Vēstule kā atbalsts no mīļotā cīņā ar bulīmiju

"Šo vēstuli es saņēmu no mīļotā cilvēka brīdī, kad kārtējo reizi gribēju atmest visam ar roku. Jutos neglīta, nemīlama, nožēlojama savā bezspēcībā. Vienmēr pārlasu to, kad jūtos nomākta, jo tagad zinu- kāds mani mīl. Par spīti tam, ka neesmu perfekta, neesmu ideāla.. Pirmoreiz mūžā esmu satikusi vīrieti, kurš ir mans atbalsts cīņā ar šo slimību. Zinu, ka arī viņam nav viegli. Noteikti nav," raksta portāla mammamuntetiem.lv lasītāja Sanita,  Mīlestības vēstuļu konkursa dalībniece.  

...Tu manās acīs esi skaista, jo atgādini man par sevi.

FOTO: Marika Eglīte

...Tu manās acīs esi skaista, jo atgādini man par sevi.

Es gribēju padalīties ar vēstuli, kuru nesen saņēmu no man tik ļoti īpaša cilvēka. Jau sešus gadus es cīnos ar ēšanas traucējumiem, konkrētāk - bulīmiju. Tā man ir atņēmusi daudz, ļoti daudz. Gan cilvēcīgi, gan fiziski. Šo vēstuli es saņēmu no mīļotā cilvēka brīdī, kad kārtējo reizi gribēju atmest visam ar roku. Jutos neglīta, nemīlama, nožēlojama savā bezspēcībā.. Vienmēr pārlasu to, kad jūtos nomākta, jo tagad zinu - kāds mani mīl. Par spīti tam, ka neesmu perfekta, neesmu ideāla. Pirmoreiz mūžā esmu satikusi vīrieti, kurš ir mans atbalsts cīņā ar šo slimību. Zinu, ka arī viņam nav viegli. Noteikti nav.

 

"Man nepatīk, ka Tu dusmojies uz mani un domā, ka esmu sekls. Jā, es mīlu Tevi, bet Tev beidzot jāsaprot, ka tas nav tikai dēļ skaistas sejas vai auguma. Tas man liktu palūkoties uz Tevi, bet galu galā es novērstu skatienu. Ir jābūt kam vairāk, kas liktu man atkal un atkal skatīties tieši Tavā virzienā. Dažreiz lietas ir grūti izskaidrot. Un ir lietas, kuras jo īpaši. Tas izbojā visu to īpašo un neatkārtojamo maģiju. Bet.. Lai notiek..

Reklāma
Reklāma

Ir grūti izstāstīt, kas tieši man Tevī patīk visvairāk, vai kas īsti ir tas, kas manās acīs Tevi dara atšķirīgu un īpašu. Tu man liecies vairāk cilvēcīga, nekā sev pašai. Es jūtu, ka vienmēr varu runāt ar Tevi, Tev rūp. Man nav jāpiespiež sevi just interesi par Tevi, tas vienkārši ir tur. Es nevēlos Tevi mainīt. Nemaz. Ja ar šo visu jau nepietiek, lai pateiktu Tev, ka man Tu esi vairāk par glītu seju. (nopietni, cik skaista Tu patiesībā man esi.?) Ja viss, ko esmu teicis un darījis iepriekš, Tev vēl nepasaka, cik ļoti Tu man rūpi, vairāk nekā Tu jebkad spēsi iedomāties, tad es tiešām vairs nezinu ko iesākt. Tu esi skaista, ne tādēļ, ka '"vienmēr varētu vēl mazliet notievēt" vai "cik perfekts ir matu sakārtojums", vai "cik labi es izskatos šajos zilajos džinsos un baltajā T-kreklā". Tu manās acīs esi skaista, jo atgādini man par sevi. Tas ir gluži tas pats, kas lūkoties uz vīna pudeli, kuru esi iecienījis. Tu to nepērc, lai tikai Tev piederētu skaista pudele. Zinu, ka pēdējā laikā viss nav bijis tik labi, kā mēs vēlētos. Gribu tikai pateikt, ka mīlu Tevi. Daudz. Ļoti.

 

Sanita atklāj: "Mans vīrietis vēlējās, lai dalos ar šo vēstuli. Lai katra no mums saprastu, ka tam īstajam un vienīgajam mēs esam ideālas.