Sieva ieņēmusi galvā, ka krāpju viņu. Vai tiešām mūsu 9 gadus laulībai gals?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

"Esmu izmisis, jo nezinu, ko darīt. Mana sieva savā prātā nepārtraukti uzskata, ka es viņu krāpju, lai gan viņai nav pierādījumu. Bet viņa ieņēmusi to galvā un viss, viņai būs taisnība un nekam citam. Savukārt es nevaru pierādīt, ka nessmu viņu krāpis. Vai tiešām 9 gadu ilgajai laulībai pienācis gals?," izmisumā padomu lūdz kāds portāla mammamuntetiem.lv lasītājs. Komentāru par šo situāciju lūdzām sniegt seksopatologam un psihoterapeitam Dainim Balodim.

Ja cilvēku pārņem šādas uzmācīgas idejas, laulība patiešām var izjukt...

FOTO: Agnis Šmits

Ja cilvēku pārņem šādas uzmācīgas idejas, laulība patiešām var izjukt...

Sievai jāmeklē speciālists, ja ne - laulība var izjukt

D.Balodis atzina - ja cilvēku pārņem šādas uzmācīgas idejas, laulība patiešām var izjukt. Ja pieņem, ka vīrietis patiešām sievu nekrāpj, viennozīmīgi var teikt, ka šajā gadījumā problēmas ir sievā, un viņai steidzami nepieciešama kvalificēta speciālista palīdzība. Kad cilvēku pārņem šādas idejas, kurām cilvēks piešķir lielu ticamības pakāpi, loģika nestrādā. Un vīrietis var necensties neko skaidrot, jo uzmācošo domu pārņemtā sieva vienalga to nepieņems. Šādiem, uzmācīgu domu pārņemtiem cilvēkiem, ir tikai viens - viņi zina un jūt, ka tiek krāpti, un viņi atradīs jebko, ko iztulkot pēc sava prāta. Viņu prātā valda domas:"Kāds dabū to, kas pienākas man jeb kāds apēd manas konfektes", skaidroja speciālists.

Vīrietis nevarēs neko pierādīt

Reklāma
Reklāma

Vīrietim, kuram jāpieņem šādas sievas domas, ir ļoti grūti. Pēc D.Baloža teiktā, vīrietis var nemaz nemēģināt kaut ko pierādīt, jo sievas domas būs stiprākas par jebkuriem argumentiem. "Šajās jomās loģikas nav. Šī situācija ir ļoti nopietna," atzina seksopatologs. Vienīgā izeja, ja vien sieva piekrīt, ir vēsrties pēc palīdzības pie speciālista. Pretējā gadījumā pastāv ļoti liela iespējamība, ka laulība var izjukt.