Kā atšķirt īstu veci? Pēc tā, ka viņš neguļ ar sava drauga sievu

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

Misūri universitātes (ASV) zinātnieki pētījumā secinājuši, ka vīriešiem patiesībā izraisa nelabumu vien tikai doma par seksu ar sava labākā drauga sievu. Mirklī, kad pieaudzis vīrietis kontaktējas ar tuva drauga sievu vai draudzeni, viņa vīrišķā hormona testosterona līmenis samazinās.

Zinātnieki secinājuši, ka vīriešiem patiesībā izraisa nelabumu vien tikai doma par seksu ar sava labākā drauga sievu. Foto no www.moonparlour.lv arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zinātnieki secinājuši, ka vīriešiem patiesībā izraisa nelabumu vien tikai doma par seksu ar sava labākā drauga sievu. Foto no www.moonparlour.lv arhīva.

Informācija no portāla www.kasjauns.lv.

 

"Tomēr situācija radikāli mainās, kad vīriešu starpā rodas konkurence, sacenšoties par brīvas sievietes sirdi. Kaut vai tas būtu tikai vienas nakts romāniņš. Tad testosterona līmenis strauji palielinās," atzīst universitātes doktors Maikls Flinns.

Pētnieki uzskata, ka šī ir ģenētiski ieprogrammēta īpatnība, kura attīstījusies vēl evolūcijas laikā, kad cilvēki centās saglabāt cilti.

"Vīriešu testosterona līmenis parasti pieaug, kad viņi sāk komunicēt ar potenciālo seksa partneri vai, gluži pretēji, - ar konkurentu. Dzīvojot lielās kopienās, cilvēkiem nācās apspiest savas seksuālās vajadzības, jo vajadzēja izrādīt cieņu pret citiem savas cilts locekļiem,” sacīja Flinns.


Turklāt pētījuma laikā secināts, ka vīrieši samērā bieži mēdz savas paziņas, kolēģes un biznesa partneres uzlūkot kā potenciālās seksa partneres.



Pēc pētnieku domām, šādā veidā cilvēki iemācījās ne tikai nolīdzināt dažādus konfliktus starp tautām, bet arī izturēt kopējos pārbaudījumus un draudus. Piemēram, klimata pārmaiņas, jo zemes iedzīvotāji kļuva par vienu kopienu, respektīvi, sabiedrību. Misūri universitātes pētnieku secinājumi publicēti izdevumā "Human Nature".

Turklāt pētījuma laikā secināts, ka vīrieši samērā bieži mēdz savas paziņas, kolēģes un biznesa partneres uzlūkot kā potenciālās seksa partneres. Tikpat bieži vīrieši uzskata, ka arī šīm sievietēm viņi interesē vairāk ne tikai vienkārši draugi. Tomēr šajā ziņā gan lielākoties viņiem nākas vilties.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.kasjauns.lv