Man seksa laikā sēkla noplūst pārāk ātri

Rakstu nav ieteicams lasīt personām, kas jaunākas par 18 gadiem.

Pārāk ātra ejakulācija ir visbiežāk sastopamā problēma gados jaunu vīriešu vidū. Kāpēc tā notiek un kā to aizkavēt mammamuntetiem.lv stāsta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Uroloģiskās klīnikas urologs Linards Rēdmanis.

Priekšlaicīga ejakulācija ir bieši sastopama problēma jaunu vīriešu vidū.

FOTO: Marika Eglīte

Priekšlaicīga ejakulācija ir bieši sastopama problēma jaunu vīriešu vidū.

 

"Kas tas ir ja, nodarbojies ar meiteni ar seksu, pirmā reize notiek ļoti ātri - pat nepaiet viena minūte un viss cauri, bet, lai saņemtos otrai reizei, vajag ilgu laiku un dažreiz pat nav iespējams nodarboties ar seksu otru reizi!!!!! Ko darīt, lai pirmā reize nepaietu tik ātri un uz otro reizi pietiktu saņemties kādas piecas minūtes?", padomu lūdz kāds mammamuntetiem.lv lasītājs. 


Urologs Linards Rēdmanis atzīst, ka vecuma grupā no 20 - 30 gadiem ar astīti tieši priekšlaicīga ejakulācija ir viena no biežāk sastopamajām problēmām. Ja runā par nopietniem traucējumiem, tad tie ir vīrieši, kam ir īpatnēja serotanīna vielmaiņa galvas smadzenēs, kā rezultātā paātrinātā veidā tiek dots impulss, ka jānotiek ejakulācijai, skaidro ārsts.

 

Tiem, kam ir šīs serotanīna īpatnības, tie ir kungi, kuriem visa mūža garumā, neatkarīgi no partneres un citiem apstākļiem, ejakulācija notiek aptuveni minūtes laikā.

 

Reklāma
Reklāma

Bet vēl ir otra grupa, un viņiem priekšlaicīga sēklas noplūde nav novērota visu mūžu. Iemesls tam var būt ilgāka atturēšanās no dzimumdzīves, partneres maiņa, stress, negatīva seksuāla pieredze vai dažādas urīnceļu slimības. Šajos gadījumos var līdzēt urologs, kas spēj izprast cēloņus šai ātrajai ejakulācijai. “Mēs gan rekomendējam mainīt dzimumakta struktūru, aicinām vairāk stimulēt savu partneri, jo dzimumdzīvē ar priekšlaicīgi ejakulējošu partneri viņa nepagūst uzbudināties un gūt apmierinājumu, mēģinām motivēt viņu pārrunāt šo jautājumu ar partneri, panākot labāku sievietes izpratni par priekšlaicīgas ejakulācijas problēmu un iespējamiem risinājumiem.

 

Priekšlaicīga ejakulācija ir relatīvi lielam skaitam vīriešu, atzīst urologs. Dažreiz ar medikamentiem ir nepieciešams bremzēt šo ejakulāciju un to var izdarīt sekmīgi, tā ir vērsta uz serotanīna vielmaiņas ietekmēšanu galvas smadzenēs.

 

Zāles ir modernas, ar minimāliem blakus efektiem, bet zāles nepieciešamas tikai nelielai daļai pacientu. Turpretim, lai mazinātu pastiprinātu jūtību, ir dažādi krēmi ārējo dzimumorgānu rajonā lietojami, bet arī pirms to lietošanas jāizslēdz iespējamās dzimumorgānu slimības, norāda speciālists.