīlēties. 

 

Pārāk liela aizraušanās ar darbu un bērniem

Vēl viens aspekts, kas traucē seksuālajai dzīvei - darbalkoholisms, tas gan biežāk sastopams vīriešiem, un pārāk lielas rūpes par bērnu (biežāk novērota sievietēm). Ja galva pilna ar dažādām domām par māju un darbu, stress dara savu, un tas atspoguļojas arī gultā. Pievieno vēl visam šim pastāvīgo stresu darba dienas beigās, un iegūsi kokteili ar nosaukumu "seksam - nē".

 

Alkohols un trekns ēdiens

Vēl pilnvērtīgam seksam traucē alkohols un neveselīgs, trekns ēdiens. Ar pilnu kuņģi pat kustēties ir slinkums, kur nu vēl nodoties mīlas priekiem. Savukārt par alkoholu jau tāpat visiem zināms fakts, ka tas slikti ietekmē vispārējo veselību, un tostarp arī reproduktīvo.

Daudzi gan ir pieraduši atslābināties, lietojot alkoholiskos dzērienus, iedzert glāzīti spirtotā drosmei, lai nebūtu tik kautrīgi, taču šajā mirklī atkal notiek atgriešanās pie jau pieminētā seksa "ienaidnieka", kas nēsā nepilnvērtības kompleksa vārdu.

Reklāma
Reklāma

 

Liekais svars

Liekais svars, aptaukošanās un citas veselības problēmas ļoti spēcīgi ietekmē dzimumdzīvi. Resniem cilvēkiem ir grūti nodarboties ar seksu - ne tikai kompleksu dēļ, bet arī aizdusas un asinsspsiediena dēļ. Cilvēkiem ar šādām problēmām nav viegli aktīvi kustēties un ieņemt arvien jaunas pozas, kas savukārt uzlabo seksu. Tāpēc sekss nereti kļūst par vienu lielu problēmu. Izeja ir tikai viena - uzlabot savu vispārējo veselību un ārējo izskatu. 

 

Televizors un citas lietas

Ienaidnieku labam seksam ir daudz, un katram pārim tie var būt individuāli. Kāds pāris, iespējams, nevar baudīt labu seksu, jo nav sava mājokļa un kopādzīvošana ar kādām citām personām neļauj atslābināties līdz galam. Kādu no seksa attur aizraušanās ar televīzijas skatīšanos, vai nepārtraukti zvani pa mobilo tālruni.

 

Seksa "draugi"

Lai gan laba seksa traucēkļu ir gana daudz, ir arī tā sauktie "labie" draugi. Pie tādiem var nosaukt pāra kopīgu erotiskās vai pornofilmas noskatīšanos, seksa rotaļlietas un apģērbu, jaunas pozas un glāstus. Šādi elementi seksuālo dzīvi paspilgtina un uzkurina jaunas fantāzijas, pamodina temperamentu. Tādēļ - tiecieties pēc laba seksa - tas ir kā labas vispārējās veselības garants, gan arī laimīgas ģimenes dzīves pamatakmens.

 

Raksts sagatavots pēc ārzemju medijos publicētās informācijas.