Vīru vairs neinteresē intīmās attiecības. Mums pāri 35

„Beidzot esmu sākusi izprast sevi, savas izjūtas, un sekss sniedz lielāku baudu, nekā tas bija, piemēram, 25 gados,” mammam.lv/tetiem.lv savu stāstu uztic kāda sieviete, kurai drīz būs 40. Viņas problēma – vīrs uz mīlēšanos vairs nav tik nasks, cik agrāk.

Vīru vairs neinteresē intīmās attiecības. Mums pāri 35

FOTO: Shutterstock.com

 

Sievietes stāsts:

„Mums abiem ar vīru ir pēc 30, man nu jau drīz būs 40, vīram 35. Pēdējos pāris gados mums sekss sarucis līdz 1-2 reizēm nedēļā, ir bijuši brīži, ka pāris nedēļas ir pilnīgs klusums. Man tā ir stipri par maz, esmu beidzot sākusi izprast sevi, savas izjūtas, un sekss sniedz lielāku baudu, nekā tas bija, piemēram, 25 gados. 

 

Tomēr vīram tā luste uz intīmām attiecībām gājusi mazumā un tas mani burtiski dzen izmisumā, sāku justies nepievilcīga, jūtos pazemota kā sieviete. Zinu, daudzi tagad nodomās - viņam ir cita. Tomēr pati to apšaubu. Nelikšu galvu ķīlā, ka viņš nekad, nekad ne ar vienu citu, bet par to, ka nekādu pastāvīgu attiecību kaut kur malā nav, tomēr esmu droša. Viņš pats saka, ka viss kārtībā, viņš mani iekārojot kā agrāk, mīlot un dievinot. Pats nezinot, kāpēc tā, viņš vienkārši nedomājot par to (seksu). Kad pirms gadiem 3 ārstēju depresiju, tiku lietojusi antidepresantus, kas man pilnībā nomāca seksuālu tieksmi. Tagad prātoju, vai nesākt lietot atkal tos pašus antidepresantus, lai tikai nav jāgrib, nav jādzīvo tādā baiga bada sajūtā. Mana pašcieņa jau tā smagi cieš, es vairs normāli neizguļos, rādās murgi, mostos nikna, neapmierināta. 

 

Man pat sāk likties, ka vajadzētu ''ieviest'' mīļāko, lai atkal justos kā normāla pilnvērtīga sieviete un mājās būtu mīļa un pūkaina. Bet tā taču nav izeja! Es pat neredzu vispār normālu risinājumu šai situācijai. Piebildīšu, ka neesmu sevi novārtā pametusi, esmu kopta, simpātiska, slaida, lietoju kosmētiku, veļu neaizmirstu, mājās nestaigāju novalkātās čībās un pensionāres halātā. Vīru ļoti mīlu, bet nu jau mans vadzis gandrīz lūzt.”

Jaunības vecumposmā par seksuālo aktivitāti pāra ietvaros atbild vīrietis, viņš ir gatavs mīlēties jebkurā laikā un vietā. Sieviete šajā periodā nav tik seksuāli aktīva. Laikam ejot, lomas mainās.

Atbild Artūrs Šulcs, attiecību konsultants:

Reklāma
Reklāma

Tas, kas notiek ar Tavu vīru, ir normāla parādība, ko sauc par bioloģisko šķēru likumu. Jaunības vecumposmā par seksuālo aktivitāti pāra ietvaros atbild vīrietis, viņš ir gatavs mīlēties jebkurā laikā un vietā. Sieviete šajā periodā nav tik seksuāli aktīva. Laikam ejot, lomas mainās. Tuvojoties četrdesmit, sieviete ir nobriedusi, uzplaukusi un seksuāla būtne, kas zina, ko vēlās un kā to sasniegt. Viņa ir sieviete ar trekniem burtiem un vēlas mīlēties. 

Savukārt vīrietis šajā vecumā kļūst mazāk aktīvs. Līdz ar to sievietei jāiemācās pieņemt šo jauno lomu sadalījumu un uzņemties iniciatīvu pār seksuālo dzīvi pāra ietvaros. Jāmācās iesaistīt vīrieti, jāglāsta un jāstimulē viņu. 

 

Ne vienmēr vajag dzimumaktu, reizēm pietiek ar glāstiem, maiguma izpausmēm. Nevajag uztraukties par to, ka vīrietis uzreiz neatbild uz Taviem mēģinājumiem viņu iesaistīt. Viņam varbūt tajā brīdī negribas, jo viņš ir noguris pēc darba, noraizējies par sadzīviskām lietām vai politisko situāciju valstī. Tas, ka viņš negrib mīlēties, nav vērsts tieši pret Tevi. Jāmācās šādas lietas neuztvert personīgi, bet jāliek lietā iztēle vīrieša „uzkurbulēšanai”. Būs reizes, kad izdosies sasniegt seksu un orgasmu, un būs reizes, kad neizdosies. Priecājies par tām, kas izdevās un neieciklējies uz neveiksmēm. Gribēt seksu nav ne slikti, ne kaitīgi, ne nosodāmi. Tev tikai jāņem lietas savās rokās – gan pārnestā, gan burtiskā nozīmē. 

Ne vienmēr ideja par mīļāko ir slikta, bet vispirms vajag izmēģināt to, kas ir mājās.

 

IZLASI ARĪ:

Sievietes vecumdienās gultā ir spējīgākas, nekā vīrieši