Laukos dzīvojošām sievietēm sekss ir biežāk nekā pilsētniecēm

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

Pērn veiktā aptauja liecina, ka pieaugusi Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar seksuālo dzīvi. Vairākums Latvijas iedzīvotāju ar seksu nodarbojas reizi nedēļā un biežāk – tādu ir 61% sieviešu un 66% vīriešu, savukārt sievietēm laukos sekss ir nedaudz biežāk nekā pilsētniecēm, raksta www.kasjauns.lv.

Sievietes mazpilsētās un laukos nedaudz biežāk atzīst intensīvāku seksuālo dzīvi kā Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās. Attēlā redzamajai modelei nav saistības ar raksta saturu.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Sievietes mazpilsētās un laukos nedaudz biežāk atzīst intensīvāku seksuālo dzīvi kā Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās. Attēlā redzamajai modelei nav saistības ar raksta saturu.

Pārskatā par iedzīvotāju reproduktīvo veselību atklājies, ka 66% sieviešu un 69% vīriešu ir apmierināti ar savu seksuālo dzīvi.

Taču atšķiras atbildes dažādās vecuma grupās. Apmierinātība ar seksuālo dzīvi ir zemāka vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem, kur 19% sieviešu un 15% vīriešu ir neapmierināti un drīzāk neapmierināti ar savu seksuālo dzīvi.

Aptauja parāda, ka partnerattiecību veidam – laulībām vai nereģistrētām attiecībām – nav būtiskas ietekmes uz apmierinātības vērtējumu.

Vairākums Latvijas iedzīvotāju ar seksu nodarbojas reizi nedēļā un biežāk – tādu ir 61% sieviešu un 66% vīriešu. Retāk ar seksu nodarbojas jaunieši 15–19 gadu vecuma grupā.

Sievietes mazpilsētās un laukos nedaudz biežāk atzīst intensīvāku seksuālo dzīvi kā Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās. Vīriešu atbildēs šī tendence neatspoguļojas.

Respondentiem tika piedāvāti šādu atbilžu varianti – gandrīz katru dienu vai biežāk, vienu vai vairākas reizes nedēļā, vienu vai varākas reizes mēnesī, retāk.

No aptaujātajiem seksuāli aktīvajiem respondentiem 9,9% sieviešu un 17% vīriešu atzīst, ka pēdējā gada laikā viņiem bijis vairāk nekā viens dzimumpartneris. Gadījuma dzimumattiecību nav bijis 34% vīriešu un 58% sieviešu. Kopumā aptauja rāda, ka vidējam dzimumpartneru skaitam pēdējā gada laikā ir tendence samazināties.

Šādi dati izriet no pārskata par iedzīvotāju seksuālās un reproduktīvās veselības situāciju un politiku, kas tika prezentēts piektdien Saeimā, kur notika konference par demogrāfiju. Tika aptaujāti iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 49 gadiem.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma